Az Arsenal hétfőn hivatalosan is megerősítette, hogy a Dortmund vezető játékosmegfigyelője, Sven Mislintat érkezik a csapathoz. 

A szakember, aki a Sárgáknál olyan játékosok felderítésben vett részt, mint Pierre-Emerick Aubameyang, Omussa Dembele vagy Robert Lewandowski, decemerben kezdi meg a munkát a csapatnál.

"Nagyon elégedettek vagyunk, hogy Sven csatlakozik hozzánk. A tehetségek megtalálása és az ő fejlesztésük a filozófiánk lényeges részét képzi, és ebben Svennek óriási tapasztalata van." - mondta Arséne Wenger.

Az előzetes sajtóértesülések szerint az Arsenal jelenlegi vezető-játékosmegfigyelője, Steve Rowley 35 év után teljesen vonul vissza, hanem alkamanként a jövőben is segíteni fogja a csapat munkáját.

Érdekesség, hogy angol lapértesülések szerint nem Mislintat lehet az egyetlen érkező a Dortmundtól, az Arsenal ugyanis a Daily Mail szerint szeretné megszerezni Michael Zorcot egy újonnan kialakított sportigazgatói szerepkörben.

KORÁBBAN ÍRTUK:

Egybehangzó lapértesülések szerint az Arsenal előrehaladott tárgyalásokat folytat a Borussia Dortmund vezető játékosmegfigyelőjével, Sven Mislintattal, aki hasonló posztot tölthet be az angol csapatnál.

A nap folyamán az angol ESPN, később pedig a német kicker.de is arról írt, hogy Mislintattal már megkezdte az egyeztetéseket Ivan Gazidis, az Arsenal vezérigazgatója, ám a véglegesítésre azért nem került még sor, mert nem tudni, mi lesz az angolok jelenlegi szakembere, Steve Rowley jövője.

Rowley 1996, Arséne Wenger kinevezése óta vezető játékosmegfigyelő az Arsenalnál, ám néhány hete egyre sűrűbben esik szó a visszavonulásáról a sajtóban, és állítólag az Arsenal részéről is szeretnének fiatalítani ezen a poszton.

Mislintat 2007 óta dolgozik a Dortmundnál hasonló szerepkörben, és olyan játékosokat hozott a német csapathoz, mint Lewandowski, Kagawa, Aubameyang vagy Dembelé. A szakember jó kapcsolatot ápol a klub igazgatójával, Michael Zorc-kal, ám a két vezető komolyan összerúgta a port, miután a Dortmund Mislintat ajánlása ellenére nem igazolta le Oliver Torrest az Atletico Madridból 2016 telén.

Mislintatot korábban a Bayern München is le akarta igazolni, ám a 44 éves szakember nemet mondott a bajorok ajánlatára. A kicker.de megpróbálta felvenni a kapcsolatot mind vele, mind a Dortmunddal bővebb tájékoztatásért, de nem kaptak választ. Mislintat szerződése egyébiránt 2021-ig szól a németekkel.

Nem Mislintat leigazolása lenne az első vérfrissítés a csapat háttérstábjában: korábban a vezető tárgyaló, Dick Law távozásáról lehetett hallani, míg a nyáron több poszton, köztük egy új erőnléti poszton volt érkező

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (101)

6 éve
Kössssz
6 éve
Törölt felhasználó
6 éve
Halló halló! Légyszi egy működő streamot küldjetek..
6 éve
Törölt felhasználó
Guardiolánál kettő is belefér. :D
6 éve
Aron: De egy Özil féle 10-es sem fér bele a 4-3-3-ba.

Szólj hozzá