Arséne Wenger a szerződéshosszabbítása kapcsán az Arsenal hivatalos oldalának elárulta, vannak már tervei a nyári keretmozgásokkal kapcsolatban, de csak minőségi játékost szeretne a csapatához adni.

A francia menedzser a Chelsea ellen megnyert FA-Kupa döntőt követően elmondta, ideális esetben egy-két játékossal szeretne a nyáron erősíteni, de ez a szám a legoptimálisabb forgatókönyvvel van kalkulálva, vagyis azzal, hogy mind Mesut Özil, mind Alexis Sanchez elfogadják az Arsenal ajánlatát, és maradnak a klubbal.

A BBC Sports megbízható újságírója, David Ornstein szerint nagyságrendelieg 150 millió font áll majd Wenger rendelkezésére a kereterősítésre, de nagy gond, hogy az Arsenal bérlistája jelenleg túl nagy, vagyis előbb jópár, nem használt játékostól meg kellene válnia a klubnak. 

Azt Wenger is elismerte, hogy jelenleg a kerete túl bő, így több játékos is távozhat majd a nyáron.

"Ami a nyári terveket illeti: igen, valóban kissé túl bő a keretünk, szóval néhány játékos távozik majd tőlünk. Meg akarjuk tartani az erősségünket jelentő játékosainkat, és rájuk szeretnénk építeni. Nagyon keményen dolgozunk, hogy klasszis erősítéseket találjunk a piacon. Úgy gondolom, hogy a keretünk most is nagyszerű, és csak klasszis játékosokat fogunk igazolni, akik tovább tudják a csapatot erősíteni. Az alap megvan, most már olyan igazolásokra kell fókuszálnunk, akik a különbséget jelentik majd."

"Csak a legkiemelkedőbb játékosok jöhetnek szóba. Láthattuk a Manchester United, a City és a Chelsea elleni meccseken nyújtott teljesítményünk tükrében, hogy milyen jó keretünk van. Nagyon fontos, hogy csak azokat a játékosokat igazoljuk le, akikkel valóban erősödhetünk."

Ornstein az Arseblog legfrissebb podcastjában megerősítette, hogy a csapat első igazolása a bosnyák Sead Kolasinac lesz, a bal bekk ingyen érkezik majd a Schalkétől, egyúttal cáfolta, hogy az Arsenal komolyan érdeklődne a tavalyi szezon belga gólkirályáért, Henry Onyekuru-ért.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

7 éve
Az a baj, hogy Cazorla kiesésén kívül ebben a szezonban se volt sok probléma a kerettel. Szinte ugyanaz a csapat kapott ki 3-0-ra a Palace-tól vagy 3-1-re a WBA-tól, mint amelyik megverte a Chelsea-t, City-t vagy a United-et. És ez nem csak erre a szezonra igaz, évek óta nem tudunk kiegyensúlyozottan teljesíteni. Szerintem ezen 1-2 igazolás nem fog változtatni (főleg ha tényleg megválunk jó néhány játékostól).

Szólj hozzá