Angol lapértesülések szerint rekordösszegű fizetéssel próbálja az Arsenal felsővezetése rábírni Alexis Sanchezt és Mesut Özilt, hogy a közeljövőben új, hosszú távú szerződést írjanak alá a csapattal.

Miután mindkét sztárjátékos szerződése 2018-ban jár le, az Arsenalnak égetően szükséges mihamarabb megtudnia Alexisék döntését, miután Wenger a közelmúltban kijelentette: senkit nem fognak engedni, hogy belépjen a szerződése utolsó évébe. 

A London Evening Standard megbízható újságírója, James Olley szerint az Arsenal a bajnokság legjobban fizetett játékosává tenné Alexist, miután az elmúlt napokban 300 ezer fontos heti fizetést ajánlottak a chile-i játékosnak. A támadó egyelőre nem jelzett vissza a csapatnak az ügynökén keresztül, miután értelemszerűen kivárja, mi lesz Arséne Wenger jövőjének sorsa, ami csak a szezont követően dől el.

Olley szerint Alexis még nem döntött a jövőjéről, és nagyon boldog Londonban. A hírek szerint szeretné kitölteni a szerződését az Arsenallal, és a jövőt illetően már rákérdezett Wengernél, milyen erősítésekkel számolhat a csapat a nyáron. Az Arsenal viszont nem szeretné ingyen elveszíteni a támadót, és 50 millió fontban határozták meg a kivásárlási árát, illetőleg nem szeretnék belföldre eladni a játékost, tanulván Robin van Persie korábbi esetéből. Ezzel együtt Alexisért több csapat is érdeklődik: külföldről a Juventus, a Bayern München és a Paris Saint-Germain, belföldről pedig a Chelsea és a Manchester City.

Olley hozzáteszi: sanszos, hogy az Arsenal Mesut Özilnek is hasonló feltételekkel ad új szerződési ajánlatot a csapat. 

Egy másik angol lap, a Telegraph szintén megbízható újságírója, Jeremy Wilson szerint viszont mindkét játékosnak "csak" 250 ezer fontos heti fizetést ajánl az Arsenal, ám ezzel is a liga élmezőnyébe kerülnének Özilék.

Ezzel együtt Olley értesülése a heti 300 ezer fontos fizetésről igaz lehet, vélhetően az Arsenal több pénzt adna a képekből befolyó jogdíjakból a játékosoknak. 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (27)

7 éve
Törölt felhasználó
Ja, 3 gyerek rögtön európa élére repítené az Arsenalt, hogyne.
7 éve
Törölt felhasználó
77pedro, köszi. Hááát, én maradok Guerreironál, aki ennek kb. a reciproka, de hát ő esélytelen.
7 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
Azért ha a csapat még is 4ik lesz vmi csoda folytán és még nagyobb csoda ha az fa kupát elhoditanánk még-még nagyobb csoda ha alexis aláirna akkor szerintem Wenger nem 2 rögtön 5 évet kap itt. Amugy jövöre egy Allegri dybi bappé 3as europa élére emelne minket (bár egy tilemans,wilshere,xaka fedezet is elkelne.
7 éve
Törölt felhasználó
Nagyon ritkán láttam játszani Kolasinacot, de amit 77pedro ír azt alá tudom támasztani.
Bár szerintem Kolasinac sokszor nem csak kemény, hanem durva is. Általában mindig lejött, hogy egy agyatlan barom. Ingyen mondjuk elfér, az biztos, hogy a belét is kihajtja majd.

Szólj hozzá