Angol lapértesülések szerint megindultak a szerződéshosszabbítási tárgyalások az Arsenal vezetősége és a klub angol játékosaival, név szerint Jack Wilshere-rel, Alex Oxlade-Chamberlainnel és Kieran Gibbszel.

A három játékos szerződése - csakúgy, mint Özil és Alexis Sanchez esetében - 2018 nyarán jár le, így az Arsenal számára égetően szükségessé vált, hogy mihamarabb megállapodjanak az angolokkal.

Arséne Wenger a Crystal Palace elleni sajtótájékoztatóján külön kiemelte, hogy mennyire fontos lenne Alex Oxlade-Chamberlain maradása a csapatnál. A játékos, aki az elmúlt időszakban már középen szerepel, még a tavalyi naptári év végén mondta el, hogy a több játéklehetőség miatt megfontolná a nyári csapatváltást is, ám Wenger azóta többször is bizalmat szavazott neki a kezdőben.

"Személy szerint úgy vélem, kulcsfontosságú, hogy Oxlade-Chamberlain maradjon az Arsenalnál. Nagyon fiatal korában vettük meg őt, és mi építettük fel őt, azt gondolom, hogy nagyszerű mentalitása és jó esze van a futballhoz. Óriási kár érné a csapatot, ha elveszítenénk egy ilyen játékost, mint ő." - mondta Wenger.

"Szerintem van jövője középen. Valóban előfordul, hogy néha eladja a labdát, de védekezésben is nagyon erős. Megvan benne az a robosztusság, amivel bele lehet menni a fizikai párharcokban, és ez nagyon fontos a Premier Ligában."

"Özil hiányában nagyon fontos volt találni egy olyan játékost középre, mint amilyen Alex. A támadás-építésben is jeleskedik, nagyszerűen tudja kihozni a labdát nyomás alatt is. Jól cselez, és remekül gyorsul fel, ezen kívül át tud hatolni a középpályán, ami szintén nagyon fontos."

"A széleken néha hajlamos elveszni a pályán, de középen újra magára talál. Nagyon fontos, hogy benne legyen a játékban."

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (57)

7 éve
Törölt felhasználó
En nagyon remelem hogy Henry nalunk kot ki, persze tudom, hogy kell meg tanulnia, viszont ahogy beszel, az egesz viselkedes.... egy igazi vezer. Meg hat a legnagyobb!!!!
7 éve
Törölt felhasználó
Ennél jobban már nem tudok megundorodni ezektől a játékosoktól. Lehet ez az én hülyeségem, vagy az agyamra ment ez. De minden évbe miután elment Henry amondó vagyok hogy kell igazolni normális játékosokat. Hosszú a nyár, reméljük ki lesz harcolva végre az hogy bajnokok legyünk vagy BL-be esélyesek legyünk. Nehéz lesz új edzőt elfogadni Wenger után, amióta az eszemet tudom ő az edző, de egy bergkampot vagy Henryt nyugodt szívvel elfogadnék akár már most is.
7 éve
Feri10, teljesen igazad van , ez a keret egy kalap szar, özil és sanchez vilàgklaszisok többiek meg semmit nem érnek kutyànak se kellenek,nézd meg a real madridot van egy szar edzöjük,de a keret az bivaly erös és megoldjàk igyis
7 éve
Törölt felhasználó
Hiába gondolod hogy jaj Wenger helyett más edző jobban motiválná őket, más edzővel bajnokok lennénk. Azt a nagy lófaszt. Itt nincs ilyen hogy ha meg de, ezek a játékosok annyira leszerepeltek hogy üres lelátó előtt játszák le az utolsó meccseiket és takarodjanak innen. Jöjjön egy Bergkamp is igazoljunk végre normálisan.
7 éve
Törölt felhasználó
Vegyünk érzékeny búcsút most ezektől a walcotttoktól és játszanak inkább az ifisták. Nem tudom elhinni azon emberek véleményét akik szerint még mindig bajnokesélyes keretünk van, ébredjetek fel, hányszor kell még leszerepeljen ezek a ramsyk meg chambarlainek? Nézzünk szét kicsit a pályán, kezdjük a támadó hármasunkkal: Sanchez,Welbeck,Walcott..na nem semmi, Sanchez beférné bármelyik ország top klubjába, nyugodtan gondolj amit akarsz rólam igen, de még barcaba is,realba is bayernba is. Na de most gondolj bele walcottba,welbeckbe,chambarlainbe,lucas perezbe esetleg Iwobiba(iwobi valóban fiatal még reménykedem benne hogy ő más lesz) hát valahogy nem,igaz? ezekből sose lesz világklasszis, Özil jó irányító őt szerintem hagyjuk békén, örüljünk hogy fabregas óta végre lett pótolva valaki. Na de menjnük a belső középpályára, Xhaka elneny,koklen hu bazdmeg sokk körübelül, szerintetek beférne bármelyik egy top klubba? ramsy se egy jó éve volt, azóta rejtély miért nem megy neki ugy..szerintem vegyünk azért tőle is bucsut, elfelejthetetlen amiket művel ő is. Remélem érzékelhető végre hogy nem az a szint, nem bajnokesélyesek, de ezt nem is kéne írjam márt hát ezt bizonyítják leszerepelnek, ugyan ugy ahogy gervinhoék denilsonék chamakek leszerepeltek, nem kell itt szépíteni meg megmagyarázni hogy jaaaj a mai futbal taktika, igen is leszerepeltek. Utoljára Fabregas és Arshavin volt a kedvenc focistám, Arshavin kivétel mert bennem van egy kevés orosz, de ez csak az én hülyeségem. De amit kiakarok hozni ebből az egészből hogy valahogy nem volt azóta olyan karakter,játékos akire azt mondanám hogy kedvenc, nekem maradt csak a csapat mint arsenal, ami így is marad. Nyugodtan hordj el a kurva anyámba,megteheted. Remélem egy arsenalszurkoló sem lesz öngyilkos e tetves szezon után.

Szólj hozzá