A hétfői nappal megkezdődött az új szezonra való felkészülés az Arsenal felnőtt keretének is.

A felkészülés szokásos jelleggel a kötelező orvosi vizsgálatokkal indult hétfőn, kedden azonban már erőnléti gyakorlatokat is végezhettek a játékosok.

Első körben azok a felnőtt játékosok tértek vissza a csapathoz, akiknek nem volt válogaottbeli elfoglaltságuk május végén, június elején. Ők a következő játékosok: Özil, Mertesacker, Gibbs, Lucas, Walcott, Welbeck, Akpom, Martinez, Debuchy, Jenkinson, Reine-Adelaide és Coquelin.

Őket jónéhány ifijátékos egészítette ki a tréningeken,  így többek között Dan Crowley, Jon Toral, Cohen Bramall, Reiss Nelson, Joseph Willock, Matt Macey vagy Edward Nkeitah is Özilékkel edzhetett. Valószínű, hogy közülük páran csatlakoznak majd a felnőtt kerethez az ausztráliai és kínai edzőtábor idejére is.

Az edzéseken készült képek tanúsága alapján megkezdte a munkát az Arsenal új erőnléti edzője, Darren Burgess is.

Azok a játékosok, akiknek június közepéig a válogatottjukban volt elfoglaltsága, vagyis Koscielny, Ramsey, Giroud, Chamberlain, Monreal, Iwobi, Xhaka, Elneny, Szczesny és Ospina csak a hét vége felé térnek majd vissza Londonba, éppen a vasárnapi indulás előtt Ausztrália felé.

A Konföderációs Kupán (Alexis, Mustafi), illetve az U21 Európa-bajnokságon (Holding, Chambers, Bellerín) érintett játékosok csak augusztus elején, az Emirates Kupa előtt kezdik majd meg a felkészülést.

Egyelőre még nem tisztázott, hogyan csatlakozik a felkészüléshez Alexander Lacazatte, aki kedden esett át a kötelező orvosi vizsgálatokon, és akit leghamarabb várhatóan szerdán mutat be a csapat.

A football.london értesülései szerint nem biztos, hogy Lacazette elutazik Ausztráliába a csapattal, miután még teendői akadtak Franciaországban, de a klub magángéppel a túra következő helyszínére, Kínába küldheti a 26 éves francia támadót.

Az Arsenal felkészülési meccsei:

július 13.: Sydney FC

július 15.: Western Sydney Wanderers

július 19.: Bayern München (helyszín: Kína)

július 22.: Chelsea (helyszín: Kína)

július 29.: Benfica (Emirates Kupa)

július 30.: Sevilla (Emirates Kupa)

augusztus 6.: Chelsea (Community Shield)

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (13)

7 éve
Aron21: Ezt már írtam korábban, hogy Kolasinac már csak azért is kurva jó igazolás volt, mert ingyen kipipáltunk egy hiányposztot. Ráadásul szerintem rendben lesz a srác, azon a testen ha valaki átmegy... :-)
7 éve
Ha Alexist ezek az igazolások meg a neki ajánlott pénz nem győzik meg, akkor elmehet.......
7 éve
Törölt felhasználó
Eddig kifejezetten reálisan költünk és a hírek alapján is az jön le, hogy nagyjából 100 milliónk lehet. Nyilvánvalóan csatár volt a prioritás. Nagyjából az lehet a terv, hogy 50 milliót elköltjük Lacazettre, 30 millió megy egy nagyobb nevű támadó középpályásért (Lemarért ennyit ajánlottunk és Mahrez értéke is valahol itt lehet) és a maradékból megpróbálunk egy olcsóbb, tehetséges CMt venni. Ennek fényében és pláne ha ez össze is jön, nem semmi igazolás volt ingyen Kolasinac.

A legfontosabb kérdés persze még mindig az: Alexis megy vagy marad?
7 éve
Gyerekek, kb. 100 milliónk van, még meg kell oldani egy szélső meg CM megvételét, és akkor helyben vagyunk. Azt se feledjük el, hogy lesznek távozók is.
7 éve
Azt azért nem szabad elfelejteni, hogy ezeknek a játékosoknak van fizetésük is. :D Most ha megnézitek elég sokan vagyunk jelenleg. Csak ha azt nézitek, hogy egy poszton hány játékosunk van, főleg a középpályán meg hátul.

Szólj hozzá