Tomas Rosicky a szerdai napon hivatalosan is bejelentette a visszavonulását a profi futball világából. A cseh játékos 2016-tól hazai pályán, a nevelőegyesületénél, a Sparta Pragánál vezetett le, ám az irányító középpályás most úgy döntött, ideje szögre akasztani a focicipőjét.

A cseh játékos egy külön üzenetben köszönt el az Arsenal szurkolóitól.

"Nagyon nehéz volt meghoznom ezt a döntést, mert amikor ilyen sokáig csinál az ember valamit, amit szeret, nehéz azt abbahagyni. Nagyon nehéz volt meghozni ezt a döntést, de ez volt a helyes döntés. A testem már régóta jelzi, hogy ezt az igénybevételt már képtelen bírni, de az elmém még hajtotta volna, és ő akart volna nyerni. Most éppen téli szünetünk van Csehországban, de már decemberben el akartam kezdeni készülni a tavaszra, de a testem megint jelezte, hogy ez nem fog menni. Szóval úgy érzem, ez a legmegfelelőbb pillanat abbahagyni. Ezt még nekem is szoknom kell, mert nem olyan egyszerű ez, mint amilyennek kifelé tűnhet." - mondta Rosicky.

"Azt gondolom, remek ívet írt le a pályám, hogy a nevelőegyesületemnél vonulhatok vissza. Az Arsenaltól egyedül ide vezethetett az utam, máshová nem akartam menni. Úgy vélem, remek történet, hogy egy 16 éves fiatalember elindult világot látni Prágából, majd ide tért vissza."

"A külföldon eltöltött 16 évemből 10-et az Arsenalnál töltöttem. Még egyszer, szeretnék megköszönni mindent a csapatnál. Az Arsenal egy fantasztikus klub, megtiszteltetés volt itt játszani. Mindig is nagyon szoros volt a kötelék köztem és a szurkolók között. Bármikor léptem pályára, tudták, hogy a csapatért és a mezért küzdök. Óriási megtiszteltetés volt az Arsenal mezében játszani. Legbelül örökké ágyús maradok."

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (35)

6 éve
Én is sajnálom azt a harmadikat.Amúgy van egy tanulság ebben a meccsben:Bellerin-t rohadt gyorsan le kell dobni a padra és a helyére bedobni AMN-t, Kolasinac meg jöhet vissza a balszélre!
6 éve
Kár azért a Cech bakiért. Nem mintha győzelmet érdemeltünk volna. De az az 5 perc nem volt semmi.
6 éve
Na ez a Firmino gól is mi volt nem tudom.Kéne vennünk egy komplett védelmet januárban....
6 éve
MI A FAAAAASZ. Még jó hogy 1-2-nél visszakapcsoltam.
6 éve
Mi a büdös lófasz ez a védekezés de tényleg???????

Szólj hozzá