Egyelőre megalapozatlannak tűnnek azok a spekulációk, miszerint az Arsenal előrehaladott tárgyalásban van Riyad Mahrez átigazolásáért, azonban megbízható sajtóértesülések szerint Arséne Wenger komolyan figyeli az algériai játékos helyzetét, és akár napokon belül ajánlatot is tehet a Leicester játékosáért.

Vasárnap egy szabadúszó újságíró, Dale O'Donnell írta azt a Twitterén, hogy az Arsenal ezen a héten be fogja jelenti Mahrez-t. Ugyancsak O'Donnell állítását támasztotta alá a nem túl megbízható forrás, olasz CalcioMercato és egy algériai újságíró, aki azt tweetelte, Mahrez megszakította a nyaralását szülőhazájában, hogy egy potenciális átigazolási ügyről egyeztessen Angliában.

A legtöbb mértékadó forrás szerint azonban nincs ennyire előrehaladott állapotban az ügy, noha az Arsenal kétségtelenül figyeli Mahrez sorsát. A 2016-os bajnokcsapat tekintetében járatos Leicester Mercury szerint az Ágyúsok maximum csak érdeklődnek Mahrez-t illetően, és semmilyen ajánlatot nem nyújtottak be, továbbá sanszos, hogy a szélső a jelenlegi csapatánál kezdi meg az előszezont. Ugyancsak ezt a hírt támasztotta alá Nabil Djellit, a France Football francia újságírója, aki tavaly nagyon pontosan tudósított a játékos helyzetéről.

Mahrez májusban, nyílt levélben fejezte ki, hogy idén nyáron szeretne eligazolni a Leicester-től egy új kihívás reményében. A szélső kifejtette: tavaly úgy állapodott meg az új szerződését illetően a Rókákkal, hogy a csapat vezetősége idén el fogja engedni őt egy olyan klubhoz, amelyik kifizeti a megfelelő vételárat érte.

Megbízható hírek szerint az Arsenal elsődleges célpontja a bal szélső posztjára Thomas Lemar lenne, akiért a csapat a múlt héten már ajánlatot is tett, ugyanakkor azt a Monaco elutasította. Francia források szerint a tavalyi bajnokcsapat mindent megtesz annak érdekében, hogy megtartsa Kylian Mbappé-t, és állítólag a klub orosz tulajdonosai megígérték a tehetségnek, hogy Bakayoko és Bernardo Silva eladását követően senki nem fog már távozni a csapattól ezen a nyáron, köztük Lemar sem.

Az átigazolási listán vélhetően Mahrez áll a második helyen Lemar mögött, Wenger a közelmúltban már tett arra utalást, hogy akár ajánlatot is tehet majd a 26 éves szélsőért a nyáron.

"Úgy gondolom, Riyad-nak, csakúgy, mint mindenki másnak, hatalmas érdeme volt abban, hogy a Leicester 2016-ban bajnok lett. A tavalyi egy kicsit más szezon volt a számára is, de ez nem von le semmit a képességeiből. Hogy ajánlatot tettünk-e érte? Nem. Még nem. A 'még nem' azt jelenti, hogy lehet, hogy később fogunk, de lehet, hogy nem." - mondta Wenger a Bein Sportsnak még június elején.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (53)

7 éve
Törölt felhasználó
Köszönöm a választ! Santi kidőlésével nőtt az esélye hogy valamelyikőjüket leigazoljuk gondolom. Ki iránt van/lehet a legnagyobb érdeklődés?
7 éve
Jean Seri, Jorginho (Napoli), most a beinsports be dobta Pjanicot (ez nem valószínű), Ceballos , Fornals (Malaga).
7 éve
Törölt felhasználó
Athlon! CM posztra ki esélyes, mert arról nem nagyon vannak hírek?
7 éve
Törölt felhasználó
Jah, király. Ez nekem nem tűnt fel. :D
7 éve
Ezért akarunk még CM-t is igazolni...

Szólj hozzá