Óriási meglepetést váltott ki a francia L'Equipe csütörtök késő este publikált internetes híre, miszerint az Arsenal 100 millió eurós, azaz mintegy 87 millió angol fontos ajánlatot tett a francia labdarúgás jelenlegi legnagyobb tehetségéért, Kylian Mbappé-ért.

Az Arsenal szurkolói közül a legtöbben szkeptikusan fogadták a hírt, ám tény, hogy a hírt a L'Equipe legmegbízhatóbbnak mondott újságírója hozta le, és az ajánlat tényét többek, köztük az angol Telegraph is megerősítette.

A BBC Sports megbízható újságírója, David Ornstein Arséne Wenger szerződéshosszabbítása kapcsán már elismerte, hogy az Arsenal akár 150 millió fontot is elkölthet a nyáron - tavaly öt játékosra 84 milliót költött - és ebben még nincsenek benne az esetleges játékoseladásból befolyó összegek. Innen nézve a Mbappé-ért tett ajánlat reálisnak tűnhet, ráadásul nem is feltétlen egyösszegben kellene kifizetni a Monacónak a pénzügyi tételt.

Már ha egyáltalán erre sor kerül, mivel a Telegraph szerint a Monaco elutasította Wenger ajánlatát, amely nem csoda azt követően, hogy az idei francia bajnokcsapat ugyanezt tette a Real Madrid korábbi magasabb, 120 millió eurós (105 millió angol font) ajánlatával is. A hercegségiek mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy legalább Mbappét megtartsák a következő szezonra, és ehhez szerződéshosszabbítást, illetve a lehető legtöbb játéklehetőséget kínálják a francia sztárnak.

A L'Equipe szerint Wenger komolyan számol B-tervvel is, méghozzá Alexander Lacazette személyében. A francia csatár szóban már megállapodott az átigazolásról az Atletico Madrid együttesével, ám a spanyol klubot a FIFA kizárta a nyári átigazolási időszakból, amely döntés a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) csütörtökön helyben hagyott. Diego Simeoné-ék így a télig nem regisztrálhatnak játékost, így Lacazette eligazolásától is elesnek. Wenger köztudottan kedveli a Lyon sztárját, tavaly ajánlatot is tett érte, ám azt a korábbi francia bajnokcsapat elutasította. Idén viszont nehezebb lesz megszerezni a csatárt, lévén Lacazette korábban kijelentette: szeretne a Bajnokok Ligájában játszani. A L'Equipe még azt is hozzátette: a játékos csalódott Wengerben, amiért nem ajánlott többet a Lyonnak tavaly nyáron.

A francia lap végül még egy játékost említ meg, akiért érdeklődik Wenger: ő nem más, mint a szintén monacós Thomas Lemar, aki a csapat egyik legkreatívabb játékosa. A bal szélső játékos kiváltképpen akkor lehet hasznos az Arsenal számára, ha Alexis Sanchez végül mégis távozik a csapattól a nyár folyamán. Lemart a hírek szerint akár 25 millió euróért lehet vinni, a játékos pedig annak ellenére érdeklődik az Arsenal iránt, hogy a csapat nem indul a BL-ben a következő szezonban. Lemar-ért a Tottenham és a Juventus is érdeklődik.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (33)

7 éve
Törölt felhasználó
Feri10,sztem dougles Costa,Di Maria es MArtial sem jelentene erositest.Mindharomnak egy ugyanazon problemaja van,ami elegge szamottevo, bujnak a labda elol,mint a mi walcottunk.Nem allitom,h Martial v Costa nem jok egy az egyben,de nem huzoemberek, nem lenne erdemleges erosites,nekunk MAhrezre,Lemarra,MBappera van szuksegunk,ok szeretik a labdat, mindenaron akarjak mint a mi Alexisunk,es ez nagy kulombseg ;-) :)
7 éve
Törölt felhasználó
most nem buziskodasbol,de komolyan sajnalom az ilyen embereket,aki nem latja,h miert jo nekunk Kolasinac es Fornals.1 Monrealnak talan ha meg egy eve van ugyanezen a szinten amit iden jatszott, de mar lehet h egy sem, Kolasinac enmhogy potolni fogja Ot,de jobb is, kemenyebb is, tamadasban is jobb,gyorsabb is es ingyen is csaptunk le ra, kivancsi lennek a velemenyedre ,h kit hoznal Monreal helyere.Rikardo Rodrigez,30 millio,raadasul o jobb bekk,nem tudna segiten a 3-4-3 as formacioban a tamadasokat, Marcelo,50 milla,tegnap nyert BL-t,mozdithatatlan, kerlek avass be minket .Fornals:2-3 even belul biztos betonbiztos kezdotagja a spanyol valogatottnak,most 20 millio,3 ev mulva 100, a tudasat es jatekintelliganciajat,technikajat senki nem vonhatja ketsegbe, ha most meg nem is lenne oszlopos tagja az Arsenalna,bar en ebben is ketelkedem, 1-2 ev mulva hatarozottan az lesz.Kabe a srac masodik Xabi Alonso,megfuszerezve egy kis Iniestaval.Butavaaagy. 🐍
7 éve
kolasinac meg fornals ezek aztân tényleg komoly igazokások vicc ilyen szar játékosokat fölösleges igazolni.faszé nem lehet komoly játékost igazolni mindig ezek a selejteket kell leigazolni.
7 éve
Törölt felhasználó
Nem hiszem, hogy nagyon komolyan kéne venni Wenger nyilatkozatát, az utóbbi években mindig ilyesmikkel hülyít minket.
7 éve
Törölt felhasználó
Sőt ott van még Douglas Costa, Martial, Di Maria akik talán mozdíthatóak lennék. Bár Martial kizárt, hogy ide jöhetne. Végre nem ilyen Chamakh meg Walcott szintű játékosokról olvasni.

Szólj hozzá