Arséne Wenger szerint egyáltalán nem gond, és nem okoz hátrányt, hogy az Arsenal keretében jónéhány játékosnak a jövő szezon végén lejár a klubbal kötött szerződése, így jövő januártól már szabadon elkezdhetnek más csapatokkal tárgyalni.

Az Arsenal keretében többek között Alexis Sancheznek, Mesut Özilnek, Alex Oxlade-Chamberlainnek, Kieran Gibbsnek, Santi Cazorla és Jack Wilshere-nek is lejár a szerződése a klubbal 2018 nyarán, s jóllehet ezen játékosok közül páran még idén távozhatnak, a kulcsjátékosokra szükség lesz a nemsokára induló idényben.

Míg az Arsenal készen áll leírni az anyagi veszteségeket az esetlegesen ingyen távozó játékosok esetén, sokakban felmerült a kérdés, hogy vajon nem hat-e ki negatívan az emltett játékosokra bizonytalan jövő. Wenger azonban úgy gondolja, adott esetben ideális is lehet a jelenlegi helyzet.

"Egyáltalán nem gondolom úgy, hogy probléma lenne, hogy akár hat játékosunk is az utolsó évébe ér a szerződésének, sőt, szerintem ez ideális is. Hogy miért? Mert mindenkinek teljesítnie kell." - mondta Wenger.

 

"Azt gondolom, hogy a jövőben egyre több olyan eset lesz, amikor adott esetben kulcsjátékosok is az adott klubjuknál maradnak a szerződésük utolsó évére. Ez azért van, mert a teljesen átlagos játékosok árai is olyan magasak lettek, hogy az érdeklődő klubok nem tudnák már megfizetni azt a csillagászati összeget, amelybe egy klasszis játékos kerül. Szerintem az elkövetkezendő tíz évben ez egy új trend lesz."

 

"Nálunk is voltak már ilyen esetek, Kanuval vagy  Wiltorddal, igaz, minden szituáció különböző. Néha a klub nem akar hosszabbítani. De azt senki sem tudja, hogy Alexis tényleg nem fog hosszabbítani velünk. A játékosok teljesítménye nem függ a szerződés hosszától, mert ha így volna, akkor mindenki 20 éves szerződéseket kötne. Az a legfontosabb, hogy mindenki teljesítsen, amikor a pályán van. Nem vagyok meggyőződve arról, hogy a szerződés időtartamának bármi ráhatása van a játékos teljesítményére."

 

"Az én tavalyi esetem más volt, mert az én helyzetem kihatással volt a játékosok gondolataira. De egy adott játékos helyzete nincs kihatással a többi játékos helyzetére."

 

"Természetesen megértem, hogy a szurkolók aggódnak, hogy Alexis az idén távozhat, de mit tudok ezzel csinálni? Rengetegszer elmondtam már, most is ezt teszem: Alexis marad most. Egy napon úgyis menni fog, de az élet akkor sem áll majd meg az Arsenalnál. Egy napon mindenki megy majd innét, de akkor is minden menni fog tovább a csapatnál remélhetőleg." 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (41)

7 éve
Én az ESPN-en kaptam el, hogy meg akarjuk venni Seri-t. Az pedig a megbízhatóbb források közé tartozik. Nem egy Mirror vagy Daily Mail.
7 éve
OFF: Nézzétek az Ajax-Nizzát, ha tehetitek! Játszik Seri. A kis Kluivert meg hatalmas játékos lesz, ha valami nem töri meg.

Jó lenne, ha Seri érkezése nem befolyásolná Wilshere jövőjét. Van a középpályán más is, akitől meg lehetne szabadulni, ha magas a létszám.

Martinezt megértem, hogy kölcsönbe ment, sokkal jobb kapus annál, mint, hogy évi 2 Ligakupa meccsen védjen. Bár azért nyugodtabb lettem volna, ha ilyen szintű 3. számú kapusunk lett volna jövőre is.
7 éve
Törölt felhasználó
Kár lemaradni Mahrezról, úgy, hogy itt vannak ilyen Walcotttok,Welbeckek a szélre, Iwobi se jobb nála. Lemar érkezésére nem sok biztató jelet látok, ha kidöl/eladjuk Sanchezt hamar megdőlünk, mint a rohadt nád.
7 éve
hol olvastátok Serit ?
7 éve
nem ide tartozik tudom de azért ez a Neymar 222 milla PSG
most komolyan itt tart a foci ?
Szégyen az egész
Azért megy el mert nem ő a nagy király ? majd Franciába lehet hogy az lesz viszont a bajnokságon meg a kissebb kupákon kívűl remélem nem fog elérni semmit ;-)
Ezt a neymaros szart is csak azért hoztam fel mert sosem szerettem azokat a játékosokat akik egy csapatnál hisztiztek meg játszották az agyukat , követelzőztek stb
Ha Alexis menni akar akkor menjen a faszba és adjuk el minnél több pénzért akár a legjobb játékosunk akár nem... ja és elnézést csak kijött hírtelen ez a kósza gondolat

Szólj hozzá