Freddie Ljungberg nevét nem kell bemutatni egyetlen Arsenal-drukkernek sem. A svéd játékos meghatározó alakja volt a 2000-es évek elején uralkodó, 03-04-es idényben pedig veretlenül bajnokságot nyerő Arsenalnak.

10 éves Ágyús karrierje alatt 2 bajnoki és 3 FA kupát hódított el a klubbal. Leigazolására 1998-ban kerlült sor, 3 millió fontért a Halmstads BK együttesétől nem szokványos módon.

Wenger elárulta, hogy leigazolása előtt nem látta élőben játszani a svédet, elég volt számára egy válogatott meccs, ahol Ljungberg konkrétan bohócot csinált az Arsenal védelmének kiemelkedő alakjából, Martin Keownból.

"A televízióban néztem a svéd-angol válogatott meccset, amelyen Freddie szörnyű, pokoli perceket okozott Martin Keownnak. Eztán döntöttem úgy, hogy leigazolom Őt."

Ljungberg több egykori csapattársához hasonlóan belevágott az edzővé válás útjába, jelenleg a Wolfsburg együttesénél másodedző munkakörben tevékenykedik.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

7 éve
Törölt felhasználó
Mondjuk az, hogy valaki jó játékos volt, abból még nem következik az, h jó edző is lesz..
Ha mondjuk Henry visszakerülne a csapathoz edzőként, és összebravúrkodna egy 6-8. helyet (ami valószínűbb, mint hogy bajnok lenne), akkor csak ő is a felépített szobrát döntené le.
7 éve
Törölt felhasználó
Egyre jobban érződik hogy visszamegyünk a régi játékosok felé,mint véleménybe mint egyénileg. Üljenek is le a kispadra mint stáb tagok, hozzák vissza az igazi Arsenalt. Legyen végre arca,stabilitása,varázsa az arsenalnak, a puszta jelenlétük már tekintélyt,félelmet és erősséget adna ha látnál egy bergkampot,Henryt , pirest ,Ljunbergeret a padon. Ryen Gigs is hasonlót csinált mikor ideiglenesen átvette az irányítást, ugyan ugy ott volt mellette pl Scholes a padon. Véleményem szerint ha Henryk visszakerülnek a sapathoz ilyen téren, hatalmas örömöt okoznának a szurkolóknak és egyfajta megnyugvást ez a szezon után, ami már várhatóan nem lesz megbocsájtható.
7 éve
Törölt felhasználó
Jó érzéssel tölt el hogy az ő neveiket lehet hallani hogy edző karrierbe vágnak. Talán van rá esély hogy nálunk fognak tevékenykedni újra és változást hoznak. Nem szeretnék egy Moyest vagy van Gaalt vagy legyen bárki más közepes edző aki azt csinálná velünk mint az uniteddel.

Szólj hozzá