Büntetőkkel győzte le az Arsenal a Bayern München együttesét a Kínában rendezett felkészülési mérkőzésen.

A mérkőzésen a Bayern Lewandowski büntetőgóljával szerzett vezetést, erre az Arsenal válasza Alex Iwobi révén csak a mérkőzés hosszabbításának utolsó percében jött. Ezt követték az azonnali tizenegyesrúgások, amelyen az angol csapat diadalmaskodott.

Wenger a mérkőzést követően értékelt.

"Egy kissé szabályosan sokkolóan hatnak a körülmények itt, Kínában, azok után, hogy szabályosan fagyoskodtunk Ausztráliában. Nagyon keményen dolgoztunk hétfőn és kedden, emiatt aggódtam, hogy lehetnek problémáink a meccsen. Valóban, az első félidőben kicsit szenvedtünk, de a másodikban fizikálisan élesebbé váltunk, és egy kicsit talán a Bayern is visszaesett. Érdekes meccs volt, egy kicsit fel kellett jönnünk a második félidőre, de ebből tudunk majd tanulni."

 

"Lehet, hogy nem ez a legmegfelelőbb hely, hogy fizikálisan rákészüljünk a szezonra, de vannak más szempontok is, itt tudunk találkozni a helyi rajongókkal, ami pozitívum. Ráadásul sokáig együtt van a csapat, így tudjuk az egységet is kovácsolni, ez is pozitívum."

Wenger végül arra is kitért, hogy a csapaton belül akadtak egészségi problémák is.

"Van egy kis problémánk: a csapatorvos azt gyanítja, hogy néhány játékosunk ételmérgezést kapott. Kolasinacot is ezért kellett idő előtt lecserélni, Ramsey is gyomorgondokra panaszkodott a lecserélését követően, Mertesackernek épp a meccs előtt jöttek a probémák, Koscielnynek és Giroud-nak ezért kellett a hotelben maradnia."

Volt még egy hiányzója a csapatnak, Steve Bould ugyanis nem utazott Kínába a klubbal, ennek is egészségügyi oka volt.

"Steve-nek nyaki porckorong problémája volt, emiatt nem bírt utazni, meg kellett műteni Ausztráliában. Ezt ott kellett ehlyre hozni, szerencsére minden jól sikerült. Szombaton utazik majd vissza, Angliába. Minden rendben van vele, beszéltem vele telefonon."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (31)

7 éve
Törölt felhasználó
gunarrr: Többen tavaly is úgy voltak, hogy nem voltak nevezve, de csak PL/Bl-re, mert csak oda kell, máshol akárhány játékos játszhat, nem kell nevezni őket, semmi kikötés nincs. Sőt néha hiába van valaki nevezve, lényegében lehetőséget nem kap. Én amúgy legalább 10 játékosról el tudom képzelni, hogy ha nem lennének nevezve, akkor is maradnának, amíg lejár a szerződésük, még Walcottról is.
Gibbs vagy Monreal, hihetetlen, hogy lehet ők egy lapon említeni.
7 éve
Jenkinson , Debuchy , Gabriel, Elnenny , Gibbs vagy Monreal , Coquelin , Cazorla, Walcott, Campbell , Lucas , Welbeck, Akpom akiket el lehetne adni és még kérdőjeles Alexis , Chambo , Chambersés Giroud is ! Wilshere-t azért nem írtam mert neki szerintem mindíg lesz helye a csapatban és nem hiszem hogy elengedné Wenger ( bár sajna ugyan ez a helyzet Theo-val is )
Ospina kituja meddig fog majd padozni még és ott a két belső védő akiket hamarosan pótolni kell majd
Ha beüt a káosz és tényleg elég sokan távoznak akkor kíváncsi leszek azt hogy oldja meg Wenger !
megint pánik igazolásokkal vagy végre okosan pénztárcát kinyitva hoz olyat akikkel előrelépünk végre ?! Megint az utolsó hónapra marad minden lényegi kérdés eldöntése ;-)
7 éve
útwengerék teljesen elrugaszkodtak a talajtól. Alexisnek rohadtul igaza van, hogy elmegy. Ez a csapat Wengerrel már nem fog feljebb lépni. Itt volt a nagy pofon, mégis jelentős változás nem történt. Mi kéne, hogy kiessünk a PL-ből is?
7 éve
Törölt felhasználó
Azért azt a jelenlegi keretből senkiről nem feltételezném, hogy ha nem lenne nevezne egyik sorozatba se, akkor is inkább itt maradni edzésre járni a magasabb fizu miatt, mint hogy valahol máshol esetleg még focista is lehet belőle.
Max Debuchy, de az ő karrierjének gyakorlatilag vége van (azért ha nagyon szeretné, még játszhatna néhány évet akár a francia vagy német első osztályban is).
7 éve
Törölt felhasználó
A szerződések nem csak a klubokat, bár őket egyre kevésbé, hanem a játékosokat is bebiztosítja, nem lehet csak úgy felbontani, max közös megegyezéssel, de ha valakivel felbontanánk, nem hogy a teljes fizetését, de lehet még azon felül is fizetni kéne neki, függően a szerződés feltételeitől.
A helyet senki nem foglalja, mivel nem kötelező nevezni őket, de ha nincsenek nevezve, akkor nem játszhatnak PL/BL/EL-ben, de a fizetést akkor is felveszik, ezért jobb lenne eladni őket, még ha áron alul, vagy ingyen is, de mivel máshol jóval kevesebb fizetést kapnának, inkább megvárják még itt lejár a szerződésük.

Szólj hozzá