Továbbra sem lehet látni, merre tart Arséne Wenger jövője, és ez több fronton - nem csak a játékosoknál - jelent egyre nagyobb bizonytalanságot az Arsenalnál, írták angol lapok kedden este.

A Daily Mail újságírója, Sami Mokbel szerint Wenger fejében annak ellenére sem fogalmazódott meg a távozás gondolata, hogy az Arsenal hétfőn újabb vereségbe futott bele, méghozzá a Crystal Palace vendégeként, ezzel az Ágyúsok sorozatban a negyedik idegenbeli bajnokijukat is elveszítették, amire nem volt még példa Wenger 21 éves regnálása alatt, és amely vereséggel a csapat hét pontra került a BL-indulást érő helyektől.

Mokbel szerint azonban az Arsenal felsővezetéséből többen is egyre inkább azon a véleményen vannak, hogy változtatást kell eszközölni a menedzseri poszton, és nem szabad hosszabbítani Wengerrel. Ivan Gazidis, a klub vezérigazgatója cáfolta, hogy kétéves ajánlatot tettek volna Wengerrel, ám sokan meg vannak győzödve arról, hogy lényegében a francia menedzser fogja eldönteni az Arsenal jövőjét is, és ha akar, újabb két évre maradhat, mivel élvezi a többségi tulajdonos, Stan Kroenke bizalmát.

Gazidis a hírek szerint akkor is változtatásokat szorgalmaz, ha Wenger marad. A csapatnál a közeljövőben várható egy akadémiai igazgató kinevezése, és az elmúlt hetekben az is felmerült, hogy létrehoznak egy sportigazgatói posztot, aki egyre több terhet venne le Wenger válláról. Mokbel szerint erre a posztra az Arsenal az egykori játékosukat, Marc Overmarst szemelte ki magának, aki jelenleg az Ajax szakmai igazgatója, de szóba került a Dortmund szakembere, Michael Zorc is.

Gazidis mindemellett változtatásokat szeretne a szakmai stábban is, és elmozdítana olyan szakembereket, mint a kapusedzőt, Gerry Peytont, vagy az erőnléti edzőt, Tony Colbertet, akik Wenger legfőbb bizalmasainak számítanak. Mokbel hozzáteszi, a csapat játékosmegfigyelői részlegét is jelentősen átalakítanák. Kérdés azonban, hogy Wenger hogyan fogadná ezeket a változtatásokat, révén az elmúlt hetekbeli sajtótájékoztatóin elutasította az ezzel kapcsolatos teóriákat.

A legégetőbb kérdést a játékosállomány jelenti. Az angol lapok szerint a vezetőség 100 millió fontot bocsát majd a menedzser rendelkezésére a nyári erősítésekre, ami tovább nőhet, ha az Arsenal eladja a játékosait, akiknek a rövid távú jövője nem rendezett.

Wenger egy interjújában elárulta, hogy ha a nyár bizonyos pontjáig nem rendeződnek azon játékosok jövői, akiknek a szerződésük 2018-ban jár le, akkor el fogják adni őket. Közéjük tartozik Alexis Sanchez, akit a PSG, a Juventus, a Chelsea, a két manchesteri csapat vinne, Mesut Özil, Alex Oxlade-Chamberlain, akit a Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp is a soraiban tudna, vagy Jack Wilshere és Kieran Gibbs is. David Ospinát a Fenerbahce kérné, míg a mellőzött Olivier Giroud-t a Marseille vinné.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (44)

7 éve
Törölt felhasználó
Én egyébként nem látom olyan vészesnek Monrealt. Tavaly nagyon jó szezonja volt, idén ezt nyilván nem lehet már nem lehet mondani, de különösebben nem tűnt fel, hogy olyan borzasztóan rossz lenne. Lehet nem figyeltem, igazából a Man City elleni 1-2es meccs óta duzzogva bambulok minden meccset. :D
7 éve
Aron: Tény, ami tény, a holland foci nagyon mélyen van, de attól még lehetnek jó játékosaik. Pár éve a franciák válogatottja sem ért egy fabatkát sem, mégis is tele voltak klasszisokkal. Bár ez a jelenlegi Oranjére nem igaz, de azért ott is van 1-2 játékos, akik ide is simán beférnének. Ez a Willems a 2012-es EB után az egyik legnagyobb tehetségnek volt kikiáltva a posztján, aztán - lehet nem teljesen alaptalanul - megrekedt a PSV-ben. Mondom, tavaly 1 meccset láttam a PSV-től, ami kurva kevés ahhoz, hogy megítéljek egy játékost, de Willems ezerszer energikusabbnak, gyorsabbnak, erősebbnek tűnt, mint Monreal vagy Gibbs. A kora révén még fejlődhet is, és bár csak én dobtam be random a nevét, simán elfogadnám.
7 éve
Törölt felhasználó
Aron21! A jelenlegi Monreal nem képvisel túl magas szintet. Az előző szezonokban bírtam, szerintem bőven alul volt értékelve a teljesítménye, de mostanában nagyjából egy nagy semmit hoz le. Willems amikor láttam játszani(2 éve volt, tehát nem mérvadó), akkor egy fasza, agilis, cselezni tudó játékos volt.

Gibbsnek pedig nagy korlátja, hogy angol(csek viccelek). Én nem tudom, hogy mi állt meg az angoljainknál, de Gibbs sokkal jobb játékosnak tűnt fiatal korában, mint most. Mára egy átlagosnál valamivel jobb balhátvédnek tartom, olyan Everton, Southampton szintűnek.
7 éve
Törölt felhasználó
Monreal veszélyesebb sokkal Gibsnél támadásokba, azért Sanchezzel jól össze tud játszani. Bár olyan sok gólpaszt nem is adott ezekből Monreal :D
7 éve
Törölt felhasználó
Touré5, JACKOXI, én nem vagyok képben vele, de nem biztos, hogy az egyik legnagyobb válságát élő holland focihoz kéne nekünk fordulnunk. Az meg hülyeség, hogy Monrealnal és Gibbsnél nem lehet rosszabb egy Willems, már hogy ne lehetne rosszabb..

Szólj hozzá