Arséne Wenger úgy gondolja, meglehetősen szép karrier előtt áll Rob Holding, az Arsenal fiatal középső védője.

A 21 éves angol tehetség a tavalyi nyár folyamán igazolt Londonba a Bolton Wandererstől mintegy két millió angol fontért, és már rögtön az első két bajnokin kezdő volt új csapatában.

Utána hosszú ideig csak az U23-as csapatban kapott lehetőséget Holding, ám a háromvédős rendszerre való átállással, és Skhordan Mustafi sérülésével ismét megnyílt az út előtte a kezdőcsapatba. Holding az esélyt pedig remek teljesítményekkel hálálta meg, előbb a Middlesbrough, majd a Manchester City elleni FA-Kupa elődöntőben.

Wenger a játékos kapcsán úgy gondolja: szép jövő előtt áll Holding.

"Amikor olyan helyzetbe kerülünk, hogy egy ilyen fiatal játékosnak kell esélyt adni, mint ő, akkor természetesen hinni kell benne." - mondta Wenger.

"Személy szerint úgy vélem, hogy szép jövő előtt áll, mert nagyon intelligens és meglehetősen objektívan tudja értékelni a saját teljesítményét."

"Egy játékos fejlődésében a legfontosabb, hogy objektívan tudja értékelni a teljesítményét, soha ne érje be a kevesebbel, és mindez megvan Rob-ban."

"Nagyon okos azt illetően, ami történik a pályán, jól olvassa és érti a játékot."

Ezzel együt Wenger nem tudja, beveti-e a háromvédős rendszert a Tottenham ellen.

"Szép kihívás előtt állunk vasárnap, de egyelőre még nem döntöttem azt illetően, hogy milyen formációban lépünk pályára. Kicsit túl korai még bármiféle következtetést levonni, hiszen csak három meccset játszottunk három védővel."  

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (83)

7 éve
Cazorla kihagyott durván 2 évet, max. csak kiegészítőemberként lehet rá számítani sajnos. :-S Ilyen Thiagokról, meg Verrattikról pedig sajnos beszélni is kár. :down:
7 éve
Törölt felhasználó
Formals videó alapján meggyőz, bár egy két video kevés erre a kijelentésre. Én inkább a 4-3-3 felállást favorizálnám. Xhaka-Fornals-Cazorla, de szívesebben örülnék egy Thiagonak a Bayernből ami nem fog megtörténni úgy sem, szóval maradunk majd annál hogy jönnek a sérülések és akkor Coquelen,Ramsy,Elneny akik oda kerülnek majd. Csatár mindenképp kell, de én nem fogok meglepődni ha nem igazolunk előre.
7 éve
Ha teszem azt, jövőre is zömmel a 4-2-3-1-et erőltetné Wenger, ti eltudtok képzelni egy Xhaka-Fornals középpályát? Védekezésben elegek lennének?
7 éve
Törölt felhasználó
sztem oszinten megvallva Santi helyere jon....hogy megegszer ilyen ne tortenhessen mint iden,h olyan jatekos nelkul maradjunk,aki szetbasz mindenkit kozeppalyan es megtudja tartani a lasztit es feljuttatja azt a tamado harmadba....Xhaka erre keptelen olyan minosegben es mennyisegben mint Santi....es a labdat sem tudja ugy tisztara jatszani megtartani mint Santi....bar kisebb csapatok ellen sztem Santi Pablo parost fogunk latni....amit gecire popcornnal a kezunben fogunk vegignezni mikozben a faszunkat dugdossuk a konektorba,h ezaaazzzzzz meeeg meeeg meeeg :D.....nem kamu,mar kedvencem a srac es meg ala sem irt....a teny,h kesleltetett miattunk, es a jatekintelligenciaja, kora miatt,mar lehet egy ikonikus alak...O a regi arsenal szint....Fabregas,V persieekre gondolok elsosorban.....nem Henryekra....azert ott meg nem jarunk,bar ki tudja...sok sikert neki ha jon ;)
7 éve
Ránéztem erre a Fornalsra YouTube-on, nagyon ígéretesnek tűnik. Valóban hasonlít Cazorlára a játékstílusa. Egy kérdésem maradt, milyen posztra jönne? A Whoscored szerint DM-kénk, CM-ként, és AM-ként is viszonylag sokszor szerepelt.

Szólj hozzá