Több mint egy év után volt először kezdő Jack Wilshere az Arsenalban, azt követően, hogy a Köln elleni Európa Liga meccsen csereként már számolt vele Arséne Wenger, a francia menedzser a Doncaste elleni ligakupa-mérkőzésen már a kezdő tizenegyben nevezte a 25 éves játékost.

Wilshere a mérkőzésen remek formát mutatott és további jó hír, hogy a teljes játékidőt a pályán tölthette. Teljesítményével a menedzser is elégedett volt.

"Az volt a tervem, hogy végig a pályán hagyom őt, úgy gondolom, ez egy ideális meccs volt arra, hogy önbizalmat szerezzen és ismét fittebb állapotba kerüljön. Aztán majd meglátjuk, hogyan reagál a szervezete egy ilyen terhelésre, de normális esetben semmi gond nem lesz." - mondta Wenger.

"Azért a megfelelő módon kell ezt a mérkőzést kezelni, mert a bajnoki meccsek intenzitása másmilyen. Azt persze fontos, hogy fokozatosan építsük fel őt újra."

"Egyelőre nem tudom, hogy fogom őt játszatni a bajnokságban. Most elég sűrű menetrendünk lesz, játszunk hétfőn, aztán csütörtökön, majd vasárnap a következő válogatott meccsekig, meg kell hoznom a döntéseket, kit játszatok és hogyan."

"Jack számomra egy olyan játékos, akit bármikor bevethetek. Ha olyan intenzitású meccsről beszélünk, mint a szerdai, akkor akár 90 perces terhelést is kibírna. Teljesen természetesen mozog a pályán, és mindenki figyel rá, mert mindenki szeretné, ha minél hamarabb visszatérne a legjobb formájába."

Arról Wenger már nem akart beszélni, mikor fognak folytatódni a szerződéshosszabbítási tárgyalások a játékossal.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (42)

7 éve
Törölt felhasználó
Pulis jól támad le és okosan elzárja Xhakat. Innentől fontos lesz Mustafi szervezőképessége.
7 éve
Törölt felhasználó
Sziasztok. Szerintem nem rossz a kezdő...Habár lehet ,hogy a 4 3 3 szerencsésebb lenne. + hiányolok magasabb embereket a csapatból Merte, Giroud . Nagyon rá fognak így menni a pontrúgásokra... :( Ezen felül minimum 2 gólos győzelmet remélek ! Hajrá!!! Ja és ha valaki dobna egy linket a meccsről azt megköszönném , mert nincs spilerem... :)
7 éve
Szerintem sima lesz, 2 vagy 3-0.
7 éve
Törölt felhasználó
Nekem tetszik a kezdő, de tény, hogy kicsit biztonsági. Viszont lehet Wenger a fizikális oldaláról akarja megfogni a meccset, ezért kezd Xhaka, Elneny és Ramsey is. Állítólag szombaton azt gyakoroltuk.
7 éve
Szerintem ennek a kezdőnek hazai pályán egy védekező csapat ellen nem sok értelme van. Eleve 5 védő van, szóval Ramsey simán mehetett volna Xhaka mellé, előre meg Iwobi.

Szólj hozzá