Arséne Wenger úgy gondolja, Petr Cech nem fogja egyhamar szögre akasztani a kesztyűjét, és még hosszú évekig az Arsenalnál maradhat.

A cseh hálóőr 2015-ben érkezett az Arsenalhoz a Chelsea-hez, de az elmúlt időszakban több kritikát is kapott, köztük azért, mert például nem tud büntetőt védeni.

Ezzel együtt ebben az idényben a bajnokságban hat kapott gól nélküli meccsnél tart, ennél többel csak David De Gea büszkélkedhet.

"Mint mindenki, ő is öregszik, de ennek ellenére fittebb mint valaha." - mondta Wenger.

"Nagyon sok időt tölt a felkészüléssel, de jelenleg vékonyabb, mint korábban. Még ha nem is sokat, de három kilót fogyott. Bár bizonyos sportokban, például a lóversenyben igenis számíthat három kiló."

Wenger úgy gondolja, hogy Edwin van der Sar esete jó például szolgálhat Cech-nek is.

"Petr maximalista. Anélkül aligha lehetne ilyen pályautat befutni, hogy valaki ne törekedne mindig a maximumra."

"Emlékszem van der Sar-ra a Manchester Unitedből, sokszor hasonlítom össze kettejüket: mindketten intelligensek, magasak, és minőségi kapusok."

"Van der Sar annak idején azért hagyta abba, mert így döntött. A Manchester United még 40 évesen is azt akarta volna, hogy folytassa. Én nem zárom ki annak a lehetőségét, hogy Petr is védeni fog még 40 évesen, ez csak a teljesítményétől függ majd." - zárta szavait Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá