Arséne Wenger úgy gondolja, az Arsenalnak minden esélye megvan ahhoz, hogy ne veszítse el Alexis Sanchezt annak ellenére, hogy a chile-i játékos szerződése a szezon végén lejár a csapattal, és ha a klub nem akarja ingyen távozni hagyni a 28 éves támadót, akkor mihamarabb szerződést kellene hosszabbítani vele.

Az elmúlt hetekben olyan hírek keltek szárnyra ezügyben, hogy az Arsenal hajlandó lenne rekordösszegű, mintegy 260-300 ezer fontos heti fizetést is adni Sancheznek, aki egyelőre kivár a válaszával. A játékost Angliából a Chelsea és a Manchester City, külföldről pedig a Juventus, a PSG és a Bayern München is hívná.

Wenger a Leicester elleni sajtótájékoztatóján elárulta, akár még az is megfontolandó, hogy Alexist a lejáró szerződése ellenére is megtartja a klub a kontraktus utolsó évére.

"Gazdasági szempontból a játékos értéke csökken, amortizálódik a szerződésének hossza alapján. Tehát, ha előretekintünk erre a tényezőre egy játékos leigazolása során, egy négyéves szerződés esetén évente 25%-ot tudunk leírni az értékéből." - mondta Wenger.

 

"A kérdés az, és ez az elsődleges: képesek lennénk-e jobbat találni egy adott játékosnál, és ha igen, akkor menniyért. Manapság olyan nagy a játékosértékek inflációja, hogy lehet, jobban megéri anyagi szempontból is megtartani a játékost az utolsó évére, még ha ezt követően ingyen is távozhat."

 

"De személy szerint úgy vélem, hogy Alexis maradni fog, és hosszabbít is. Először is, boldog a csapatnál. Az ő vágya is, hogy maradjon. Ezt szentül hiszem. A mostani nézeteltéréseink szimplán a technikai részletek miatt vannak, mert nem azon van, hogy távozzon. Mindkét fél azon dolgozik, hogy megszülessen a megállapodás, és szerintem meg is fog."

Wengertől az újságírók azt is megkérdezték, hogy megismétlődhet-e egy hasonló eset, mint Robin van Persie 2012-es eladásakor: azaz, hogy a csapat egy belföldi riválisának adja el a játékost.

"Azért engedtem el van Persie-t, mert 29 volt, majdnem 30, és hosszú távú szerződést írt alá. Alexis esete egy kicsit más, ő 28."

 

"Nem hinném, hogy bárki is eladná őt egy rivális klubnak. Azon dolgozunk, hogy mi magunk erősödjünk, és ne másokat erősítsünk."

 

"De csak ismételni tudom magam: szerintem Alexis marad és hosszabbít. A médiában az újságírók mindig valamilyen szörnyű képet akarnak festeni."

 

"Mindezek pedig érvényesek Özilre is. Az ő esetében is nyáron születik majd döntés a jövőjéről."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

7 éve
Alexis viselkedése a végén undorító volt.
Viszont ez a Leicester számomra még mindig olyan gusztustalan csapat, mint tavaly.
7 éve
Özil egyszerűen irritál ma. Az egy dolog, hogy baszik felugrani fejelni, de állandóan otthagyja a labdát és sétálni kezd, ha elveszíti.
7 éve
Törölt felhasználó
Alapvetően nem vagyok a false 9 ellen, de a 3 védős rendszerben nagyon nem kéne ezt csinálni.
7 éve
Törölt felhasználó
Itt jó minőségben, szaggatás nélkül nézhető a meccs:

http://www.sport365.live/en/home/576663062b2b8
7 éve
http://goatdee.net/ Én mindig itt nézem a meccseket.

Szólj hozzá