Hleb szinte ismeretlenként érkezett az Arsenalhoz, majd 2008-ban már a klub egyik legfontosabb láncszemeként hagyta ott társait és Wengert.

Pep Guardiola hívására és a barcelonai álom beteljesítésére nem tudott nemet mondani, majd végül nehezen, de a távozás mellett döntött, eligazolásával 12 millió fontot hozván az Arsenal konyhájára.

Az új csapatánál nyelvi és beilleszkedési problémái voltak, ekkor indult el a pályája a lejtőn. A Barcánál perememberként tekintettek rá, majd 1 év múlva kölcsönadták és utána végleg kiírta magát a magasabb szinten jegyzett klubok kívánságlistájáról. 

"Még mindig nehéz megmondanom, hogy miért hagytam el az Arsenalt. Nagyon boldog voltam, Wenger bizalmát is élveztem, idillikus légkör vett körül, de végül távoztam."

"Épp a nyaralásom töltöttem, amikor a menedzserem és az ügynököm megkeresett, hogy igazoljak a Barcelonához. Hirtelen azt sem tudtam mit csinálok, aztán tudatosult bennem, hogy 'Ó Istenem, itthagyom az Arsenalt'"

"A Wengerrel való beszélgetés nagyon nehéz perceket okozott nekem.Nehéz volt elfogadnom a helyzetet. Wenger mindent megtett azért, hogy maradjak a klubnál."

"Egyszer éppen horgásztam, amikor egy üzenetet küldött: 'Alex, nem hagylak távozni, szükségünk van rád.' Sírtam, mikor ezeket a szavakat olvastam."

"Wenger olyan volt nekem, mint egy apa. Nagyszerű érzés volt vele dolgozni, mindig éreztem a támogatását."

"Az érkezésem után nem sokkal egy sérülést szedtem össze a válogatottnál, majd mikor a felépülésem tartott, megkértem Őt, hogy a javulás érdekében engedjen kölcsönbe Németországba vagy máshova. Annyit felelt, hogy felejtsem el, hisz bennem. Ne gondoljak ilyen dolgokra. Aztán kijöttem a szobából és úgy éreztem, mintha szárnyalnék."

A fehérorosz játékos kitért az Arsenalt otthagyókra is, szerinte végül sokan megbánták az utóbbi évek távozói közül az Arsenaltól való eligazolást.

"Úgy gondolom, hogy végül sokan megbánták a klubváltást."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (29)

6 éve
BariZolika is eltűnik ilyenkor a másik oldalon! Vicc! :lol:
6 éve
Érdekes, Feri ilyenkor valahogy eltűnik
6 éve
a pontot az I-re pedig így tenném fel-
A látottak alapján hasonlóan idézném Hlebet (főcím csak más szavakkal ) :
Sírtam Wengertől és a csapattól... a mai meccset szépen összehozták címvédőhőz méltóan...
Hlebtől és a szerkesztőltől pedig elnézést
6 éve
Az a baj az egésszel hogy álladóan elhisszük hogy majd most jobb lesz meg képesek vagyunk többre is de eddig is minden évben kivoltunk kiálltava egyik esélyesnek a Bajnoki címre de mindíg csalódni kellett...
évről évre jönnek a kifogások meg állandó csapatépítés mintha Henry ( Fabregas, Van Persie ) távozása óta minden évben csak építkezés lenne de sosem sikerűl mert mindíg van valami amire lehet hivatkozni...ugyan úgy csak a jukak tömködése van ha meg is oldjuk akkor máshol kell de sosincs kész a keret ! Van hogy a sérülések miatt , van hogy a meghatározóink elmennek nincs megfelelő pótlás , pénz nincs , nincs megújulás stb stb
Annyi de annyi hiba van évről évre mint égen a csillag de mindíg csak tűrünk mi szurkolók
lehet hogy nem minden Wenger sara de hogy ugyan azokat a hibákat követi el évek óta az nagyon gáz és ahelyett hogy ezeket végre megoldaná állandóan rátesz egy lapáttal...kinek van ehhez idegrendszere mert nekem már nem sok
A szurkoknak teli a fasza hogy minden évben a hitegetés megy meg ugyan azok a gyermeteg hibák na meg hogy már tavaszra eldől hogy megint csak vagy az FA kupa marad még talán küzdtetünk a BL helyekért...ez már egy elvárt szint lenne nem az hogy öröljünk ennek is
elcseszünk olyan bajnokságot ahol minden rivális gyenge és mögöttünk van erre egy Leicester megnyeri elöttünk ?
Wengert tavaly is csak az FA kupa mentette meg idén mi fogja ? talán odaérhetünk a BL-helyek egyikére ami elnézve az ellenfeleinket nagy dolog lenne...Megnyerjük az EL-t ? Azért amilyen csapatok vannak és ismerve a szerencsénket kifogunk egy szar napot aztán megint mehetünk a levesbe...Ligakupában meg jön a Chelsea de ha túl is jutunk rajtuk akár a City ellen sem éppen lesz gyerekjáték
Jelenleg ott tartunk hogy mi szurkolók ne akarjunk álmodozni komolyabb trófeákról meg ne várjunk csodákat a csapattól mert nem lesz de főleg Wengertől mert ő szent és sérthetetlen !
Persze majd most oké páran mondják mi ez a világvége hangulat de már azért könyörgöm meddig türjem el én is meg velem sokan hogy a szeretett csapatuk égjen meg nevetség tárgyává válljon évről évre süllyedjen lefele ?
Ott volt a nyár ahhoz hogy Wenger ezredszerre is csapatot építsen vagy ahogy azt eddigis toldozgassa meg foltozgassa a hiányosságokat de azt elhallgatták hogy éppen pénz nincs erre mert a vezetőség egy skót faszkalap banda
Csak úgy lesz ha eladjuk a legjobbjainkat és hozunk helyette valakit aztán ugyan így tovább míg szerencsénk nem lesz és összejön valami komoly siker...
Sajnálom Wengert is valamilyen szinten de aki már itt van 21 éve azért tudott volna már a tapasztalatai alapján legalább 1 PL-t nyerni olyan kerettel mint amik voltak meg ami van most is ! Értem azt is hogy a játékosokkal is gond van de nézzük meg ki hozta ide őket és ki nem bassza ki a francba és hoz helyette mást...oké hogy bizalom meg ilyenek de így nem lehet elérni semmit főként a mai fociban ahol a pénz dominál de volt és van is megfelelő és elérhető játékos akik akarnak is és tudnának hozzátenni a sikerhez viszont ahhoz ki kéne szórni azokat akik nem képesek jól teljesíteni..dehát ugye ahogy mondják mindíg lesz valahogy és reménykedjünk hogy jobb lesz
elnézést a regényért illetve a szövegért
6 éve
Egyszerűen szánalmasan nevetséges, hogy Wenger nem tudja megszervezni ezt a kettéb*szott védelemet. Tökmindegy, ki játszik meg hányan vannak hátul, elemi hibákat csinálnak, ma is hozták a meccsenkénti egy kapott büntető átlagot, mintha bántaná őket a labda.
Az FA-Kupát kihúzhatjuk így a lehetséges mentsvárak listájáról... majd meglátjuk, hogy a ligakupa jön-e meg az EL... mindenesetre a BL-hez nem lettünk közelebb a ma látottak alapján.

Szólj hozzá