A Manchester City komolyan fontolgatja, hogy kiszáll az Alexisért vívott versengésből, aminek elsősorban anyagi okai vannak - állítják angol és olasz források egybehangzóan.

Bár az Arsenallal való megállapodás még áthidalható lenne, de Alexis az ügynökével most már több pénzt szeretne, mint amennyiről szóban egyszer már megállapodtak, és így az átigazolás összköltsége - átigazolási díj az Arsenalnak, egyösszegű aláírási pénz a játékosnak és a ügynöki jutalék - 50 millióba kerülne, ami túl sok a City számára egy olyan játékosért, akinek a szerződése a nyáron lejár. A jelenlegi listavezető csapatnál úgy gondolkodnak, hogy Alexis szeretne a City-nél játszani, és újra Pep Guardiolával együtt dolgozni, és ha kell, ezért kivárnak a nyárig, akkor Alexisért nem kell átigazolási díjat fizetni. A City-nél ráadásul kedvező hírek jöttek a sérült Gabriel Jesus állapotáról, a brazil támadó szalagsérülése nem annyira súlyos, a fiatal csatár hónapok helyett akár heteken belül bevethető lehet.

A Manchester City kivárása a nagy rivális United kezére játszhatja Alexist. José Mourinho csapata még tavaly nyáron, Alexis meghiúsult átigazolása után vette fel a kapcsolatot a játékos ügynökével, és állítólag készen állnak megajánlani a kért anyagi feltételeket. Alexis számára szakmai szempontból még mindig a City jelenti a prioritást, de az angol források - elsősorban a BCC Sports - szerint annyira elfajult a helyzet a chilei és az Arsenal között, hogy Alexis mindenképpen távozni akar február 1-ig, még ha a Unitedhez kellene mennie. José Mourinho-t is kérdezték az ügyről a portugál menedzser pénteki sajtótájékoztatóján. Mourinho fenomenális játékosként írta le Alexist, de nem akarta mélyebben érinteni a témát. 

Arséne Wenger a pénteki sajtótájékoztatóján először ismerte el burkoltan, hogy Alexis távozhat a télen, de tisztázta: csak akkor engedi el az elvágyódó játékosát, ha talál a helyére valaki mást. Az Arsenal elsődleges kiszemeltje a Bordeaux játékosa, Malcom, a brazil ügynökével állítólag már voltak megbeszélések, de ajánlatot nem tett még érte a londoni klub.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

6 éve
Ha megy is Alexis azért az gáz hogy annyiba kerűl pl Malcolm vagy akár Pavon majd amennyiért a Chilei elmegy
Wenger azt nyilatkozta nemrég ha jól emlékszem ha el is menne Alexis vagy Özil akkor minőségi pótlása lesz...ezzel persze nem leírni akarok egy játékost sem de szerintem velem együtt jópáran nem ezekben a nevekben reménykedtünk

Szólj hozzá