Szenzációs hírt hozott le először a Daily Mirror Angliában kedden délelőtt: a Manchester City Raheem Sterling és készpénzt ajánlott fel Alexis Sanchez játékjogáért.

A Mirror értesüléseit előbb a Daily Mail, majd mértékadóbb források, mint a Telegraph és a Guardian is megerősítették. Utóbbi lap úgy tudja, hogy Pep Guardiola együttese Sterling játékjogán túl még 20 millió fontot is hajlandó lenne kifizetni Alexis Sanchezért.

Arséne Wenger egész nyáron folyamatosan hangsúlyozta, hogy szeretné Alexist megtartani még úgy is, hogy a chilei szerződése a jövő évben lejár a csapattal, így 2018-ban bárhová átigazolhatna, ingyen. Meg nem erősített források szerint a Liverpool ellen elszenvedett megalázó 4-0-ás vereség vízválasztó volt Wenger számára, aki átgondolta az előzetes terveit, és most már nem állna Alexis útjába, ha a 28 éves játékos távozni akarna. Azt a játékos már jelezte az ügynökén keresztül az Arsenalnak, hogy semmiképpen sem fog új szerződést aláírni a csapattal. Az egyik chilei TV-csatorna szerint Alexis engedélyt kapott, hogy ideiglenesen elhagyhassa a válogatott edzőtáborát, hogy tárgyaljon, illetve hogy átessen egy esetleges orvosi vizsgálaton, ha az átigazolása komolyabban felmerülne.

Itt jönne kapóra a Manchester City érdeklődése, ami ugyan formálisan még nem realizálódott, de egybehangzó angol lapértesülések szerint Guardiola együttese valamilyen formában mindenképpen tesz majd legalább egy hivatalos ajánlatot Sanchezért. 

A Manchester City-nél azonban úgy gondolják, hogy akkor van a legtöbb esélyük meggyőzni Wengert, hogy érdemes nekik, egy hazai riválisnak eladni Sanchezt, ha egy megfelelő minőségű játékos játékjogát is beletennék a megállapodásba. Így kerülne a képbe Raheem Sterling, akiért 2015-ben 49 millió fontot adott a Manchester City a Liverpoolnak, ezzel ő vált minden idők legdrágább angol játékosává. Akkoriban Wenger is élénken érdeklődött Sterling iránt, ám ő akkor a Manchester City-t választotta.

Sterling a tavalyi évben kulcsjátékosa volt Guardiola csapatának, visoznt Bernardo Silva, Gabriel Jesus és Leroy Sané érkezésével egyre hátrébb esett a klub hierarchiáján belül és ezen nem segítene túl sokat Alexis érkezése sem. A sajtóhírek szerint Sterling meglepődött azon, hogy a spanyol menedzser túladna rajta, de nem zárkózik el egy esetleges londoni költözés előtt. Az azonban nem az Arsenal helyzetét segíti, hogy Sterling ügynöke az az Aidy Ward, aki kulcsszerepet vállalt abban, hogy Alex Oxlade-Chamberlain elhagyja a klubot, és napokon belül a Chelsea vagy a Liverpool játékosa lesz.

Érdekesség viszont, hogy a Sky Sports az élő, szöveges tudósításukban azt írja, hogy Sterling mellett vagy helyett Sergio Agüero is érintett lehet Alexis esetleges klubcseréjében, az egyik SSN-s újságíró forrása úgy értesült, hogy az Arsenal inkább az argetin csatárra tartana igényt, nem Sterlingre.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (8)

7 éve
Törölt felhasználó
Szerintem Sterleng jobban illik azArsenal Jatekaba mint Sanchez.Igy kezdem erezni hogy Mustafit Koscielni akarja kigolyozni.
7 éve
Arsenal856: Azon kívül, hogy Sterling angol, mégis mivel vagyunk vele előrébb, mint Draxlerrel pl.? Ha már elengedjük Sanchezt, pótolhatnánk normálisabban is.
7 éve
Nem értem mi bajotok Sterlinggel, remek játékos, fiatal és angol. Szerintem hatalmas igazolás lenne, kitűnő pótlás a chilei helyére. Alexis lassan 29 és menni akar, ha nem most akkor jövőre ingyen...
7 éve
Törölt felhasználó
Sterling es Aguero es penz es mehet Sanchez, mert ugy latom egyre eselytelenebb megtartani itt barkit is, es mindenkinek most jut eszebe, hogy menjen!
7 éve
Pletykák lesznek még azért csütörtökig szóval nem kell meglepődni semmin

Szólj hozzá