Arséne Wenger megtartotta a 2017/18-as idény előtti első hivatalos sajtótájékoztatóját - mint ismert, az új angol bajnoki idény az Arsenal-Leicester mérkőzssel kezdődik pénteken, 20:45-től.

Az Arsenal az elmúlt hetekben Ausztráliában és Kínában, majd az Emirates Kupán játszott felkészülési meccseket, legutóbb pedig a Chelsea gárdáját győzték le tizenegyesekkel az angol Szuperkupán.

Mindezek tükrében Wenger úgy gondolja, a csapata készen áll az új idényre.

"Jól fekészültek vagyunk, készen állunk a harcra és a versengésre." - mondta Wenger a mai sajtótájékoztatóján.

"Azt gondolom, hogy fizikálisan erős megmérettetéseink voltak. Valamennyi játékosunk elég mennyiségű játékpercet töltött a pályán. szóval a keret összfelkészültsége jónak tűnik."

"Természetesen most ez a felkészültséget pontokra kell váltanunk a bajnokságban, ami elég gyakorlatias elképzelésnek tűnik, de meg kell nyernünk az első meccsünket és erősen kell kezdenünk, ez nem sikerült tavaly."

"Ehhez pedig egy erős ellenfelet kell legyőznünk. A Leicester remek gárda, tudják, hogyan kell megállítani az ellenfelüket, mert jól védekeznek és a kontrajátékuk is erős. Nagyon nagy tempóban kell játszanunk, hogy veszélyesek legyünk."

Ehhez Wengernek ugyanakkor nem lesz meg a teljes kerete. Mesut Özil és Aaron Ramsey már a Szuperkupán sem volt bevethető, és a két középpályás játéka a Leicester ellen is igen erőteljesen kérdőjeles. Hozzájuk csatlakozott Per Mertesacker, aki a Chelsea ellen súlyosnak látszó fejsérülést szenvedett. A tavalyi idény legjobbja, Alexis Sanchez pedig hasproblémák miatt nem tudja vállalni a játékot.

"Még mindig bizonytalan vagyok azokat a játékosokat illetően, akik a Chelsea ellen sem tudtak játszani. Vajon rendben lesznek-e, vagy nem? Rajtuk kívül ott van Koscielny, aki eltiltott, és ott van még Mustafi, aki egy percet sem játszott a felkészülés során."

"Alexisnek hasizom-húzódása van. Ezt még a vasárnapi edzésen szedte össze, még mielőtt a Wembley-be utazott volna. Volt már egy kivizsgálása, de nem tudni, hogy egy vagy kéthetes kihagyás vár rá. Szerintem a Stoke ellen sem lesz ott. "

"Vele együtt elég sok bizonytalan játékosunk van, és nem vághatok bele a meccsbe túl sokkal. Talán kockáztatnom kell egy-két játékosunkat illetően, de leginkább azokkal a játékosokkal számolok, akik amúgy is rendben voltak a felkészülés során."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (42)

7 éve
na erre mondom a jo ku..............
7 éve
A jó játékot a nevek hozzák.
Alexis egyébként való igaz, hogy sokszor lelassítja a támadásainkat, meg tipikus latinos srác, aki mindenért hisztizik (ezért utálom a spanyol focit).
De mégis ő lőtte a legtöbb gólt, szóval azt mondani, hogy haszontalan, hülyeség lenne.
7 éve
Sattmatt: én már ezt mondtam, hogy Sanchez fék a csapatban azzal, ahogy játszik, ezért leszedték a fejem. Az a gond, hogy sokan neveket akarnak a csapatban látni nem pedig jó játékot.
7 éve
Nyilván én is az offenzív nézeteket valló edzők mellett vagyok, de köztük is biztosan van olyan, akivel sikeresebbek lennénk, mint Wengerrel.
7 éve
JACKOXI
Na latod , ha pl Costa nalunk jatszana nehez lenne szurkolni a csapatnak..., de az edzoben nagyon igazad van. A kerdes a celfootballt szeretnenk , mint arsenal szurkolok? Mourinhoval a padon lennel Arsenal szurkolo ? Szemely szerint lehet nehez lenne , mert mar ennyi evesen nem szeretnek klubbot valtoztatni, de nehez lenne na...

Szólj hozzá