Az Arsenal kedd kora délután hivatalos is megerősítette Raul Sanhelli érkezését a csapat háttérstábjába.

A hivatalos kommüniké szerint a spanyol szakember a futballkapcsolatokért felel majd vezető szerepkörben, amely a gyakorlatban azt jelenti, hogy a játékosokkal folytatott tárgyalásokban segít majd be a csapat egyik tárgyalójának, Huss Fahny-nak, illetve Arséne Wengernek és Ivan Gazidisnek. Mindemellett ugyancsak Sanhelli fogja képviselni az Arsenalt a különböző nemzetközi felügyelőbizottságoknál.

"Az elmúlt három évben a klub működésének minden területén világklasszis szakemberekkel erősítettük meg a keretünket. Raul leigazolása egy újabb lépés annak irányába, hogy a következő szintre emeljük a klubot. Raul kiterjedt kapcsolatokkal rendelkezik szerte a futball világában, az elmúlt években pedig a sportág legnagyobb átigazolásain is dolgozott. Nagyon várjuk, hogy a szakértelmét az Arsenalnál kamatoztassa." - mondta a csapat vezérigazgatója, Ivan Gazidis.

Sanhelli az Arsenalnál 2018 februárjában áll munkába.

KORÁBBAN ÍRTUK:

Angol lapértesülések szerint az Arsenal akár már ezen a héten bejelentheti Raul Sanhelli érkezését, aki sportigazgatóként és a játékosigazolásokért felelős szakemberként fog a londoni klubnál tevékenykedni.

Sanhelli 15 évig töltötte be ugyanezt a szerepkört a Barcelonánál, ahol három különböző elnök irányítása alatt is dolgozott. Többek közt ő járt el Luis Suarez és Neymar leigazolása ügyében, melyek közül inkább az utóbbi volt a nagyobb skalp, tekintve hogy a Barcelonának a Real Madrid érdeklődését kellett visszavernie.

Sanhellinek a távozó Dick Law helyét kell átvennie az Arsenalnál. Az amerikai Law hosszú évekig volt a csapat főtárgyalója, azonban egyelőre még mindig nem sikerült eredményesen zárnia az Alexisszel és Özillel folytatott szerződéshosszabbítási tárgyalásokat, vélhetően ezzel Sanhelli újra meg fog próbálkozni.

Sanhelli ráadásul akár már a januári átigazolási időszakban is érintett lehet. Angol és francia források úgy tudják, Arséne Wenger a hamarosan nyíló téli átigazolási időszakban ismét meg akarja próbálni Thomas Lemar leigazolását, igaz jóval kisebb összegért, mint amennyit az Arsenal a franciáért ajánlott a nyár végén, amikor Alexis Sanchez esetleges kiesését a fiatal monacóival akarta volna pótolni.

Nem Sanhelli az egyetlen új érkező az Arsenal háttérstábjába. Mint már korábban beszámoltunk: az elmúlt hetekben a Borussia Dortmund vezető játékosmegfigyelője, Sven Mislintat érkezett, aki decembertől kezdi meg a munkát a csapattal.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (32)

2 éve
JACKOXI! ....Akkor ha a "Wengerrel úgysén", meg a "Barca majd úgyison" kívül nincs más, akkor válaszolnék a másik kérdésedre is:
Valóban: nekem nem derogál megtapsolnom azt a klubot, amelyik kupadöntőkön, elő-döntőkön győzi le a BL legnagyobb esélyesei között számontartott csapatokat, a szűk Világelitbe tartozó edzőikkel. Mindezt főként szakmai munkával éri el, nem elsősorban pénzfröcsköléssel (lásd még mondjuk: Burnley/akár a Lipcse..., vagy egy más polcon - hasonló a Juve/Sp*rs :zip: ).
Azon felül, hogy a legtöbb riválisunk közül még mindig mi hasonlítunk legjobban egy futballklubra - véleményem szerint -, taps jár annak is, hogy a klub gazdasági háttere stabilan lehetővé teszi (a jövőre nézve is) a legmagasabb szintű szakmai munkát. /...És most attól a szinttől, hogy egyik nap azon hőzöngök, hogy "mé' nem b..sznak oda érte/elé még több pénzt?", másik nap azon, hogy "g.ci vezetőséget csak a pénz érdekli" és persze a harmadikon, hogy "mekkora barmok vagyunk, hogy nem tettük pénzzé, amíg lehetett" - kicsit elvonatkoztatva: ennek a - közhiedelemmel ellentétben -, nem önkielégítési célzatú, sokkal inkább stratégiai jellegű jelentősége van. Egyszerűbben: "Ne háborúzz, lángoló hátországgal!"/
Mindezen felül, azért sem derogál megtapsolnom ezekért az Arsenal F.C.-t, mert ez a kedvenc klubom. :red:
Továbbá bízom abban, hogy a következő 20 évben is számos alkalommal láthatom, amint trófeákat emelnek a magasba, bár nekem - személy szerint -, fontosabb, hogy azokban a 90 percekben, amikben őket nézem színvonalas labdarúgást lássak.
...És akkor én is zárnám - azzal, hogy még mindig nem értem, miért kerülget egyeseket idegbaj amiatt, hogy nem költünk "eleget"? :roll: 😏
2 éve
arsenal1220, az a baj az ilyen elvakult véleményekkel, hogy pár éve mikor az angolok fasorban sem voltak a BL-ben, akkor azért volt a világ legjobb bajnoksága, mert a PL-re kell koncentrálnin nagyon erős bajnokság bárki megverhet bárkit, BL-re nem koncentrálnak annyira. Most, hogy újra úgy tűnik jók az angolok, akkor meg ezért a legjobb bajnokság és eljön a kánaán, hatalomátvétel.
Egyébként a pénzek nem csak a tévés bevételekből állnak, ott van a meccsnap(jegyeladás), commercial.
A MU bevételeinek 27%-át teszi ki a tévés bevétel, 20%-ot a meccsnapok és 53%-ot a commercial.
Real Madrid esetében: meccsnap 21%, tv 37%, kereskedelem 42%.
Arsenal: meccsnap 29%, commercial 30%, tv: 41%.
2 éve
Én se értem mi az a dolog, ami annyira az angol csapatok hatalom átvételét jövendölné! :lol: Nagyobb összeget mernék tenni arra,hogy maximum 1 angol csapat lesz a legjobb 4 között idén a BL-ben.(talán a City)
2 éve
Kihullik a hajam itt 1-2 hozzászólás olvasásától.
Angol hatalomátvétel a BL-ben, mert most éppen az élen állnak az angol csapatok, igaz a Roma Chelsea elleni kiütése, a Basel United elleni győzelme, a Liverpool döntetlenjei a negyedannyiból gazdálkodó Sevilla ellen számomra nem épp azt az óriási fölényt mutatják ami itt prognosztizálva van.
Az Everton EL szereplése az smafu? Ott nem lesz visszatérés a régi kerékvágásba?
2 éve
Egyet kell értsek roninnal. Már tavaly óta mondogatom angol hatalom átvétel jön a BL-be, visszatér minden a régi kerékvágásba. PSG fogja tudni felvenni idén a kesztyűt az angolokkal. JACKOXI te a jövőbe elég reménytelenül tekingetsz bele, azért lehetne pozitívabban reménykedni. Jó két embert hoztunk ide az igazolásokhoz, megvannak a kapcsolataik, szélesebb lesz a látókörünk.

Szólj hozzá

Legfrissebb Hírek