Henrikh Mkhitaryan döntésén múlik Alexis Sanchez átigazolása a Manchester Unitedhez, árulta el az örmény játékos menedzsere, Mino Raiola a The Times-nak.

Megbízható értesülések szerint Alexis már mindenben megállapodott José Mourinho csapatával, ám a chilei transzferét addig egyik klub sem ratifikálja, amíg Mkhitaryan rá nem bólint az Arsenal ajánlatára, révén az ő játékjoga is a részét képzi az Ágyúsok és a Manchester United közti megállapodásnak.

A BBC szerint azonban Mkhitaryan jelenleg a lehetőségeit fontolgatja, amelyek közt szerepel, hogy végül marad a Manchester Unitednél, ez esetben az Arsenalnak és a Vörös Ördögöknek újra kellene tárgyalniuk az Alexisért kötött megállapodásukat, akár egy másik játékos játékjogának bevonásával, akár szimplán pénzügyi ajánlattal - jelenleg ez utóbbi sincsen kizárva. Wenger egyébként eredetileg Anthony Martialt szerette volna elkérni Mourinhótól, ám ezt az ötletet mind a portugál tréner, mind a francia játékos élből visszautasította. A Sky Sports szerint jelen állás szerint most Alexis és Mkhitaryan játékjogának szimpla elcserelésée van napirenden, a United nem fizetne még külön átigazolási díjat a chileiért.

Míg egyes hírek szerint Mkhitaryannak szakmai és pénzügyi okok miatt sem túl vonzó az Arsenal ajánlata, más értesülések szerint Raiola pusztán egy minél vaskosabb lelépési összeget akar kicsikarni a Manchester Unitedtől, mivel valójában nem Mkhitaryan akar távozni, hanem Mourinho akarja őt távozásra "kényszeríteni."

"A Manchester United nem kapja meg Alexist, ha Mkhitaryan nem bólint rá az Arsenal ajánlatára. Ő pedig még nem döntött. Azt fogja tenni, amit szeretne. Két és fél év van még hátra a jelenlegi szerződéséből, tehát ő fog dönteni." - mondta Raiola, aki a hírek szerint a hét folyamán már járt az Arsenal colney-i edzőközpontjában egyeztetni az igényeiről.

Arra a kérdésre, hogy mennyi esélyt lát ügyfele átigazolásáról Raiola így felelt: Jelenleg nem sokat, de az élet mindig változik.

A Mirror szerint Mkhitaryan szeretne Londonba költözni és az Arsenal játékosa lenni, más források szerint az örmény vonakodik Arséne Wenger csapatához igazolni, így az sincs kizárva, hogy végül csak pénzügyi megállapodás lesz Alexis ügyében.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá