web stats
Belépés Regisztráció

Arsenalfan.hu | Hírek | Hivatalos: Szczesny távozott

  • Hivatalos: Szczesny távozott

    Megható üzenettel távozik a lengyel kapus 11 év után távozott az ArsenaltólA Juventus szerda délután hivatalos sajtótájékoztató keretein belül mutatta be új igazolását, Wojciech Szczesny-t. A tavalyi olasz bajnok csapat az Arsenaltól igazolta a lengyel hálóőrt, megbízható sajtóértesülések szerint körülbelül 10 millió font ellenében.

Szczesny még 2006-ban, tinédzserként került az Arsenal akadémiájára a Légia Varsó együttesétől, és noha az elmúlt két évben az AS Roma csapatát erősítette kölcsönben, a felnőtt csapatban minden sorozatot beleszámítva összesen 181 mérkőzésen védhetett.

"Minden jót kívánunk neki, egy vérbeli arsenalosról van szó, de jelenleg annyi klasszis kapusunk van, hogy most úgy döntöttünk, jobb, ha ő marad Olaszországban." - mondta Wenger.

"A Juventus úgy vette meg őt, hogy nálunk már csak egy év lett volna hátra a szerződéséből. Úgy gondolom, ez a húzás számára is kedvező lesz, mert hosszú távon ő válthatja Buffont. Szerintem nagyon hálás az Arsenalnak, mert az Arsenal óriási lépést jelentett a karrierjében."

"Nagyszerű kapusaink vannak, akiket mi neveltünk ki. Itt volt Wojciech, most itt van Emi Martínez, mögöttük pedig ott van Matt Macey, aki szintén keményen igyekszik." - kommentálta Szczesny váltását Wenger.

Wojciech Szczesny a Juventus sajtótájékoztatóján könnyekkel küszködve tudott csak az Arsenalról félmondatban beszélni, később pedig megható üzenettel búcsúzott az angol csapattól az Instagram-oldalán.

"Emlékszem, amikor még gyerekkoromban, Lengyelországban David Seamant, Theirry Henry-t, Dennis Bergkampot láttam focizni az Arsenalban. A legvadabb álmaiban sem gondoltam akkor, hogy esélyem lesz annál a klubnál játszani, amelynek kiskoromban szurkoltam.

 

Amikor az Arsenal 2005-ben megkeresett, az életem örökre megváltozott. 16 éves koromban indult az utazásom az Arsenal akadémiáján, azzal a céllal, hogy egy napon a felnőtt keret játékosává váljak, ennek az álomnak a megvalósulásáért léptünk pályára annak idején East Barnetben az esti meccseken Jack Wilshere-rel. Akkor még aligha gondolhattuk azt, hogy pár évvel később úgy győzzük le a Barcelonát a Bajnokok Ligájában, hogy az egyes és a tízes mezeket viseljük. 11 éve lettem az Arsenalhoz, és soha nem gondoltam arra, hogy egyszer eljöhet a távozásom napja.

 

Mindenért, ami segített, hogy azzá váljak, akivé váltam az Arsenalnak tartozok hálával: Arséne Wengernek, Liam Brady-nak, David Courtnak, Bob Arbernek, Steve Bouldnak, Neil Banfieldnek, Mike Salmonnak, Tony Robertsnek, Gerry Peytonnak, Pat Rice-nak és még sokan másoknak. Nem tudom szavakkal kifejezni a hálámat ezeknek az embereknek, és a szeretetemet a klub iránt. 

 

Ma tovább kellett lépnem, készen állok az új kihívásokra az életemben, és csak a jó emlékekek és a tapasztalatot viszem tovább. Reménykedem, hogy a Bergkamp-Henry-Seaman-féle idők hamarosan visszatérnek az Emirates stadionba, és az Arsenal is megnyeri újból a bajnokságot.

 

Talán már nem vagyok az Arsenal játékosa, de bárhová is megyek, büszkén fogom hordozni az Arsenal nevét.

 

Aki egyszer Ágyús, örökre Ágyús marad! ❤"

 Kapcsolodo Hirek

Hozzaszolasok

(1)

Feri10

Ez van sajnos, kár érte. Ritka az ilyen játékos.

Jul 20. 08:08

Uj hozzaszolas

Hozzászóláshoz jelentkezz be:Emlékezz rám

Ha nem vagy még tag Regisztráció

Facebook

Kiemelt Hirek

Nketiah miatt nem kért csatárt Emery

 Nketiah miatt nem kért csatárt Emery Marad a csapatnál a fiatal angol támadó

Sajtó: Tárgyalásban a csapat Ceballosért

 Sajtó: Tárgyalásban a csapat Ceballosért A spanyol középpályás kölcsönben érkezne

Emery türelmes az igazolásokat illetően

 Emery türelmes az igazolásokat illetően Egyelőre csak egy játékost igazolt az Arsenal

Koscielny megtagadta a felkészülést

 Koscielny megtagadta a felkészülést Nem akar Amerikába utazni a francia védő

Hivatalos: Bejelentette Edu visszatérését klub

 Hivatalos: Bejelentette Edu visszatérését klub A csapat korábbi játékosa lett a klub technikai igazgatója

Kategoriak


Kiadó reklámfelület

Facebook