Arséne Wenger az Arsenal Bournemouth elleni meccsét követően úgy nyilatkozott, Alexis Sanchez sorsa 48 órán belül eldőlhet.

A francia menedzser meglepetésre végül nem jelölte a chileit a csapata utazó keretébe, mindez pedig arra enged következtetni, hogy érdemi előrelépés született a 29 éves játékos átigazolása ügyében.

Bár egyelőre egyik érdeklődő manchesteri klub sem tett ajánlatot, megbízható értesülések szerint a Manchester United vasárnapra jelentősen javított az Arsenalnak tett ajánlatán, hogy megelőzzék a városi riválisukat az Alexisért vívott versengésben. Eddig állítólag José Mourinhoék csak játékoscserét ajánlottak volna, most már viszont egy komolyabb összeget is adnának a chileiért. A Sky Sports és a Telegraph megjegyzi: Arséne Wenger érdeklődést mutat a Unitednél mellőzött Henrikh Mkhitaryanért, aki az utóbbi időben kegyvesztetté vált Mourinho csapatában. Az örmény játékost kedveli az Arsenal új vezető játékosmegfigyelője, Sven Mislintat is.

„Alexis egyelőre bizonytalan a döntését illetően, ezért hagytam otthon. Arra számítok, hogy hamarosan megszületik a megoldás. De nem szabad sokra következtetni, hogy ma nincs a keretben, mert fogalmam sincs, miként alakul az ügye.” - mondta Wenger a Bournemouth elleni meccs előtt, a mérkőzés után azonban már kicsit többet is elárult.

 

„Jelenleg olyan játékosokat igyekszek játszatni, akik teljes mértékben a klubra koncentrálnak. Ha Alexis megy, akkor reagálnunk kell. A mai meccsen is láthattuk, hogy túl sok játékos hiányzott. Ha Alexis megy, helyettest kell találnunk. Lehet, hogy holnap vagy holnapután megszületik a döntés. De nem akartam egy olyan játékossal utazni, aki aztán máshová megy.” - mondta Wenger már a meccset követően.

Az Arsenal elsődleges kiszemeltje Malcom a Bordeaux-tól, a brazil játékos ügynökei a hétvégén Londonban jártak, hogy egyeztessenek az angol csapattal az átigazolásról, vélhetően a következő órákban ez az ügy is fel fog gyorsulni, ahogy Alexis közeledik a távozáshoz.

Az Arsenal továbbra is érdeklődik Thomas Lemar iránt, ám jelen állás szerint valószínűtlen, hogy Lemarért ajánlatot tesz Wenger a télen. Az pedig kérdéses, hogy Wenger végül a játékoscsere mellett dönt-e, vagy csak a készpénzt kéri Alexisért cserébe, már ha a chilei a Manchester Unitedet választja.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

6 éve
Törölt felhasználó
Ez a fel allas katasztrofa,minden jo es rosz csapat a szelen ver meg benunket.Ugy nezett ki hogy Kolasinac a balodalt megoldja,erre rendre kimarad.Mikor Gabriel kezdett jol teljesiteni eladtak.A hulye is latja hogy Bellerin nem jobb hatved.
6 éve
Kicsi indus húzz a faszba már....ebbe a jelenlegi bagázsba egy mikiegér is előre lépés lenne...
6 éve
Törölt felhasználó
Arcticmonkey!
szerintem alapból vissza kellene állnunk, talán nagyok ellen maradhatna ez a felállás
idén teljesen csődöt mondott ez a rendszer és tavasszal is mikor átálltunk erre és jöttek az eredmények, akkor is nagyrészt elég nyögvenyelősen nyeregettünk
megért egy próbát és jól tette az Öreg, hogy meghúzta, de szerintem jobban járnánk ha visszaállnánk
de ez egyéni meglátás lehet hülyeséget írok
6 éve
Ha jönne Malcom meg az örmény én simán vissza állnék 4-2-3-1 be és ramsey wilshere középpályával veretném, mi veszteni valónk van?
De a középpályánknak olyan szinten kellene egy kurvajó szűrő hogy már égető.
6 éve
Eddig nem pártoltam Mkhitaryant, de ha ő is és Malcom is jönne az azért elfogadható lenne. Nem ők a legnagyobb álmaim (bár Malcomot azért adnám egynek nagyon is), de mindenképp előrelépést jelentenének. Személy szerint egy Malcom-Martial/Draxler/Lemar duó az álomkategóriám, de inkább egy Malcom-Mkhitaryan pakk, mint csak 1 Malcom. Egyébként Athlon, Martialra semmi esély? Gondolom nincs, de azért csak rákérdezek, hátha te többet tudsz. Smallingot írtad fészen, kiegészítőembernek ő sem lenne rossz, szívesebben (vagy inkább nyugodtabban) nézném őt, mint Holdingékat.

Szólj hozzá