Chile-i sajtóértesülések szerint Alexis Sanchez-nek a PSG, a Chelsea és a Manchester City után újabb kérője akadt, méghozzá a Bayern München csapatának személyében, sőt, állítólag a játékos ügynöke még járt tárgyaláson a bajoroknál.

Alexis jövője lényegében az elmúlt szezon eleje óta a levegőben lóg, miután Arséne Wengernek nem sikerült rávennie őt arra, hogy új szerződést írjon alá az Arsenallal. Noha a francia menedzser mind a mai napig bizakodó, hogy Alexis elégedett a londoni életével, és akár kitöltheti a szerződésének utolsó évét, messze nincs lefutva a 28 éves játékos jövőjét övező kérdéskör.

A chile-i El Mercurio és az emol internetes oldalak tudni vélik, hogy a Bayern Münchennél rendkívül magabiztosak Alexis megszerzésében, hiszen meg akarják találni a korosodó Ribery utódját. A bajorok bíznak abban, hogy a Bajnokok Ligájában, amely sorozatban az Arsenal nem indul a következő idényben, lévő versenyképességük meggyőzik majd Alexist, hogy érdemes Németországba igazolnia.

A két chile-i lap szerint Alexis menedzsere, Fernando Felichevich már járt tárgyaláson a bajoroknál, ahol az előzetes megbeszéléseken állítólag 11 millió fontos szezononkénti fizetést ajánlottak a játékosnak. Ez heti szintre lebontva 213 ezer fontos fizetésnek felel meg, ami kb. 60%-kal több, mint Alexis jelenlegi arsenalos fizetése.

Ami az Arsenalnak fontos lehet, hogy a Bayern München kész akár 50 millió fontot is ajánlani a játékosért, ami egy rendkívül komoly összeg ahhoz képest, hogy a támadó szerződése 2018-ban lejár, így januártól szabadon tárgyalhatna más csapatokkal. Korábban az angol London Evening Standard azt írta, hogy Wengerék 50 millió fontos ajánlat esetén hajlandók lennének megválni Alexistől, és az is a Bayern malmára hajtja a vizet, hogy az Arsenal jobb szeretné egy külföldi csapatnak eladni a játékost, semmint hogy Robin van Persie vagy Samir Nasri eladásához hasonlóan egy újabb belföldi riválist erősítsenek.

Érdekesség, Arturo Vidal éppen a napokban nyilatkozott arról, mennyire szeretné, ha a klubcsapatában is együtt játszhatna a honfitársával.

"Persze, hogy szeretném, ha Alexisszel egy klubban játszhatnék, mert egy fantasztikus játékosról van szó. Nagyszerű munkát végez az Arsenalnál, de úgy gondolom, hogy meg kell tennie a lépést afelé, hogy a legjobbakkal küzdjön meg, és ehhez a világ legjobb csapatához kell igazolnia. Az Arsenal jelenleg nem olyan erős, mint a többi nagy csapat." - mondta Vidal.

 

"Bármikor kérdezték a Bayern vezetőségétől, hogy kit szeretnék a csapatban látni, mindig az ő nevét mondtam. Egy év van hátra a szerződéséből, lényegesen könnyebb őt most elhozni, mintha három év lenne hátra a kontraktusából." - tette hozzá a Bayern München játékosa.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (77)

7 éve
Törölt felhasználó
barikaZolika ez nem a Wenger FC, hanem az Arsenal...
A személyeskedést meg inkább hagyjuk.

GO GUNNERS!
7 éve
Nem biztos hogy barizolikát kéne elhallgattatni, kupa döntő előtt nem hinném hogy jó a wenger out ötlet !!!
Az meg hogy vérszívó az ő dolga :-)
matem
https://www.dazn.com/en-DE
itt az első hónap ingyenes
bár az én telómon bejön a sport365.live is
http://www.sport365.live/en/home
7 éve
Rosicky a többiekkel együtt érkezett meg a stadionba és az öltözőnkbe is bement. Jó ezt látni. 🧀

ui.: Mertesacker és Ospina is kezd :down:
7 éve
BariZolikát hallgattassa már el valaki könyörgöm
7 éve
Tudtok olyan linket adni amiről telefonon is tudom nézni majd a meccset? Nem leszek tv közelben.

Szólj hozzá