web stats
Belépés Regisztráció

Arsenalfan.hu | Hírek | Zárszavak az átigazolási piacról

  • Zárszavak az átigazolási piacról

    Ornstein elemzéséből fény derül az átigazolási időszak háttérdolgairólDavid Ornstein, az Arsenal ügyeiben mindig tájékoztott újságíró a Twitter-oldalán jelentett meg néhány információt a klubbal és elsősorban az elmúlt átigazolási időszakkal kapcsolatban:

- Az Arsenal több mint 100 millió fontot költött a 2016-os nyári átigazolási időszakban, és több klubon belüli forrás is megerősítette, hogy ennél nagyobb összeg állt Wenger rendelkezésére idén nyárra.

- Az idei átigazolási költségvetés jelentős része ment Alexandre Lacazette 50 millió fontos kivásárlási díjára, a játékos bérére, illetve Sead Kolasinac bérére, aki egyébként ingyen jött a csapathoz.

- Ahhoz, hogy a Wenger leigazoljon bárki mást a kiszemeltjei közül - Thomas Lemar volt az első számú célszemély - és hogy a menedzser kívánságának megfelelően megtartsák Alexist, Özilt és Chamberlaint, a klubnak jelentősen emelnie kellett volna az átigazolási büdzséjén, illetve további forrásokat kellett volna felszabadítaniuk a bérlistájukon. A PL-ben részt vevő csapatok egyhangúlag elfogadtak egy olyan üzleti megegyezést, ami kimondja: egy csapat bérlistája egy évben maximum hét millió fonttal emelkedhet. Erre vonatkoznak bizonyos kivételek, de ez az Arsenalt nem érintette. A klubnál pedig komolyan aggódtak, nehogy felelőtlen költekezéssel túllépjék a hétmilliós limitet.

-A klub részéről megerősítették, hogy többek között az alábbi játékosokért tettek ajánlatot más csapatok: Szczesny, Giroud, Gibbs, Elneny, Wilshere, Chambers, Jenkinson és Akpom.

- Az eladási folyamat nem ment simán: Giroud és Wilshere úgy döntöttek, maradnak a klubnál, Wenger meggondolta magát Chambersszel kapcsolatban. Lucas Perez megkérte Wengert, hogy távozhasson, de a francia mindenképpen meg akarta volna tartani őt, mert sokáig úgy festett, Giroud fog menni. Azonban, hogy a francia maradt, a spanyol előtt megnyílt az út. Az Arsenal viszont minden érdeklődőtől túl sokat kért a spanyolért, így Lucas csak kölcsönben igazolhatott el. Gibbs eladása több ideig tartott a vártnál. Gabrielt a klub teljesen hirtelen adta el. Shkrodan Mustafi is szeretett volna lelépni, Wenger pedig kapva kapott volna az alkalmon, hogy lecseréljen egy olyan játékost, aki nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket tavaly - de nem sikerült senkit sem Mustafi helyére hozni.

- Mindeközben a klubhoz több távozási kérelem is befutott, olyan játékosoktól is, akiket Wenger nem akart elveszíteni: Hector Bellerín az U21-es Eb-ről úgy tért vissza, hogy szeretné kihasználni a Barcelona érdeklődését és visszatérni a spanyol klubhoz. Oxlade-Chamberlain elutasította az Arsenal hosszabbítási ajánlatát és végül megmondta Wengernek, hogy távozni akar. Özillel március óta nem történtek hosszabbítási tárgyalások, míg Alexis szintén a távozási kívánalmáról tájékoztatta a klubot.

- Miután Özilért nagyon alacsony volt az érdeklődés, és Alexis távozása csak óriási átigazolási összeg, plusz egy megfelelő helyettes megvétele függvénye lehetett, Oxlade-Chamberlain eladása kézenfekvő opciónak tűnt azon három játékos közül, akinek a 2018-as szezonban lejár a szerződése a csapattal. Ugyanakkor Wenger az utolsó pillanatig mindent megtett a játékosok megtartásáért. Nagyon meglepte, és a végtelenségig elkeserítette, hogy Chamberlain elutasította a klub utolsó ajánlatát, amely 180 ezer fontos heti fizetést kínált volna a játékosnak - igaz, ilyen magas fizetést csak akkor kapott volna a középpályás, ha a csapat visszajutott volna a BL-be az idény végén. Ezt követően Wenger nem is próbálta visszatartani Chamberlaint, amikor a játékos közölte vele szemtől szembe, hogy távozni akar.

- Chamberlain vételárából 35 millió járt kézhez az Arsenalnak, míg valamennyi pénzt Gibbs, Gabriel és Szcezsny eladásából is látott a klub. Egyelőre nem tudni, hogy Chamberlain vételárából mennyit tarthat meg a csapat, mivel valemennyi részesedése az angol előző klubjának, a Southamptonnak is volt a későbbi díjból.

- Az Arsenal a nyár végére olyan híreket szivárogtatott ki, hogy nem maradt több pénze számottevő átigazolásra. Ugyanez az infó jutott el a többi klubhoz és az éljátékosok ügynökeihez is. A hivatalos magyarázat szerint a csapatnak lett volna pénze egy nagyobb átigazolási díjra, ám nem lett volna már forrás az éljátékos fizetésére. Az Arsenal a zárónapon 92 millió fontot ajánlott Lemarért, amelyből 55-60 millió font visszajött volna Alexis eladásából, ez arra enged következetni, hogy kb. 30 millió font állt Wenger rendelkezésére, a játékosbér nélkül. Az a bevétel, amit most az Arsenal összeszedett a játékoseladásokból, Wenger rendelkezésére fog állni a soron következő két átigazolási ablakban.

- Az Arsenal kijelentett célja a bajnoki cím megnyerése, és - legalább is, ahogy kifelé kommuniálnak - a klubnál magabiztosak, hogy képesek megcáfolni az előzetes elvárásokat. A klubnál tudják, hogy ugyan nem versenghetnek a manchesteri klubokkal vagy a Chelsea-vel, de a Leicester példjája mutatja, hogy bármi elképzelhető a sportban. Miután Wenger kulcsterületekre erősített, megtartotta Alexist és Özilt, és eladták a nem kellő játékosokat, az Arsenalnál úgy gondolják, a keret erősebb mint egy éve. A klubon belül vannak kételyek, hogy a középpálya is erősítésre szorult volna - és az értesüléseim szerint Wenger valóban ilyen jellegű játékos leigazolására törekedett az átigazolási időszak utolsó napjaiban -, de alapvetően a csapatnál elégedettek az átigazolási tevékenységükkel és optimistán tekintenek a szezonra.

- Felsőbb szintről olyanokat lehet hallani, miszerint Stan Kroenke elhivatott és nagyon szeretne sikereket, de abból nincs titok, hogy a magánvagyonából nem fog befektetni, hogy a klub esetleg hamarabb elérje a célját. Kroenke és a klub vezetése hisz abban, hogy az Arsenal a jelenlegi üzletpolitikájával is felveheti a versenyt a többi élcsapattal. Noha ez eddig nem vezetett túlságosan nagy sikerhez és a többi élcsapat kezd elhúzni az Arsenaltól mind a pályán, mind azon túl, továbbra is kérdés, hogy a klubmodellt felülvizsgálják-e valamikor a jövőben.   

David Ornstein, TwitterKapcsolodo Hirek

Hozzaszolasok

(54)

csabigunner

Jó gyerek ez a Nelson, de ne sztároljuk túl. Korai még PL meccsen kezdőbe rakni.

Sep 09. 15:20

juust

Oxi tol egy kis arsenalway-t ma smile))

Sep 09. 15:14

juust

Oxi tol egy kis arsenalway-t ma smile))

Sep 09. 15:14

ronin

Nelson tegnap játszott.

Sep 09. 11:30

Feri10

És figyeljétek ma Monreal megint belsővédő lesz, és most 99% hogy kezd bal oldalon Kolasinac és Lacazette lesz a csatárunk. Nagyon várnám már Nelson bemutatkozását, mert volt egy nyilatkozat a hetén hogy nem baj hogy elment OX mert van egy Nelsonunk és Willockunk akinek megkell adni a lehetőséget. Sok esély nincs hogy leüljenek a padra mert ugye kapásból Welbeck,Walcott a támadó harmadra csere, ott van még Coquelen és Elneny is, plusz védelembe csere és kapus csere. Szerintem először a lehetőséget majd a kupában kapják meg. De ahogy telik az idő szerintem a szurkolók követelni fogják Nelsont a bajnokságba is.

Sep 09. 10:43

Feri10

Az angol u korosztályok nagyon erősek, és szinte alig vannak a felnőtt csapatba, sok külföldi miatt nem nagyon van a nagy clubokba meghatározó angol játékos, talán a Spursbe Kane és Ali, de nálunk egy angol se meghatározó,Cheseaba se nagyon vannak angol sztárok,Citybe sem igaz(Sterling messze van attól), untied rashford még fiatal de ő se ott legnagyobb sztár, Pollba is külföldiek dominálnak leszámítva Hendersont. Daily Star szerint januárba jön Lemar, mert szerintük megállapodtunk vele és 250ezer fizuval. Tuti kacsa, nem rég rúgtünk luftot vele.

Sep 09. 10:38

arsenal1220

Az a baj ezzel a szabállyal,hogy az angol foci eddig is tök más volt a többi bajnoksághoz képest.Itt nincs 2-3 hetes téli szünet, ott van a karácsonyi hajtás ami kicsinálja a játékosokat + még jön hozzá ez a szabály is,ami csak az angol klubokat érinti.Nem lesz ez jó, mert a többi csapat augusztus 10-ig nem fogja eladni a játékosait Angliába,ha azok nyaralnak vagy valami tornán vannak/voltak.Tudni fogják a külföldiek,hogy az angol csapatoknak fontos korán lezárni az igazolásokat,ezért az árak még jobban az egekbe szökhetnek,hiszen ha nem sikerül eladni XY-t Angliába, akkor még utána eladhatják Olaszországba stb.Szerintem nem lesz ez jó hatással a PL-re hosszútávon...Tetszik amúgy az ötlet maga,hogy szezonkezdés után már nem lehet igazolni, de csak magukat szivatják ezzel az angolok.Spanyoloknak,németeknek ,olaszoknak még lesz 20(!!) napjuk igazolni, ez a nemzetközi porondon kijöhet...Ez a szabály akkor lett volna jó,ha minden országban bevezetik,de az meg lehetetlen mivel a spanyol,olasz,francia bajnokság is máskor kezdődik.

Sep 09. 09:02

Feri10

De máshol meg tart a hagyományos időig majd. Ahogy az Arsenalt ismerjük biztos hogy az első forduló után fognak távozni tőlünk.

Sep 09. 08:17

TitiHenry226

A PL csapatai elfogadtak azt, higy az elso fordulo elott lezaruljon az atigazolasi piac. Ez egyreszt jo, mert mindenki hajtani es kuzdeni fog az igazolasokert, remeljuk tobbek kozt szeretett csapatunk is igy gondolkodik majd. Viszont jovore meg VB es ismerjuk Wenger milyen uriember ilyenkor es nem igen nyaggat senkit nyaralasa illetve a VB alatt.

Sep 09. 07:40

további hozzászólások megjelenitése

Uj hozzaszolas

Hozzászóláshoz jelentkezz be:Emlékezz rám

Ha nem vagy még tag Regisztráció

Facebook

Kiemelt Hirek

Nketiah miatt nem kért csatárt Emery

 Nketiah miatt nem kért csatárt Emery Marad a csapatnál a fiatal angol támadó

Sajtó: Tárgyalásban a csapat Ceballosért

 Sajtó: Tárgyalásban a csapat Ceballosért A spanyol középpályás kölcsönben érkezne

Emery türelmes az igazolásokat illetően

 Emery türelmes az igazolásokat illetően Egyelőre csak egy játékost igazolt az Arsenal

Koscielny megtagadta a felkészülést

 Koscielny megtagadta a felkészülést Nem akar Amerikába utazni a francia védő

Hivatalos: Bejelentette Edu visszatérését klub

 Hivatalos: Bejelentette Edu visszatérését klub A csapat korábbi játékosa lett a klub technikai igazgatója

Kategoriak


Kiadó reklámfelület

Facebook