Angol sajtóértesülések szerint a West Ham United klubrekord összeget ajánlhat Olivier Giroud-ért, ha Arséne Wenger úgy dönt, megválik a francia támadótól a nyár folyamán.

Noha Giroud a tél folyamán 2019-ig hosszabbított az Arsenallal, a játékos jövője kérdésessé válhat, ha a csapatnak sikerül megszereznie Alexander Lacazette-t vagy Kylian Mbappé-t az elkövetkezendő hetekben. A 30 éves francia nagyon szeretne a 2018-as világbajnokságon a francia válogatottban szerepelni, és ehhez szeretne a lehető legtöbbet játszania klubjában, akár az Arsenalnál, akár másutt.

Korábban felmerült annak a lehetősége, hogy a Lyon elkéri Giroud játékjogát is Lacazette-éért cserébe, az Arsenalnak pedig azért is lett volna logikus döntés így tenni, mert ezzel csökkenthette volna a fiatalabbik támadó átigazolási díját, másrészt pedig így egy jókora fizetési tétel is leugrott volna a csapat bérlistájáról, tekintve Giroud jelenleg 120 ezer fontot keres heti szinten a klubnál.

A Lyonnál jelenleg Lacazette pótlásán dolgoznak, a francia klub ennek értelmében tegnap már hivatalosan is bemutatta a Chelsea-től igazolt Bertrand Traoré-t, ráadásul közel állnak a Real Madridos Mariano Diaz személyében szintén a csatárposzton erősítenének. Traore bemutatóján a Lyon elnöke, Jean-Michel Aulas úgy fogalmazott, nem akarják halmozni a csatárokat a csapaton belül, így Traoré és Diaz mellé nem valószínű, hogy igazolni fognak egy harmadik támadót, továbbá az Arsenal úgy határozott: Giroud nem eladó.

Ettől függetlenül korántsem biztos Giroud arsenalos jövője, hiszen ha a Lyon nem is érdeklődik érte, a West Ham biztosan: a Mirror szerint a Kalapácsosak klubrekord, 20 millió fontot is fizetnének a csatárért, ráadásul valamennyi fizetésemelést is ajánlanának a játékos számára. A West Ham esélyeit növeli, hogy Giroud szívesen maradna Londonban a családjával.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (29)

7 éve
Törölt felhasználó
Toral a szezont megint kölcsönben vagy a felnőtt csapattal kezdi meg?
7 éve
Törölt felhasználó
Athlon, ezt nem tudom, de attól még várunk. :D

Egyébként arra tippelnék, hogy pont azért, hogy valakit megszerezzünk -20 millióért Lacazettől.
7 éve
Törölt felhasználó
En szemely szeeint francia bajnoksagot nem nezek, igy nem nagyon lattam Lacazettet jatszano, a valogatottban meg kb nem is jatszik. Monacot is xsak a Bl-ben lattam, de ott is inkabb Mbappe miatt neztem, aki valoban egy zseni es meg a mozgasa es alkata is hasonlit Henryra, sot a goljai is kb, igy ot egyertelmuen hoznam. De pl Mahrezt vagy Zahat sokkal tobbet latom jatszani, mert joval tobb PL meccset nezek, ezalatal nem azt mondom h ok jobbak lennenek, de azert az angol egy joval nivosabb bajnoksag mint a francia, statsiztikak ide vagy oda. Igy nem mondanam azt, biztosra hogy Lemar a mi szintunk, mivel nem nagyon lattam jatszani. De a valogatottban ugyesen mozgott, megneznem mit tudna kezdeni a PL-ben, de semmikepp se hoznam, ha ez Sanchez tavozasaba kerulne, hiszen akkor nem erosodunk. Mahrez meg masik oldal, ott rafer a csapatra az erosites es a melyites.

Igy pl ha nem is egy poszt, de az algirt elobb hoznam, mint a franciat.
7 éve
Aubáról régóta nem tudok sokat amúgy. Anno a Saint Etienneben elég jól tolta, gondolom Dortmundban is ügyes. Érdekes lenne, mert ő nem épp erős fizikumú, kérdéses, mit tudna itt csinálni. Mondjuk azért a Bundesliga se spanyol babazsúr, szóval az nem rossz.
Én Lacazette-et is elég jó játékosnak tartom, a Lyon legjobbja. Számomra rejtély, hogy miért nem hívják be a válogatottba egyébként.

Auba amúgy miért akar elmenni a Dortmundból?
7 éve
Egyértelműen jobb opció lenne Aubameyang, nem is értem Wenger miért nem csapott már le erre a ziccerre. Talán megint megy a szokásos garasoskodás. Az elmúlt évek után talán most mozdítható a legtöbb klasszis csatár. Pedig egy Auba-Mahrez páros nagyot ütne.

Szólj hozzá