A Telegraph értesülési szerint megszületett a megegyezés Alexandre Lacazette-ért, aki klub rekordot jelentő 52 millió fontért igazol Londonba a Lyon csapatától.

Az egyezség értelmében az Arsenal kezdeti 46 millió fontot fizet a franciáknak, valamint további 6 milliót teljesítményarányos bónuszok keretében.

A 26 éves csatárt már csak egy aláírás választotta el attól, hogy az Atletico Madrid együtteséhez igazoljon, azonban a spanyol klubot jövő télig átigazolási embargóval sújtotta a FIFA, amit a nemzetközi Sportdöntőbíróság helyben hagyott.

Ezen döntés Lacazette helyzetét is átrendezte, akinek leigazolására már tavaly nyáron is próbát tettek Wengerék, ám az akkor ajánlott 29 milliót helyből elutasította a Lyon elnöke.

Jelen állás szerint ezúttal sikerül nyélbe ütni üzletet, a francia csatár jövőhét elején érkezik Londonba, hogy átessen az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon, míg a személyes feltételekben való megegyezés csak formalitásnak tűnik.

Egyelőre nem tudni, hogy Lacazette érkezése mennyiben befolyásolja Alexis Sanchez jövőjét, akiért a Manchester City érdeklődik komolyabban, ugyanakkor az Arsenal érhető módon vonakodó eladni legjobbját bármely ligán belüli riválisnak.

Kérdés a chilei miként reagál csapata legfrisebb ajánlatára, ami 260 ezer fontos heti fizetést tartalmaz, s további 20%-os növekedést, amennyiben a jövő év végén ismét Bajnok Ligáját érő helyen végez a klub.

Sanchez a napokban úgy nyilatkzott, noha döntését már meghozta, jelenleg kizárólag a válogatottra és a Konföderációs kupa megnyerésére koncentreál, így a jövőjét illető kérdésekkel a torna végéig nem foglalkozik.
 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (23)

7 éve
Ebből nem lehet kiindulni. Özil és Alexis érkezésekor sem ment el senki fontos. Legutóbb RvP távozásakor érkezett Poldi, Giroud és Santi.

Egyébként én az idei szezonért annyira nem vagyok dühös. Illetve jövő májusban derül ki, hogy az vagyok-e, mert ha jövőre visszatérünk a BL-be (a tabellán elsődlegesen!), akkor nem gáz. És akkor nyerjük meg az EL-t is.
Walcottot és Oxot a legnagyobb baromság elővenni ezért a szezonért, miközben alig játszottak. Ennyi erővel Debuchy is okolható volna.

Másrészről Wenger szerintem belátta, hogy ő már képtelen hozni azt a szintet, amit elvárhatnánk tőle a keretből adódóan. Muszáj még erősebbé tennie valamiképp, ha nem akar még ennél is jobban beégni. A következő szezont edző nélkül kell végigtolnunk, mert az, hogy ő ott ül a padon és nem csinál semmit, olyan, mintha nem is lenne edzőnk. Megpróbálja kompenzálni a taktikai és egyéb hiányosságait egy még ennél is erősebb kerettel.
7 éve
Törölt felhasználó
Ráérünk akkor kiakadni Sanchezon ha hivatalosan is bejelentik valahol.
7 éve
Törölt felhasználó
Igen. Realizálom én is, hogy milyen szinten vannak egyesek. Alkalmasint beindulhat az outozás, meg a gratulálgatás is. ...Akik meg képesek megugrani ezt az éppen nem túl magas lécet, azoknál pedig a számolgatásnak kell beindulnia. Általában fájdalmas része is van annak, ha ekkora igazolásokra készülsz.
7 éve
Törölt felhasználó
Ronin elképeztő hogy az ő nyakukra varnád az 5. helyet. De te biztos nagyon büszke vagy Chambarlinra meg Wlacottra akik játszottak volna az ő helyükön ha ők nincsenek. Gratulálok.
7 éve
Törölt felhasználó
Még a végén SanchezOutozás is elkezdődik ronin. Egyenlőre még itt van.

Szólj hozzá