Angol és francia lapértesülések szerint már csak napok választják el Alexander Lacazette-t, hogy átigazoljon a Lyontól az Arsenalhoz.

Pénteken a The Guardian írta meg, hogy az angol és a francia csapat ekkeftíve megállapodott egymással a játékos vételáráról, már csak a részletekről folynak a tárgyalások, amelyek végére napokon belül pont kerülhet.

A Guardian újságírója, Jason Burt szerint az Arsenal klubrekord, 50 millió eurót (44 millió fontot) plusz jelentős összegű teljesítményarányos bónuszokat ajánlott a Lyonnak azt követően, hogy a francia csapat elutasította az Ágyúsok első ajánlatát Lacazette-ért.

Lacazette-t már csak a szerződések tényleges aláírása választotta el attól, hogy az Atletico Madrid csapatához igazoljon, ám a spanyol klubot jövő télig átigazolási embargóval sújtotta a FIFA, amit a nemzetközi Sportdöntőbíróság helyben hagyott. Ez átrendezte a csatár helyzetét is, aki korábban csak olyan csapathoz akart igazolni, amelyik szerepel a Bajnokok Ligájában, ám most elfogadta a Európa Ligában induló Arsenal ajánlatát.

Lacazette a 2009-10-es idényben robbant be a Lyon felnőtt csapatába a klub akadémiájáról, azóta pedig 275 pályáralépésen összesen 129 gólt szerzett minden sorozatot figyelembe véve. Az elmúlt idényben 28 gólt rúgott a francia bajnokságban, aminél többet egyedül Edinson Cavani szerzett.

A jelenlegi hírek szerint az Arsenalnak minden esélye megvan, hogy az ausztráliai és kínai túrájuk előtt megszerezzék Lacazette igazolását.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (35)

7 éve
Törölt felhasználó
Úgy érzem izgalmas jövőhetünk lesz, szerintem hétfőn bejelentjük Lacazettet, és péntek fele Mahrezt. Sanchez hozza még az izgalmakat jövőhétre. Alakul végre a bajnokesélyes csapat, szépen kihullanak majd a Walcottok és végre visszaáll minnden a helyére, és akkor már csak leveleket söpörhetnek majd az ilyen Chamakhok meg Denilsonok a pálya szélén. Özil boldog az Arsenalba, Wenger is marad úgy hogy ő fix.
7 éve
Fogalmam sincs ki ez a Dale O'Donnel, de ezt írva ki twitteren: Mahrez to Arsenal... official announcement expected this week.
Azért nem lenne gyenge Lacazette meg Mahre egy héten belül, de meglepődnék.
7 éve
Calhanoglu meg a Milanba ment 20 milláért pedig őt is elnézegettem volna itt
7 éve
majd jövőhéten ha minden jól megy felpörögnek az események !
Eldöl hogy marad e Alexis vagy megy na meg elvileg érkezik Lacazette
Aztán jöhet a következő lépés

Szólj hozzá