Mesut Özil a goal.com-nak adott interjújában újfent elárulta, hogy sohasem a pénz motiválta a karrierje során, és hogy mennyire szeret Londonban élni.

Mindezek a tényezők kulcsfontosságúak lehetnek Özil döntésében, miszerint aláírja-e az új, hosszú távú szerződését az Arsenallal, vagy pedig távozik a nyáron. Noha a német játékost a pletykák szerint nem keresték meg annyian, mint csapattársát, Alexis Sanchezt, a török Fenerbahce jó kimenekülőutat jelentene az Arsenaltól a 28 éves középpályás számára.

Egy biztos: a pénz nem fog sokat számítani a döntés meghozásában.

"A pénz sosem játszott kulcsfontosságú szerepet a karrieremben. Azért focizok, mert ezt imádom. Persze az ember nem fillérekért csinálja ezt ezen a szinten. Be kell vallani, néhány éve kaptam egy ajánlatot az egyik kínai csapattól, ami nagyon csábító és érdekes volt. De aztán azt mondtam: a pénz nem minden. Bajnoki címeket akarok nyerni, és vannak céljaim, amiket meg akarok valósítani. Ezek sokkal fontosabbak, mint a pénz. Ezért mondom már a kezdetek óta, hogy Kína nem opció a számomra." - mondta Özil.

 

"Egyszerűen imádom Londont, ahol most élek, ez egy világváros. Nagyon sok kultúra keveredik itt, és ezt imádom. A csapat is nagyszerű, nagyon szeretek az Arsenalnál játszani. Mindez egyszerűen bámulatos."

Ezek a kijelentések jó hírek lehetnek az Arsenal szurkolói számára, hiszen egyelőre úgy tűnik, megfeneklettek a hosszabbításról szóló tárgyalások a klub és Özil között. A football.london értesülései szerint azonban a megbeszélések hamarosan újra folytatódhatnak, igaz, kisebb csavarral a történetben.

Az angol internetes lap szerint Özil a jövőben nem az Arsenal vezető tárgyalóbiztosával, Dick Law-val fogja lefolytatni a tárgyalásokat, mivel úgy érzi, a jelenlegi tárgyalópartnerével megakadtak az egyeztetések az olyan részleteket illetően, mint a képjogokban való részesedés. 

Özil így nem mással fogja tárgyalni a hosszabbítást, mint magával a klub többségi tulajdonosának, Stan Kroenkének a fiával, Josh-sal, akivel a német játékosnak különösen jó a viszonya, többek között együtt mentek el megnézni Denver Nuggets NBA-csapat londoni játékát idén januárban.

Josh egyébként tagja az Arsenal igazgatótanácsának, így immáron jó esély van arra, hogy Özil a közeljövőben aláírja az új szerződését a csapattal.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

7 éve
A BL indulás szerintem már esélytelen. Ahhoz meg kéne nyernünk a hátralévő 5 meccsünket, amire nem sok esélyt látok. Engem a bajnokság már nem is érdekel annyira, csak a kupát nyerjük meg. Meg persze holnap a MU-t.
7 éve
Törölt felhasználó
Nyugi. Nem marad.
Nem maradhat.
Ezt ő sem gondolja komolyan.
De ha holnap nyerünk( valami csoda folytán)akkor még a BL is meg lesz.
Csak nyugi.


Ha netán mégis maradna akkor meg teljesen felesleges lesz bárkit is igazolni.
7 éve
Törölt felhasználó
Csodálom, hogy marad így, hogy még BL sem lesz jövőre.
Bár hosszútávon nem hinném, hogy túl sok épkézláb játékosunk marad majd, ha Wenger még sokáig balf@szkodik ennél a klubnál... :-/
7 éve
Ha nem a pénz motiválja, akkor tulajdonképp szinte biztos, hogy marad, hiszen nem nagyon kell ő az Európai TOP-csapatoknak. Amúgy ezt mindenki döntse el maga, hogy jó-e, vagy rossz. Én nagyon kedvelem Özilt, de lehet, hogy többet érnénk egy komplexebb játékossal. Nagy kár, hogy marad Wenger, mert szívesen megnéztem volna egy komolyabb edző kezei alatt mit tud kihozni magából.

Szólj hozzá