Olivier Giroud első alkalommal ismerte el nyilvánosan is, hogy benne van a pakliban, hogy távoznia kell az Arsenaltól a nyár folyamán.

A francia játékos immáron öt éve tudhatja magának az Arsenal játékosának, miután 2012-ben 12 millió euróért a Montpellier-től Arséne Wenger csapatához igazolt, és bár azóta 98 gólt szerzett az Ágyúsoknál, sokak szerint soha nem sikerült betöltenie a csapat legutolsó klasszis csatárának, Robin van Persie-nek a helyét.

Arséne Wenger a nyáron klubrekord összegért megvette a csatárposztra azt az Alexandre Lacazette-t, aki az elmúlt három évben következetesen jól teljesített a Lyonban, a tavalyi szezonban csak a PSG-s Edinson Cavanitól kapott ki a góllövőlistán - az ő érkezése pedig sokak szerint Giroud távozását vetítette elő az Arsenalnál, jóllehet Arséne Wenger megtartaná a 30 éves franciát.

"Hogy őszinte legyek, a távozás is egy lehetőség." - mondta Giroud az Arsenal mezbemutatóján Ausztráliában.

 

"Azért tartottam a csapattal ide, Ausztráliába, mert rendesen fel akarok készülni az új szezonra. Néhányan megkérdőjelezték, hogy jövök-e, de végső soron az Arsenal játékosa vagyok, jól fel akarok készülni az új idényre, aztán majd meglátjuk, mi lesz."

 

"Nagyon élveztem az eddigi öt évemet a csapatnál. Továbbra is az Arsenal játékosa vagyok és próbálok profiként tovább dolgozni. Bármi is történjen, én a pályán végzem a munkámat."

 

"Az elmúlt öt év bámulatos volt, és lehet, hogy lesz hatodik is. A szurkolók most is kitettek magukért az üdvözlést tekintve, bármi is történjen, ezt soha nem fogom elfelejteni."

 

"Imádtam az eddigi éveimet, szereztem egy pár szépségdíjas gólt is, de számomra mindig a csapatmunka  és a csapatszellem volt az első." 

Giroud megemlítette azt is, hogy a csapat részére jó, ha különböző karakterű játékosok versengenek a posztokért.

"A klub számára mindig jó, hogy különféle típusú játékosok harcolnak a posztokért. Az a jó a versengésben, hogy mindenkinek a legjobbját kell kihoznia magából."

Giroud bőven bővelkedik kérőkben, sajtóhírek szerint a West Ham, az Everton, a Marseille is csábítaná a játékost.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

7 éve
Pérez szinte biztos, hogy távozik. Miért engednénk el még egy csatárt? Nagyon meglepődnék ha távozna.
7 éve
Törölt felhasználó
lehet ma valahol a meccsünket élőben nézni? :D
7 éve
Én sosem voltam egy Giroud-fan, de nem is volt vele különösebb bajom soha. Őszintén remélem, hogy maradni fog. Aki nem látja, hogy milyen fontos kerettag, az szimplán vak. A liga egyik, ha nem a legjobban fejelő játékosa, csereként beállva pedig szórja a gólokat... Egyszerűen muszáj megtartani, nem vághatunk neki egy PL-szezonnak erőcsatár nélkül.
A 2. számú mez mikor lesz bemutatva?

Szólj hozzá