Arséne Wenger jelenlegi magabiztossága Alexis maradását illetően arra a hitre támaszkodik, hogy a chilei játékos nem követ el olyan kenyértörést a klubbal, mint amilyet Wayne Rooney vagy Luis Suarez tett a Manchester Uniteddel, illetve a Liverpoollal 2013-ban, vagy mint amilyet Virgil van Dijk most csinál a Southamptonnál, írja Jeremy Wilson, a Telegraph újságírója.

Mint ismert, van Dijk pénteken bejelentette a Southampton vezetőségének, hogy távozni akar a klubtól, és mivel a csapat vezetősége így sem akarja eladni a játékost, Mauricio Pellegrino menedzser kizárta a holland védőt a nyári felkészülésből, ezzel is állóháborút kirobbantva a klub és a játékos között. Wenger azonban ilyen szintű elmérgesedésre nem számít Alexis és az Arsenal között.

Mint Wilson hozzáteszi: Wenger ugyan a nyilvánosság előtt azt mondta, hogy Alexis nem távozik, az Arsenalnál tudják, a helyzet változhat, ha abszolút semmilyen előrelépés nem történik a hosszabbítási tárgyalásokat illetően, vagy ha egy olyan ajánlat érkezik valamelyik klubtól, amely jóval meghaladja a játékos az Arsenal számításai alapján kikalkulált értékét.

A PSG jelenti a menekülő utat?

Noha korábban a Bayern München is érdeklődött Alexis iránt, azzal, hogy a bajorok leigazolták James Rodriguezt, az arsenalos játékosért folytatott verseny kétszereplőssé csökkent: sajtóhírek szerint már csak a Manchester City és a Paris Saint-Germain verseng a chileiért.

Míg Pep Guardiola számára állítólag nem egy újabb csatár, hanem egy középső védő megszerzése jelenti a prioritást, a Paris Saint-Germain előnyre tehet szert a játékosért vívott versenyben.

Mi több, pénteken több mértékadó francia forrás is arról számolt be, hogy a PSG elnöke és vezérigazgatója, Nasszer al-Kelaifi és a csapat sportigazgatója, Antero Henrique az egyik patináns párizsi luxusszállodában, a Royal Monceau-ban találkozott Alexis ügynökével, Fernardo Felicevich-el és annak üzleti partnerével, Matias Aldao-val. Azt nem tudni, hogy maga Alexis jelen volt-e a tárgyalásokon, de sanszos, hogy már a játékos is Párizsban van, hiszen minden nyáron itt kell meghosszabbítania az angliai munkavállalási engedélyét a csapathoz való hétfői visszatérése előtt. A Royal Monceau hotel egyébként nincs messze a párizsi angol nagykövetségtől sem.

Azt már a L'Equipe írta meg pénteken, hogy nagyjából miről szólhatott a tárgyalás, és mikben kell megegyezniük a feleknek: az egyik a szerződés hossza - míg a PSG négyéves kontraktust kínál a 28 éves játékosnak, addig Alexis csak három évre akar aláírni. A másik pedig a bérezés: Alexis évi 16 millió eurót szeretne keresni, amit a PSG egy kissé soknak talált, de így is készen állnak az egyik legjobban fizetett játékosukká tenni Alexist.

Még Ha Alexisék elviekben meg is egyeztek a PSG-vel, a tavalyi francia ezüstérmesnek még tető alá kell hoznia a megállapodást az Arsenallal is. Ezt a frania csapatnál is tudják, hogy nem lesz egyszerű, de két tényezőben bízhatnak: egyrészt az Arsenalnak is érdeke, hogy ne egy belföldi riválishoz adják el Alexist, ha a játékos már mindenképpen távozni akar, másrészt pedig a csapat elnöke, al-Kelaifi jó kapcsolatot ápol Wengerrel, miután a francia szakértőként dolgozik az arab sejk által üzemeltett beIN Sports tévécsatornánál.

Az utolsó kérdőjel

Nagy kérdés a Paris Saint-Germain átigazolási terveit illetően, hogy pontosan mit akar a francia klub. Néhány napja még csak brazil források, mostanra azonban megbízható katalán és francia sajtóorgánumok is azt állítják: valós esély mutatkozik arra, hogy a PSG megszerezze Neymart a Barcelonától. 

Erre jelen pillanatban csak úgy van lehetőség, hogy Neymar kifizeti a barcelonás szerződésében szereplő nettó 222 millió eurós lelépési záradékot (erre a spanyol ligában nem a vevő csapatnak, hanem az átigazolandó játékosnak van lehetősége), amit a PSG a extramagas fizetéssel és 100 millió eurós egyösszegű aláírási díjjal törlesztene vissza. 

A józan ész azt diktálná, hogy a PSG csak egy játékost igazol le Alexis és Neymar közül, de egyre több párizsi lap arról számol be, hogy akár mindkét támadó megszerzésére van esély. A hírek szerint Neymar ügyében jövő szerdáig dűlőre akar jutni a klub.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (85)

7 éve
Törölt felhasználó
Persze. Írhattam volna Eriksen számait is, de nem célom a parttalan vita gerjesztése. ...Viszont ha a csapat akciógólt szerezne Özillel úgy, hogy Rambo nincs a pályán, végre leinnám magam. %-P :coolsmirk:
7 éve
Nekem Ramsey és Wilshere a kedvenceim mióta Fabregas és Henry nincs és hát nagyon reménykedem benne hogy mindketten ha maradnak odateszik végre magukat mert az előző szezonban Aaron nem sokat mutatott Jack meg ugye nem nálunk volt szóval reménykedek benne majd most odabasznak :lol: 🧀
7 éve
Törölt felhasználó
Nem olyan, de tény, hogy Allit inkább Dybala szerepkörében érdemes emlegetni, nem értem miért kezelik irányítónak. Ettől függetlenül kár lenne azzal áltatni magunkat, hogy az angolnak nem volt jobb szezonja, mint a kedvenc játékosomnak.
7 éve
Törölt felhasználó
Almunia57! Hát..., ha ez olyan, akkor jó! ;-)
7 éve
Törölt felhasználó
ronin ez az összehasonlítás kb. olyan, mintha Koscielny-t hasonlítanád össze egy csatárral góllövést illetően. Teljesen más Alli szerpköre, mint Özilé.

Szólj hozzá