Köszöntünk mindenkit az ArsenalFan.hu 2018 téli átigazolási összesítőjében! Napról napra ebben a cikkben fogjuk összefoglalni a legérdekesebb és minden igyekezetünkkel a leghitelesebb, Arsenalhoz köthető átigazolási híreket.

január 31.: Elutasított ajánlat Evansért

Több angol forrás, köztük a Telegraph is azt állítja, hogy az Arsenal egész nap egy középhátvéd leigazolásán dolgozott, de ez az igazolás valószínűleg már nem fog létrejönni.

A kiszemelt Jonny Evans lett volna, akiért 12 millió fontot ajánlott az Arsenal a West Bromnak, ám a birminghami klub azonnal elutasította a megkeresést.

Ezzel az Arsenal téli átigazolási időszaka valószínűleg véget ért.

január 31: Tovább szaporodott a távozók névsora

Közben hivatalossá vált több játékos távozása: Mathieu Debuchy szerződését felbontotta az Arsenal, így a francia jobb bekk már a télen ingyen válthatott a Saint Etienne-hez. Egy másik francia játékos, Jeff René-Adelaide az Angers játékosa lett kölcsönben.

Chuba Akpom a belga Sint-Truidense Voetbalvereniging együtteséhez igazolt kölcsönben, míg egy tehetséges fiatal, Marcus McGuane a Barcelonát válaszotta.

január 31: HIVATALOS: Giroud a Chelsea-hez távozott

Az Arsenal hivatalosan bejelentette, hogy Olivier Giroud a Chelsea-hez távozott. Nem hivatalos információk szerint a londoni csapat 18 millió fontot fizetett a francia játékosért.

január 31.: Egy bejelentés még hátravan

Egy bejelentés még hátravan, de már nem sokáig: Olivier Giroud-t perceken belül bejelentheti a Chelsea. A francia játékos 18 millió euróért távozik az Arsenaltól, 18 millió euró + bónuszok ellenében. A csatár 18 hónapra + opciós egy évre ír alá a Kékekhez. Ez az átigazolás szükséges volt ahhoz, hogy Batsuhayi a Dortmundé, Aubameyang pedig az Arsenalé legyen. Ezzel valószínűleg az Arsenal aktivitása véget ért a téli átigazolási időszakra.

január 31.: Még egy igazolás?

A Sky Sports spanyolországi tudósítója, Guillem Balague szerint az Arsenal még egy igazoláson dolgozik, de egyelőre még forrást kell szerezniük.

A BBC Sports újságírója, Simon Stone szerint az Arsenal továbbra is érdeklődik Evans iránt, de jelenleg túl alacsony az Arsenal ajánlott összeg

január 31.: AUBAMEYANG HIVATALOS!

Az Arsenal és a Dortmund is hivatalosan bejelentette, hogy Pierre-Emerick Aubameyang klubrekord, 56 millió fontos összegért a londoniakhoz igazol.

január 31.: Özil hamarosan hosszabbíthat

A német Bild szerint Mesut Özil elfogadta az Arsenal szerződéshosszabbítási ajánlatát és napokon belül aláírja az új, három évre szóló  szerződését az Arsenallal. 

A német cikk szerint Özilt több tényező is meggyőzhette az elmúlt hetekben a maradásról: a német irányító 300 ezer fontos heti fizetést kaphat az Arsenalnál; hisz a csapat ambícióban azt követően, hogy Pierre-Emerick Aubameyang és Alexandre Lacazette révén fél éven belül kétszer is megdönti a klub az átigazolási rekordját; és nem utolsósorban a menyasszonya is Londonban szeretne élni.

A német játékos szerződése június végén lejár az Arsenallal, hivatalosan pedig egyetlen csapattól sem kapott ajánlatot eddig.

január 31.: DEADLINE DAY

Végre megérkeztünk az átigazolási időszak utolsó napjához, az Arsenal biztosan aktív lesz. Erre a forgatókönyvre számítunk:

- Olivier Giroud öt és fél év után elhagyja az Arsenalt. Bár a francia játékos még pályára lépett a keddi 3-1-es vereséggel végződő Swansea elleni bajnokin, ezt követően elbúcsúzott az idegenbeli szurkolóktól. Várhatóan ma reggel a Chelsea edzőközpontjában lesz és 18 millió fontért ő váltja azt a Michy Batsuhayit...

- ...aki elhagyta a Chelsea összetartását tegnap este és Dortmundba utazott, hogy ott Aubameyang helyettese legyen. A lényegi kérdésekben már megállapodott a Chelsea, a Dortmund és a belga játékos, most azon megy a megbeszélés, hogy legyen-e a német klubnak opciója a végleges megvételre.

- Pierre-Emerick Aubameyang már tegnap megérkezett az Arsenal edzőközpontjába, és ma fog átesni az orvosi vizsgálatokon. A Dortmund addig viszont nem szankcionálja az üzletet, amíg nem kapják meg hivatalosan is Batsuhayit.

- Mathieu Debuchy a St. Etienne-be igazolhat. A francia védőnek a nyáron lejárt volna a szerződése az Arsenallal, de a felek közös megegyezéssel idő előtt felbontják a kontraktust.

- Egyes források szerint még nincs kizárva, hogy az Arsenal megpróbálkozik Jonny Evans leszerződtetésével, de kevés a valószínűsége, hogy a WBA eladja az észak-ír védőt.

január 30.: Debuchy is eligazolhat

Francia hírek szerint megállapodott egymással a St. Etienne és Mathieu Debuchy, a francia jobb bekk a határidő előtt a zöldekhez igazolhat. A játékos szerződése a nyárig szól az Arsenallal, de a felek megállapodtak abban, hogy már most felbontják a kontraktust.

január 30.: Giroud-n múlik az Aubameyang-üzlet

UPDATE 20:32 - Úgy tűnik, megegyezett az Arsenal és a Chelsea Olivier Giroud ügyében, az Arsenal végül elfogadta a Kékek 17,5 millió fontos ajánlatát a 31 éves játékosért. A francia csatár az előzetes hírekkel ellentétben mégsem hagyta el az Arsenal összetartását a Swansea elleni bajnoki előtt, de várhatóan szerda kora reggel a Chelsea edzőközpontjába látogat, hogy átessen a kötelező orvosi vizsgálatokon és aláírja a szerződését.

Giroud leigazolása egyben azt is jelenti, hogy a Chelsea átengedi Michy Batsuhayit a Dortmundhoz - a felek itt minden lényegeses pontban megállapodtak, a belga játékos 1,5 millió euróért vált klubot a szezon végéig, egyedül még az kérdéses, hogy a Dortmundnak lesz-e opciója a végleges megvételre.

A kicker.de szerint Batsuhayi az éjszaka folyamán Dortmundba látogat majd, hogy átessen az orvosi vizsgálatokon. Amint a német klub hivatalosan is átigazolja a belgát, zöld utat fog adni Aubameyang átigazolásához is az Arsenalnak.

január 30.: Aubameyang megérkezett az edzőközpontba

Aubameyang megérkezett az Arsenal londoni edzőközpontjába, miután kedd délután magánrepülőgéppel elindult Dortmundból Anglia felé.

Az átigazolás véglegesítéséhez a Dortmund részéről hiányzik a hivatalos megerősítés, ám ők addig nem adják ki a gaboni igazolását, amíg nem igazolnak a helyére egy játékost. 

Viszont hogy ne maradjon minden az utolsó pillanatra, az Arsenal - feltehetőleg a Dortmund külön engedélyével - teljesítheti Aubameyanggal a kötelező orvosi vizsgálatokat. 

Az átigazolás véglegesítésére holnap kerülhet sor, a Dortmund szerda 18:00-ig kell, hogy igazoljon valakit a gaboni helyére.

január 30.: Aubameyang elindult London felé

Kedd kora délután a Dortmund-ügyekben rendkívül megbízható RuhrNachrichten.de újságírója tett közzé egy tweet-et, benne egy videóval, amint Pierre-Emerick Aubameyang a családjával együtt megérkezik a dortmundi repülőtér hátsó bejáratához.

A gaboni játékos egy magángéppel azóta már fel is szállt Dortmundból, és délutánra már feltehetőleg Londonban lesz. 

Továbbra is kérdés viszont, hogy ki váltja Aubameyangot a Dortmundnál, ezt a kérdést holnap, magyar idő szerint 18:00 óráig kell rendeznie a német klubnak, máskülönben nem engedik el a gabonit, hiába van meg a megállapodás a Dortmund, Aubameyang és az Arsenal között.

A Dortmund első számú kiszemeltjéről, Michy Batsuhayi-ről Antonio Conte, a Chelsea edzője úgy nyilatkozott, hogy edzett ma és holnap a keretben lesz a Bournemouth ellen. A Chelsea ráadásul addig nem engedi el a belgát, amíg nem találnak a helyére mást.

UPDATE: A goal.com szerint Olivier Giroud ott van a Swansea elleni keretben az Arsenal keddi meccsére. Ez változhat, a Chelsea-vel ugyanis jelenleg is folynak a tárgyalások.

január 30.: A Chelsea visszavonta az ajánlatát Giroud-ért

A L'Equipe szerint az alábbi forgatókönyv történt tegnap éjszaka: Giroud elfogadta a Chelsea ajánlatát, az Arsenal pedig hosszas gondolkodás után rábólintott a Chelsea 20 millió eurós - 15 millió fontos ajánlatára - viszont az utolsó pillanatban a Chelsea visszavonta az ajánlatot, mert Conte inkább Fernando Llorentét szeretné leigazolni - a tárgyalások viszont újraindultak az elmúlt órákban. Giroud-t a Dortmund és a Monaco is szeretné leigazolni.

január 30.: A Dortmundnak továbbra sincs pótlása Aubameyang-ra

Nem állnak túl jól az Arsenal esélyei Pierre-Emerick Aubameyang megszerzését illetően, ugyanis a Dortmund továbbra sincs közelebb a gaboni csatár pótlásának megtalálásához, ez pedig veszélyezteti a támadó Londonba költözését.

Tegnap este úgy tűnt, minden adott egy körhinta-effektus kialakításához, amelyben a Dortmund a Chelsea jelenlegi második csatárát, Michy Batsuhayit kapja meg, míg a londoni Kékek az Arsenaltól igazolják le Olivier Giroud-t.

Csakhogy David Ornstein, az Arsenal-ügyekben mindig megbízhatóan tájékoztató BBC-s sportújságíró szerint hétfő este problémákba ütköztek a Chelsea-Arsenal tárgyalások, a Chelsea részéről túl magasnak találják a Giroudért várt 25-30 millió fontos vételárat, és inkább a Spurs spanyol csatárát, Fernando Llorentét igazolnák le, és inkább nekik adnák oda Michy Batsuhayi játékjogát is.

Most az Arsenal számára két lehetőség van, hogy elindítsa a már említett körhintát:

1) Vagy csökkentik a Giroudért kért kivásárlási árat, amibe a Chelsea belemegy, ők pedig engedélyezik Batsuhayi költözését Dortmundba

2) Vagy rábeszélik Giroud-t, hogy mégiscsak fogadja el a Dortmund ajánlatát legalább egy féléves kölcsön erejéig. A kicker.de szerint  most ez is egy lehetőség, de most újra a Dortmundnak kell döntenie arról, hogy kérik-e a franciát.


január 29.: Sajtó: Jól haladnak a tárgyalások a Chelsea és az Arsenal között Olivier Giroud ügyében

Jól haladnak a tárgyalások a Chelsea és az Arsenal között Olivier Giroud átigazolása ügyében, írja hétfő este az egész télen megbízhatóan tudósító Gianluca di Marzio, a Sky Italia újságírója.

Az átigazolásra azért kell sort keríteni, mert csak így lehet egy láncreakciót elindítani, aminek a végén a Dortmund megkapja a Chelsea jelenlegi második számú csatárát, Michy Batsuhayit, és így a belgával tudja pótolni Pierre-Emerick Aubameyangot, aki az Arsenalhoz igazolna.

A Chelsea korábban Edin Dzekót próbálta megszerezni, de jelen állás szerint a bosnyák támadó megszerzése annyira komplikált lenne a Romától, hogy a londoni Kékek inkább letettek a megszerzéséről.

A Dortmund is megpróbálkozott Giroud leigazolásával - akár csak a szezon végéig, kölcsönben, ám a francia családi okok miatt jobb szeretne Londonban maradni. A Chelsea érdeklődése így az Arsenalnak is kapóra jön, ám Antonio Conte-ék csapatától 30-35 millió fontot kérne Wenger Giroudért.

Di Marzio szerint a tárgyalások jól haladnak a felek közt, és Giroud is rábólinthat a Chelsea ajánlatára.

A keddi nap folyamán minden bizonnyal ennek az ügynek is lesz folytatása.

január 29.: Ki lesz Aubameyang utódja?

Egy nagyon lényeges kérdés még nyitott az Aubameyang-Arsenal átigazolás véglegesítése előtt, amely egyre sürgetőbbé válik majd a szerdai határidő előtt: ki lesz a gaboni pótlása a Dortmundnál?

Bár egyes hírek szerint Olivier Giroud továbbra is az esélyesek közt van, legalább egy hathónapos kölcsönszerződés erejéig, ám német hírportálok tudni vélik, hogy Giroud családi okok miatt jobb szeretne Londonban maradni - ahol a Chelsea is várná, ha nem sikerül leigazolniuk Edin Dzekót a Romától - erre pedig jelenleg kevés az esély.

A Dortmund pedig pont a Chelsea fiatal belga csatárát, Michy Batsuhayit nézte ki Aubameyang helyére, akit viszont Antonio Conte csapata nem fog helyettes nélkül eladni. Szóval érik egy "körhinta": Giroud a Chelsea-hez, Batsuhayi a Dortmundhoz, Aubameyang az Arsenalhoz?

január 29.: Megvan a megállapodás Aubameyangért.

A Telegraph megbízható újságírója, Jeremy Wilson és a német bild.de hétfő délelőtt azt írják: megszületett a megállapodás az Arsenal és a Dortmund között Aubameyang leigazolása ügyében!

Wilson úgy tudja, az Arsenal és a Dortmund között jelenleg Olivier Giroud esetleges átigazolásáról folyik a megbeszélés.

január 29.: Érdemi előrelépés Aubameyang-ügyben

Érdemi előrelépés történt Aubameyang-ügyben a Dortmund és az Arsenal között a hétvégén, a BBC és számos német forrás szerint az angol csapat 60 millió fontot ajánlott a gaboni játékosért, amire már a Dortmund is rámondhatja az igent - most a részleteken folynak a tárgyalások.

Az átigazolás véglegesítéséhez többek között az is szükséges, hogy a Dortmund helyettest találjon Aubameyang helyére. Az egyelőre nem világos, hogy Olivier Giroud játékjoga végül benne lesz-e a megállapodásban. Egyes hírek szerint a sárga-feketék Anthony Modeste leigazolásán dolgoznak Kínából.


január 27.: Zorc: Aubameyang csak a megfelelő ajánlat esetén eladó.

Michael Zorc, a Dortmund sportigazgatója egy közleményben lényegében hivatalosan is elismerte az elmúlt napok eseményeit: azaz az Arsenal többször is próbálkozott ajánlattal Pierre-Emerick Aubameyang leigazolására, de miután egyszer sem feleltek meg a Dortmund követeléseinek, azokat rendre elutasították.

"Aubameyang tàvozni akar, és a klub hajlandó elfogadni a kérését, ha anyagi értelemben valaki elfogadja a klub követelését. Eddig ez nem történt még meg. Ha az Arsenal megfelel ennek szerdàig, Aubameyang eligazolhat, ha nem, akkor a játékos a nyárig marad." - mondta Zorc.

A gaboni két bajnokit követően visszatérhetett a Dortmund keretébe, és kezdő volt a Freiburg ellen szombaton, ám a csapat csak az utolsó percben tudta kicsikarni a döntetlent.

Azt átigazolási időszak jöv szerdán, magyar idő szerint éjfélkor zárul.


január 26.: Pardew: Evansért nem tett ajánlatot senki

Alan Pardew, a West Brom menedzsere a klub mai sajtótájékoztatóján elmondta: senki nem tett hivatalos ajánlatot a kapitányukért, Jonny Evansért. Pénteken a Daily Star azt állította, Wenger egy 10 millió fontos ajánlattal jelentkeztett az észak-ír védőnél és még Mathieu Debuchy játékjogát is átadta volna.

"Az arsenalos pletykák csak újságírói agyszülemény, valaki kitalálta, de ez nem igaz. Jonny még minding nálunk van és nem kaptunk egy olyan ajánlatot sem, ami a közelébe lett volna az általunk várt összeghez." - mondta Pardew.

"Talán eladjuk őt, ha megfelelő ajánlat érkezik. Kaptunk formális megkeresést, olyat is, amire számítottunk, de nem mondtuk meg pontosan, mennyit szeretnénk érte kapni."

"Nem akarjuk elveszíteni Jonnyt, de majd meglátjuk, mi lesz." - mondta Pardew.

Korábban a Manchester City tűnt a legesélyesebbnek Evans leigazolására, de jelen pillanatban úgy tűnik, Guardioláék Aymeric Laporte leigazolásán dolgoznak, ami szabad utat nyitna az Arsenalnak Evanshoz, de a 30 éves játékosért a Liverpool és a Leicester is érdeklődik.

 

január 26.: Giroud nem megy a Dortmundhoz

Csütörtök este mind a Daily Mail, mind a Sky Sports News azt a hírt adta közzé, hogy Olivier Giroud még kölcsönben sem távozik az Arsenaltól a Dortmund együtteséhez, ezzel némiképpen megváltozott a helyzet az Aubameyang-igazolást illetően is, hiszen felmerült, hogy Giroud játékjogának - akár csak ideiglenes - átadásával a Dortmund is találna egy csatárt az elvágyódó gaboni helyére, ami kulcsfontosságú az Aubameyang-átigazolás létrejötte szempontjából.

Az egyelőre nem tiszta, miért áll a helyzet így, de a Sky Sports híréből arra lehet következtetni, hogy az Arsenal utasította el a Dortmund feltevését Giroud-ügyben.

Chris Wheatley, a goal.com Arsenal-ügyekben jártas újságírója azonban megszóltatott egy Giroud-hoz közel álló forrást, aki úgy nyilatkozott: "Bármi megtörténhet az utolsó pár napon."

A tárgyalások továbbra is folynak az Arsenal és a Dortmund között Aubameyang ügyében. A Telegraph szerint az angol csapat egészen 51 millió fontig hajlandó elmenni az ajánlat tekintetében, de a Dortmundnak is lentebb kell adnia a követeléséből. 

Ha a két klub egyezségre jut, az átigazolás elvileg felgyorsulhat, mivel állítólag a játékos már elvben megegyezett az Arsenallal.


január 25.: Sajtó: Tovább folynak a tárgyalások a klubok között

A német sport1.de szerint tovább folynak a tárgyalások az Arsenal és a Dortmund között miután a német klub elutasította az angolok második, feltehetőleg 50 millió eurós ajánlatát Pierre-Emerick Aubameyangért.

Az átigazolás a két csapat megegyezése után nagyban felgyorsulhat, révén Aubameyang már rábólintott az Arsenal ajánlatára, de addig is ez egy nagy leküzdendő falat jelent a transzfer létrejöttéhez, hiszen a Dortmund legalább 70 millió eurót vár az elvágyódó játékosért.

Az Arsenal - mint a cikk írja - ugyanakkor azzal számol, hogy a gaboni felégette a hidat közte és a jelenlegi csapata között, és csak idő kérdése, hogy a Dortmund mikor adja be a derekát, és ha a végsőkig kivárnak, akkor jóval olcsóbban tudnák elhozni a játékost, mint amennyit a BVB jelenleg kér. Kérdés, hogy nem futnak-e ki a felek az időből?!

Peter Stöger, a Dortmund vezetőedzője a mai sajtótájékoztatóján elmondta, a hétvégi meccsükön már számít Aubameyangra.

"Az edzéseken jó benyomást tett rám. Ha ez továbbra is kitart, akkor nem látok rá okot, miért ne kapna helyet a keretünkben a hétvégi meccsünkre, a Freiburg ellen." - mondta Stöger.

Arséne Wenger továbbra sem árult el részleteket a Chelsea elleni meccs előtti sajtótájékoztatóján.

"Az a legjobb, ha nem beszélnük erről, mert az nem segítene. Ha valami történik, akkor történik, ha nem, akkor meg azokkal a játékosokkal fogunk a munkára fókuszálni, akik már nálunk vannak. Elégedett vagyok a keretünkkel. Mkhitaryannal a fedélzeten, már most is erős a csapatunk. Nyitottak vagyunk a kereterősítésre, de egyelőre nem állunk közel semmilyen átigazoláshoz. Ha így lesz, be fogjuk jelenteni."

Az angol átigazolási piac január 31-én, magyar idő szerint éjfélkor zárul.


január 24: BBC: A Dortmund a második ajánlatot is elutasította Aubameyangért.

A BBC Sports újságírója, Simon Stone szerint a Dortmund elutasította az Arsenal második ajánlatát is Pierre-Emerick Aubameyangért.

Stone úgy tudja, hogy az Arsenal másodjára 50 millió eurós (majdnem 44 millió font) ajánlatot tett a Dortmundnak a csatárért, amit a klub azonnal visszautasított. Stone szerint Olivier Giroud játékjoga nem képezte az ajánlat részét.

A hír szerint az Arsenal egyelőre nem döntött afelől, hogy megpróbálkozik-e egy harmadik ajánlattal, vagy esetleg más alternatíva után néz. A Dortmund legalább 50 millió fontot vár az elvágyódó játékosukért.

január 24.: Sajtó: Wenger "magabiztos" Aubameyang és Evans megszerzését illetően

Jeremy Wilson, a Telegraph megbízható újságírója hétfő este azt írta, Arséne Wenger "magabiztos" Pierre-Emerck Aubameyang és Jonny Evans megszerzését illetően; a két játékos nagyságrendileg 75 millió fontba kerülne az Arsenalnak.

Mint Wilson írja, továbbra is folynak az egyeztetések a Dortmund vezetőségével, s bár még vannak különbségek a gaboni csatár átigazolási értékének megítélésével kapcsolatban, ez a különbség áthidalható. Olivier Giroud játékjogának kölcsönbeadása is szerepel a napirendi pontok között a tárgyaláson, így a felek "kölcsönösen bizakodók, hogy meglesz a megállapodás."

Evans leigazolása már legalább két éve szerepel Wenger tervei közt, és most az Arsenal van a pole pozícióban az észak-ír megszerzését illetően, miután Pep Guardiola inkább az Atletic Bilbao francia bekkjét, Aymeric Laporte-t akarja leigazolni. Mint Wilson írja, amíg Gazidis, Mislintat és Fahmy Dortmundban tárgyal Aubameyangért, Evans ügyében Dick Law, a csapat leköszönő főtárgyalója jár el Londonban. Evans eladása most már a West Brom érdeke is lehet, mivel csak egy játékoseladásból tudnak annyi pénzbevételre szert tenni, hogy megerősítsék a támadószekciójukat.


január 23.: Aubameyang után még belefér egy védő?

Arséne Wenger a keddi sajtótájékoztatóján kitért arra is, hogy nem pusztán a támadósort igyekszik megerősíteni a tél folyamán. Bár a BBC eddigi tudósításai szerint az Arsenalnak egy esetleges Aubameyang-leigazolást követően már nem marad számottevő forrása egy harmadik igazolásra, a Telegraph megbízható újságírója, Jeremy Wilson szerint egy védő továbbra is szerepel Wenger radarján: a két kiszemelt Jonny Evans (West Bromwich), illetve egy újabb Mislintat-felfedezett, Abdou Diallo (Mainz).

"Vannak más terveink is, rengeteg opciónk van a különféle posztokra. Vehetünk még játékost. Minden területen dolgozunk, szóval nagyon nyitottak vagyunk mindenre. Minden egyes lehetőséget ki fogunk használni, amivel erősíthetjük a keretünket." - mondta Wenger.

Evansért már két éve érddeklődik Wenger, de a West Bromwich eddig nem adta a kapitányát. Most viszont Alan Pardewék számára egy csatár leigazolása kulcsfontosságú, és ezt feltehetőleg csak Evans eladásából tudnák finanszírozni. Ráadásul az észak-ír játékosnak van egy rögzített, 3 millió fontos kivásárlási záradéka a West Bromnál arra az esetre, ha a csapat kiesik az első osztályból (jelenleg a WBA a 19. helyen áll). Pardew korábban azt mondta, január 28-29.-ig szabott Evansnak határidőt arra, hogy elintézze az átigazolását, hogy legyen idejük helyettest és más játékost igazolni.

A korábbi Manchester United-játékosért Pep Guardiola is érdeklődik, egyfajta vészmegoldásként Stones és Otamendi mögé. Evans az észak-angliai családi kötődése miatt inkább a City ajánlatát favorizálná, de nem mondana nemet az Arsenalra sem. Az elmúlt órákban Gianluca di Marzio olasz szakíró szerint a City ismét Aymeric Laporte (Atletico Bilbao) leigazolásán dolgozik, ha Laporte a City-hez kerül, akkor valószínűleg ejtik Evans leigazolását.

Diallo pedig egy szenegáli születésű, francia utánpótlás válogatott, aki tavaly nyáron érkezett a Monacótól a Mainzhoz. Német források szerint azonban a német klub ragaszkodik Diallóhoz, ráadásul az Arsenal Konstantinos Mavropanos személyében már igazolt egy fiatal védőt ezen a télen, most minden bizonnyal egy tapasztaltabb bekk jönne jól Wengernek.

január 23.: Wenger szűkszavú Aubameyang-ügyben

"Nem tudom, mennyire vagyok magabiztos a megszerzését illetően. Egyelőre nem állunk közel egy új igazoláshoz,. Nem is nagyon lehet megmondani, mennyire lehet közel kerülni... Jelenleg ez egy lehetséges opció, de még nem született meg a végső döntés." - mondta Wenger a Chelsea elleni ligakupa-elődöntő előtti sajtótájékoztatóján.

UPDATE: A The Times szerint az Arsenal az elkövetkezendő 48 órában le akarja zárni az Aubameyang-ügyet

január 23.: Egyelőre nincs áttörés Aubameyang ügyében

Angol és német források szerint egyelőre továbbra sincs áttörés Aubameyang átigazolását illetően - bár az Arsenal tárgyalódelegációja továbbra is Dortmundban tartózkodik és tárgyal a gaboni klubjával.

A Kicker szerint a tárgyalások "kellemes" hangnemben folynak, bár körülbelül 15 millió euró különbség még mindig van a Dortmund által kért és az Arsenal által ajánlott összeg között.

Ráadásul nehezíti a tényt, hogy a Dortmund előbb egy helyettest akar Aubameyang helyére találni, mielőtt bármilyen eladást szankcionálnak. A jó hír ebben az lehet, hogy ilyen téren az Arsenalnak jó lapjai vannak, mivel a BVB első számú kiszemeltje Giroud játékjogának ideiglenes megszerzése a szezon végéig. A francia játékos tavaly nyáron közel került a Dortmundhoz, ám végül nem igazolt el. A nyári világbajnokság előtt viszont minél többet kellene játszani a klubcsapatában, és Aubameyang érkezésével az Arsenalnál csak még kevesebb lehetőség jutna neki...


január 22.: VÉGRE HIVATALOS: Mkhitaryan érkezett, Alexis távozott

Alexis három és fél év után távozott az Arsenaltól, 166-szor lépett pályára a klub színeiben és összesen 80 gólt szerzett. Tagja volt két FA-Kupát nyerő keretnek is. A chilei játékos búcsúüzenettel köszönt el az Arsenal szurkolóitól.

január 22.: Sajtó: Az Arsenal megállapodott Aubameyanggal

A Sky Italia után egy újabb megbízható forrás, a francia RMC Sports számolt be arról, hogy az Arsenal megállapodott Pierre-Emerick Aubameyanggal - a gaboni játékos ügynöke, aki egyben az édesapja is, az elmúlt napokban Londonban járt, és megegyezett az Ágyúsokkal a személyes feltételekről.

Ez persze nem jelenti azt, hogy célegyenesbe fordult az ügy, mert a Dortmunddal való megbeszélések továbbra is eredménytelenek. Ivan Gazidis, Sven Mislintat és Huss Fahmy jelenleg is Dortmundban tartózkodnak, ahol a sárga-feketék vezetőivel tárgyalnak. A Sky Germany szerint az is hátráltatja a megegyezést, hogy rengeteg közvetítő érintett az ügyben, így napokban nem várható hivatalos megállapodás.

Az RMC Sports, a Kicker és a Sky Germany ugyanakkor egyaránt úgy tudja, hogy a Dortmund listáján Olivier Giroud szerepel mint Aubameyang első számú utódja, a francia játékost először viszont csak a szezon végéig, kölcsönbe igazolná le a német klub.

január 22.: Már tényleg csak a bejelentésre várunk

Vasárnap este, illetve hétfő délelőtt Alexis Sanchez is átesett az orvosi vizsgálatokon a Manchester Unitednél, a The Sun bulvárlap képei pedig arról tanúskodnak, hogy mind a chilei, mind Mkhitaryan a liverpooli bevándorlási irodában járt, hogy megújítassák a munkavállalási engedélyüket. 

Meg nem erősített, de jól értesült Twitteres-források szerint Mkhitaryanról már elkészültek az első képek és interjúk Arsenal-mezben. Most már csak a hivatalos bejelentés van hátra, amire egyes hírek szerint holnap, manchesteri értesülések szerint pedig még ma sor kerül.  


január 21.: Az Arsenal magabiztos Aubameyang megszerzését illetően

A német Bild hírportál exkluziv cikkjében hozza vasárnap délután, hogy az Arsenal vezetősége, a klub vezérigazgatójával, Ivan Gazidisszel az élen megérkezett Dortmundba, hogy Pierre-Emerick Aubameyang átigazolásáról tárgyaljon.

A német csapat részéről a hétvégén hivatalosan is elismerték, hogy az Arsenal megkereste őket Aubameyang igazolhatóságával kapcsolatban, de nem kívántak további részleteket közölni. Az angol sajtó szerint az Arsenal 45 millió fontot ajánlott volna a gaboniért, de a Dortmund nem ennyi összegért mondana le a többszörös gólkirály játékosáról.

A Mirror szerint jelenleg továbbra is csak pénzbeli ajánlatot tervez benyújtani az Arsenal a Dortmundnak Aubameyangért, ám a csapatnál tudják, hogy várhatóan meg kel dönteniük az eddigi klubrekord összeget, ha le akarják igazolni a gaboni játékost. Az eddigi csúcstartó Alexandre Lacazette leigazolása volt, a franciáért 52 millió fontot fizetett az Arsenal a Lyonnak tavaly nyáron.

David Ornstein szerint az Arsenal fokozni fogja az erőfeszítéseit Aubameyang leigazolásáért, de az ügy napokig eltarthat a Dortmunddal való tárgyalás miatt. Az is előfordulhat egy Arsenal-játékos, aki minden bizonnyal Olivier Giroud lesz, a sárga-feketéknél köthet ki az Aubameyang-ügy részeként.

Ornstein végül megjegyzi: az Aubameyang-igazolás után az Arsenalnak várhatóan nem maradt számottevő forrása további erősítésekre.

január 21.: Folyik Mkhitaryanék orvosija

Eléggé elcséptelten hangzik az "következő 48 óra" kifejezés ha Alexis Sanchezék nevével olvashatjuk ezeket a szavakat egy mondatban, de úgy tűnik, hamarosan végre pont kerülhet az ügy végére.

Mkhitaryan még szombat este, Alexis - mint a chilei Instagram-storyja tanúskodik róla - vasárnap, magángéppel érkezett meg a leendő klubjaik városába. 

David Ornstein, a BBC Sports újságírója szerint a papírügyek rendezve vannak, Mkhitaryan vasárnap és hétfőn esik át a kötelező orvosi vizsgálatokon, a bejelentést pedig hétfőn vagy kedden várhatjuk, mivel mind az örmény, mind Alexis munkavállalási engedélyét meg kell újítani.


január 20: Sajtó: Ajánlatot tett az Arsenal Aubameyangért

A német Kicker szerint az Arsenal benyújtotta az első, 50 millió eurós hivatalos ajánlatát Aubameyangért, ám a Dortmund legalább 60 milliót akar a gaboni játékosért.

január 20.: Sajtó: Alexis és Mkhitaryan elköszönt a csapattársaitól

A Daily Mail és a Daily Mirror pénteken arról számoltak be, hogy mind Henrikh Mkhitaryan, mind Alexis Sanchez elköszönt a csapattársaitól, és a hosszúra nyúlt klubcseréjük immáron tényleg a célegyenesbe ért.

Érdekesség, hogy Alexisre Wenger amolyan biztonsági cserére tekintett az Arsenal Crystal Palace elleni meccsén, a klub a mérkőzés előtti összetartására mindig egy 19. játékossal utazik, ha netán sérülés vagy betegség miatt valaki kidőlne a már kihirdetett kezdőből vagy kispadról. Ez az ember a Palace ellen Alexis lett volna, ám péntek este a chilei kapott egy sürgős telefonhívást, majd ezt követően a szállodában elbúcsúzott a csapattársaitól.

Henrikh Mkhitaryan valamennyivel nyugodtabb körülmények között köszönt el a társaitól a Manchester United carringtoni edzőközpontjában.

"Henrikh búcsúja nagyon megható volt, nagyon népszerű figura volt ő itt, a Unitednél. Tudjuk, hogy nem igazán boldog amiatt, ahogy ez az átigazolás rá lett kényszerítve. Tudja, hogy az Arsenalnál több játéklehetősége lesz, de jobb szeretett volna a saját szájíze szerint távozni." - idézett egy névtelen forrást a Daily Mail.

A két játékosnak a hírek szerint most a kötelező orvosi vizsgálat jön, utána tényleg közeledik a hivatalos bejelentés.


január 19.: Mourinho: Mkhitaryan nem lesz a United keretében

José Mourinho a pénteki sajtótájékoztatóján nyilatkozott az Alexis-Mkhitaryan cseréről az újságíróknak:

"Azt gondolom, világos, hogy ott vagyunk [a célnál - a ford.] az Alexis-transzferrel, amikor már az Arsenal menedzsere is ilyen nyíltan nyilatkozik erről, ezt semmi értelme tagadni vagy titkolni. De jelenleg még semmi sincs nyélbe ütve, így Alexis az Arsenal játékosa, Mkhitaryan pedig a miénk. Innentől kezdve viszont szeretnénk minden erőnkkel a saját bajnokinkra koncentrálni." - mondt a portugál tréner.

Mourinho egyúttal elárulta azt is, hogy "Mkhitaryan jó formában van, de nem lesz ott a Burnley elleni keretben."

UPDATE: David Ornstein szerint a Mkhitarya-Arsenal megállapodás most már csak Mino Raiolán múlik. ha az örmény játékos ügynöke aláírja a papírokat, megtörténik a transzfer.... ha nem, akkor nem.

január 19.: Ornstein: Malcom nem érkezik

Ornstein kitért Malcom érkezésére is, amely jelenleg valószínűtlennek mutatkozik, mint az újságíró tweetelte: Malcomot ki lehet húzni, voltak megbeszélések, de a játékost jelenleg túl tapasztalatlannak tartják ehhez a feladathoz. 

Az Arsenal jelenleg Mkhitaryan mellett Pierre-Emerick Aubameyang megszerzésére fókuszál.

január 19.: Továbbra sincs teljes megállapodás Mkhitaryannal

Továbbra sincs meg a teljes megállapodás Henrikh Mkhitaryannal és az ügynökével, noha az egyeztetések már a végső fázisban vannak, állítják egybehangzóan az angol lapok péntek délelőtt.

Mindez azt jelenti, hogy sem az örmény, sem a Manchester Unitedhez igazoló Alexis Sanchez nem léphet majd pályára az új  csapatukban a hétvége folyamán.

Mkhitaryannak ráadásul még át kellene esnie az Arsenalnál az orvosi vizsgálatán, miközben a középpályás péntek délelőtt még a Manchester United edzőközpontjába érkezett meg.

Update: A híreket az Arsenal-ügyekben rendszerint pontosan és hitelesen tájékoztató David Ornstein is megerősítette, a BBC Sports újságírója szerint ma már nem várható előrelépés ezügyben, még mindig nem sikerült áttörést elérni a Mkhitaryan-vonalon, és mindig megvan a lehetősége, hogy elbukik ez a szál. 

Azt Ornstein nem közli, hogy mi miatt nincs még áttörés. Egyes hírek szerint a fizetésről nincs még megállapodás, bár Wenger a csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a bérrel nem lesznek gondok. A The Times szerint az Arsenal 12 millió fontot vár Mkhitaryanon túl Alexisért cserébe, míg a Manchester United kizárólag a játékjogokat cserélné, pénz nélkül. 


január 18: Sajtó: Az Arsenal megállapodott Aubameyanggal

Gianluca di Marzio, a Sky Italia újságírója szerint Pierre-Emerick Aubameyang megállapodott az Arsenallal: a gaboni játékos 170 ezer fontos heti fizetésért három és fél évre írna alá az Ágyúsokhoz további egy év opcióval - a transzfer véglegesítéséhez már csak a Dortmund jóváhagyása hiányzik. A csatár az előzetesektől eltérően végül kimaradt a BVB Hertha Berlin elleni bajnokijára készülő keretéből.

január 18: Az Arsenal még 10 millió fontot vár Mkhitaryanon túl

A Standard Sports megbízható újságírója, James Olley szerint egy akadályt még le kell küzdeniük a csapatoknak, hogy végre hivatalos legyen az Alexis-Mkhitaryan helycsere: az Arsenal ugyanis plusz 10 millió fontot vár az örmény játékjogáért cserébe, hogy áldását adja a chilei klubváltására.

Olley szerint Mkhitaryan már megállapodott az Arsenallal, így ő válhatna a klub egyik legjobban kereső játékosává, 170 ezer fontot kereshetne hetente. A végső megállapodáshoz tehát már csak a két klub teljes egyetértése szükséges. Wenger a mai sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: valószínű, hogy a következő 24 órában végleges lesz a transzfer.

január 18: Wenger: A Malcom-ügy jelenleg vakvágányon

Wenger a többi átigazolás kiszemeltről is nyilatkozott. Elmondta: Malcomhoz nem állnak jelenleg közel. Aubameyanról viszont nem volt ennyire szigorú.

"Az ilyen dolgokat jobb titokban tartani." - zárta rövide Wenger.

január 18. Wenger: Hamarosan hivatalos lehet az Alexis-Mkhitaryan csere

Arséne Wenger a csütörtöki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: valószínű, hogy még a hét végéig megtörténik az Alexis-Mkhitaryan játékoscsere, így a két játékos akár a hétvégén debütálhat az új csapatában. 

"Az egész ügy elég jól dokumentált a médiában, nagyon nincs is mit hozzáfűznöm. het, hogy megtörténik, az is benne van, hogy nem. De valószínű, hogy megtörténik. Amíg nincs aláírva semmi, el kell fogadnunk, hogy nem lesz az egészből semmi." - mondta Wenger.

"Megvan rá az esély, hogy Mkhitaryan nálunk köt ki. Kedvelem a játékost, sokszor játszott ellenünk még a Dortmund színeiben, nagyra tartjuk a tudását, emellett kedveli a csapatunkat is." - mondta francia, aki annyit hozzátett, hogy az örmény fizetése nem lesz gond a részükről.

január 18. - A Dortmund Giroudért érdeklődik.

A német Kicker és a megbízható francia hírportál, az RMC értesülései szerint a Dortmund Olivier Giroud kölcsönigazolását fontolgatja, azt azonban mindkét lap leszögezi: a francia transzferét külön kezelné a két klub egy esetleges Aubameyang-leigazoláshoz.

A lapok úgy tudják: Giroud az egyik legfőbb csatárkiszemeltje Peter Stöger csapatának, de csak rövid távon, a szezon végéig, amikor a BVB-nek lenne esélye fiatalabb csatárok után nézni.

Angol lapértesülések szerint egyébként az Arsenal megállapodott Aubameyanggal, de a Dortmunddal való megegyezés még hiányzik.


január 17. - Az Alexis-Mkhitaryan akár a hét végéig megtörténhet

Egyes angol források szerint érdemi előrelépés történt az elmúlt 24 órában Henrik Mkhitaryan döntését illetően, az örmény játékos a hírek szerint közeledik az Arsenalhoz, ezzel pedig az Alexis-transzfer is befejeződhet.

Mint arról beszámoltunk, Mkhitaryan ügynöke, a híres-hírhedt Mino Raiola a középpályás döntéséhez kötötte az Alexis-ügylet megvalósulását, ami sokak szerint egy lelépési pénz kikövetelése volt, amiért a Manchester United akarja a játékost eladni és nem az örmény akar távozni.

Az Independent úgy tudja, hogy bár Mkhitaryan eleinte vonakodott elfogadni az Arsenal ajánlatát, most már inkább valószínű, hogy az örmény igent mond Wengernek, mint tette volna azt pár napja. A Daily Mail annyit tett hozzá, hogy a középpályás nem boldog azzal, ahogy Mourinho bánt vele a Unitednél, és az is fontos számára, hogy az Arsenalnál minden bizonnyal több játéklehetőséget kapna mint Manchesterben. Az angol lap szerint jó esély van arra, hogy még péntek délig végbe megy a transzfer, így mindkét játékos már az új csapatánál léphetne pályára a hétvégén.

A Sky Sports annyit közölt az élő átigazolási folyamán 19:30-kor, hogy a klubok tájékoztatása szerint folynak a tárgyalások, és a játékoscsere miatt húzódik el az ügy ennyire. 

A Telegraph manchesteri ügyekben való tudósítója, Jamie Jackson azt írta cikkjében, hogy José Mourinho bizakodó, hogy a klub ügyvezető igazgatója Ed Woodward akkor is képes lesz olyan pénzügyi csomagot összeállítani az Arsenal számára Alexisért, ha Mkhitaryan végül elutasítja a londoni klubot.

Alexis a hírek szerint mindenben megegyezett a Vörös Ördögökkel, a chilei 350 ezer fontos nettó fizetést kaphat Mourinho csapatánál és további 100 ezer fontot hetente a képjogaiból. Az aláírási díja 30 millió lesz négy évre bontva, míg az ügynöke 10 millió fontot keres majd a megállapodás tető alá hozásáért.

január 17. - Hivatalos: Walcott aláírt az Evertonhoz

12 év után távozik Theo Walcott az Arsenaltól: a felek hivatalosan is bejelentették a 28 éves játékos távozását a liverpooli együtteshez, akik 25 millió összértékű megállapodást kötöttek a londoniakkal a szélsőért.


 

január 16. - Raiola: Mkhitaryan a kulcs az Alexis-üzletben

Megszólalt Henrikh Mkhitaryan ügynöke, a híres-híredt Mino Raiola is azzal kapcsolatban, hogy a Manchester United az örmény játékjogát kínálja Alexis átigazolásáért és készpénzért cserébe.

"Alexis a Mkhitaryan-ügy részét képzi és nem fordítva. Ha Mkhitaryan nem fogadja el az Arsenal ajánlatát, Alexis sem lesz a Manchester United játékosa. Mkhitaryan egyelőre még nem döntött, még két és fél év van a jelenlegi szerződéséből, az egész az ő döntése lesz." - mondta Raiola.

Arra a kérdésre, hogy mennyi esélyt lát ügyfele átigazolásáról Raiola így felelt: "Jelenleg nem sokat, de az élet változik."

A Mirror szerint Mkhitaryan szeretne Londonba költözni és az Arsenal játékosa lenni, más források szerint az örmény vonakodik Arséne Wenger csapatához igazolni, így az sincs kizárva, hogy végül csak pénzügyi megállapodás lesz Alexis ügyében.

január 16. - Walcott egyre közelebb az Evertonhoz

David Ornstein, a BBC Sports újságírója szerint lényegében megvan a megállapodás Theo Walcottért az Evertonnal, a liverpooli kékek 20 millió fontot kínálnak az angol játékosért, aki még ma délután, este áteshet a kötelező orvosi vizsgálatokon. Lényegében már csak a formalitások és az apróbb részletek hiányoznak a transzfer véglegesítéséhez.

 

január 16. - Ornstein megszólalt - 2. rész: Mkhitaryan még nem döntött

David Ornstein, a BCC Sports megbízható újságírója is nyilatkozott az esetlegeseAlexis-Mkhitaryan cseréről, ami egybevág azon sajtóértesülésekkel, hogy Alexis Manchester Unitedes átigazolása nagyjából 75%-os állapotban tart, viszont a részletek még mindig hiányoznak a transzfer teljesítéséhez.

Az egyik ilyen részlet Mkhitaryan játékjoga. Ornstein az örmény közel álló forrásokra hivatkozva azt írja: a 28 éves játékos nem állapodott meg az Arsenallal a személyes feltételekről és jelenleg nem is áll ehhez közel.

Ornstein úgy tudja, Alexis már mindenben megegyezett José Mourinho csapatával, de a chilei átigazolását sem az Arsenal, sem a Manchester United nem fogja szankcionálni, amíg Mkhitaryan nem bólint rá a londoniak ajánlatára.

Az örmény jelenleg is gondolkozik az ajánlaton, és nem érzi magát siettetve, hogy meghozza a döntését. Ugyanakkor mint Ornstein megjegyzi, amint Mkhitaryan elhatározza magát, az átigazolás gyorsan realizálódhat.

Ornstein továbbá úgy tudja: Mkhitaryannak más ajánlatai is vannak, továbbá az sincs teljesen kizárva, hogy marad a Manchester Unitednél, kérdés, ez miként módosítaná a két klub megállapodását Alexis ügyében, amely jelenleg minden jel szerint 30 millió font plusz Mkhitaryan játékjoga.

január 16. - Aubamyeang távozni akar

Címlapsztorin hozza a német Bild Pierre-Emerick Aubameyang átigazolási ügyét: a lap úgy tudja, a gaboni csatár már december közepén közölte a Dortmund felsővezetésével, hogy távozni akar.

A Bild szerint a Dortmund 70 millió eurót kért a renitens csatár játékjogáért, de az is felmerült, hogy az Arsenal Olivier Giroud-t is bevonná az üzletbe, a tavalyi nyáron komolyan felmerült a francia csatár költözése a Dortmundhoz.

január 16. - Mkhitaryanon múlik Alexis-ügy?

José Mourinho a Manchester United Stoke elleni bajnokiját követően is elmondta, hogy lehetséges az Alexis-Mkhitaryan csere, de nem akart elméleti kérdésekről beszélni.

"Nem fogok elméleti kérdésekről beszélni. Alexis az Arsenal játékosa. Vannak más érdeklődő klubok és érte, és én nem akarok túlságosan egy más csapat játékosáról beszélni."

"Benne van, ho

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (550)

6 éve
welbz! Nagy is öröm! Elhiheteted, hogy nem is mostanság volt frissítve!! :D 2011 óta veszem őket meg fele a Football Managerben :DD

boysza! Köszi, ilyen jó hírek mellett öröm volt dolgozni :D
6 éve
Kedves szerkesztők!
Szeretném megköszönni a januári munkátokat. Éjjel -nappal dolgozatok,hogy hiteles és naprakész infókat kapjunk . Ez egy átigazolási thriller volt. :-)Mégegyszer köszi.
6 éve
Paul Merson szerint Giroud helyett Lacazette-t kellett volna eladnunk.Tisztelem Giroud-t , de ezek mit szívnak a Skysports-nál?
6 éve
De jó lenne még Manolas kölcsönbe vásárlási opcióval
6 éve
Törölt felhasználó
Nem hittem volna, hogy ez a téli átigazolási időszak, valóban ennyi pozitív változást fog hozni.... főleg, ha még Özil is aláír :-) :-) Remélem ezekkel a transzferekkel, újra vonzó csapattá válik az ARSENAL. Ezt értem a leendő játékosainkra, valamint az új szurkolókra :D 🧛 :coolgrin:

Szólj hozzá