Egybehangzó angol lapértesülések szerint  komoly átalakulás várható az Arsenal felnőtt keretében a jövő téli és nyári átigazolási időszakban, miközben nem kevesebb mint 10 játékos sorsa bizonytalan Arséne Wenger keretében.

Ezek közül a két legnagyobb név egy ideje már Alexis Sanchez és Mesut Özil. A legfrissebb hírek szerint az Arsenalnál kész tényként kezelik, hogy a chilei játékost már nem lehet új szerződés aláírására rábírni, sőt, Arséne Wenger minden publikus kijelentései ellenére is azt fontolgatja, hogy kihasználja a Manchester City és a Paris Saint-Germain érdeklődését, és már a télen elengedi a 29 éves játékost.

Mesut Özil esetében egy fokkal optimistábbak a klub vezetői, az elmúlt hetekben ugyanis hosszú idő után új ajánlattal jelentkeztek a német játékos menedzsmentjénél, amely a már korábban követelt 300 ezer fontos heti fizetést is tartalmazza. Egyelőre Özilék részéről nem érkezett válasz, a német játékost pedig szívesen vinné a Barcelona és a Manchester United is. 

Továbbra sincs előrelépés Jack Wilshere ügyében sem, az angol játékos jelenlegi szerződése is a jelenlegi szezon végén jár le. Wilshere korábban úgy nyilatkozott, szívesen maradna a nevelőklubja kötelékében, de egyelőre még nem hallott még csak a hosszabbítási tárgyalások ötletéről sem a klubnál. Arséne Wenger a minap elárulta, hogy még az újév előtt leülnek majd tárgyalni Wilshere-rel.

Olivier Giroud és Theo Walcott jövője is bizonytalan a klubnál, mindkét játékos a több játéklehetőség reményében igazolna el a csapattól még a 2018-as világbajnokság előtt. Giroud-t a nyáron a Dortmund és az Everton is kereste, ám akkor a felesége tanácsára maradt Londonban - ám a francia válogatott szövetségi kapitánya, Didier Deschamps szeretné, ha a 31 éves játékos minél többet játszana a klubjában. Az idei szezonban Walcott még Giroudnál is jobban a perifériára szorult, jóllehet az angol szélsőt többször hátráltatták sérülések. 

Per Mertesacker ideje is leáldozóban van a csapatnál, a német játékos a következő szezontól az akadémia vezetője lesz. Az ő utódját illetően már folyik a keresés a középhátvéd poszton: Jonny Evans-t már egy ideje próbálja leigazolni az Arsenal, ám a nemrégiben kinevezett vezető játékosmegfigyelő, Sven Mislintat két Bundesligában játszó játékost is ajánlott: a wolfsburgos Ohis Felix Uduokhai-t és a mainz-os Abdou Diallót.

A Daily Mail szerint az Arsenal radarján továbbra is ott van Jean-Michel Seri, a Nice szervező középpályása, akit a nyáron a Barcelona próbált leigazolni. Érdekesség, hogy a katalánok részéről az a Raul Sanllehi tett ajánlatot a 26 éves elefántcsontparti játékosért, aki február 1-től hivatalosan is az Arsenalt fogja már erősíteni...

A csapat részéről továbbra is érdeklődnek Thomas Lemar-ért, akiért Wenger nem kevesebb mint 92 millió fontot sem sajnált volna a nyári átigazolási szezon utolsó napján, ám végül az üzlet kútba esett. Az Arsenal most a Monaco visszaesését akarja kihasználni, és jóval a korábbi ajánlat alatt akarja elhozni a fiatal francia szélsőt, akiért a Liverpool és a Chelsea is élénken érdeklődik.

Ugyancsak szerepel a Lyonnal remek szezont futó Nabil Fekir is a radaron, őt már korábban is szerette volna Wenger leigazolni, ám akkor az algériai származású játékos súlyos sérülést szerzett. A francia nemzetiségű játékos azonban most újra formába lendült, és ez újból felkeltette Wenger érdeklődését. 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (104)

6 éve
Hihetetlen, hogy Wenger mennyire erőlteti minden felfedezettjét. Niles kezd Kolasinac helyett és Iwobi is kezdő már megint. Miért nem 3-4-2-1-ben játszunk? Még el se kezdődött a meccs de már felbaszódtam. Viszont a Pool védelme kegyetlen szar, ha ezt nem törjük fel akkor semmit.
6 éve
Kíváncsi vagyok, Wenger hogy áll majd fel. Conte szinte biztos, hogy nem fog rotálni, ahogy eddig se tette.
6 éve
És eltaláltam...legalább látunk 2 remélhetőleg jó londoni rangadót
6 éve
Törölt felhasználó
Ami igazán ijesztő, hogy mi szakmai munka folyik a másodosztályban 😏 :roll:
Évről-évre jönnek fel ezek a leicesterek, burnleyk, huddersfieldek..., és bizony, ez a Bristol se semmi. Főleg, hogy a PL-hez képest gombokból dolgoznak. ....Dzsozé meg megint pofára esett a csilli-villi csapatával. 🧛
6 éve
Nyilván pont most nem néztem a meccset, csak az utolsó 10 percet. Mondjuk a lényeget láttam. :-)

Szólj hozzá