Nacho Monreal a goal.comnak adott nyilatkoztatában elárulta, az Arséne Wenger jövőjét illető spekulációk nagyban befolyásolják a csapat játékosait, és többek között ezért is kezdtek egy mélyrepülési folyamatba az elmúlt heteket tekintve.

"Valóban nem a legszebb napokat éljük a klubnál, semmilyen értelemben sem. Az elmúlt öt bajnokinkból négyet elbuktunk, jelenleg nem vagyunk a célunkat jelentő legjobb négy hely egyikén, és kiestünk a Bajnokok Ligájából is. És itt van még a menedzserünket övező kérdések is, vanank olyan szurkolók, akik elégedetlenek vele. A nap végén mindezek érintik a játékosokat is." - mondta Monreal.

"Nem egyszerű a helyzet. A rajongói bázis egy része Wenger-ellenes, persze nem mindegyikük. Úgy vélem, a többség még mindig Wenger-párti, és támogatja őt."

"Mi a játékosok kétségtelenül támogatjuk őt. Ő hozza meg a végső döntést, hogy megy-e, vagy marad, mert amennyire tudom, a klub ajánlatot tett neki a folytatásra nézve. Bárhogyan is önt, az lesz a legjobb mind saját maga, mind az Arsenal részére."

A spanyol játékos azt is elmondta, hogy Wenger döntése nagy hatással lesz Alexis és Özil jövőjére is.

"Ami a csapatot illeti, jó volna, ha együtt tudnánk maradni. De jelenleg másak a körülmények: a menedzser még nem kommunikálta velünk, hogy mihez kezd, és itt van például Alexis és Özil, akik szeretnék tudni az edző sorsát, mert az ő szerződéseik is lejár a jövő évben."

"Ez a bizonytalan helyzet kétségtelenül nem segít a helyzeten, ráadásul nem is a mi kezünkben van a döntés."

Monreal végül a saját jövőjére is utalást tett.

"Még van egy pár évem a jelenlegi szerződésemből. Jól érzem magam a csapatnál, itt megbecsülnek. Jó, hogy vannak érdeklődő klubok is, és bár az ember sosem tudhatja, hol fejezi be a pályafutását, jelenleg boldog vagyok az Arsenalnál."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (33)

7 éve
Törölt felhasználó
Sandre! Teljesen egyetértek, ma már a PL inkább brand lett, mint bajnokság. Kicsit szomorú ez, mert régen szerintem sokkal nagyobb varázsa volt az angol ligának. Az, hogy például a Swasea kifezet 15M fontot egy Borja Bastonért, valahol azt mutatja, hogy eszetlenül költik a pénzt. Inkább állítanának be egy fiatal brit srácot bizonyítani, mint, hogy még egy ibériai idejöjjön.
Nem véletlen, hogy a nagyobb ligákban elvétve foglalkoztatnak angol játékosokat. Még itt a szigetországban is félnek őket alkalmazni, pláné idegen országban. Hart is szörnyű amit a Torino kapujában leművel.
7 éve
Törölt felhasználó
Sandre, attól függ, hogy mi számít túlértékeltnek. Ha azt nézzük, hogy itt a legkisebb a különbség általában az első és az utolsó között, hogy itt a legkevésbé lefutott bármilyen meccs akkor bizony nagyon is értékelve van jogosan a minőség. Alapvetően egyetértek az általad felsoroltakkal, de amíg egy Everton-Stokeon akkora iram van, hogy nemtudom kapkodni a fejemet (és ezek nem a taktikai primívségnek köszönhető, mint sokszor a spayol bajnokságban) addig én is azt fogom mondani, hogy ez a legélvezetesebb bajnokság, pedig hát rendszeresen nézek Atlético és nagyjából Juve meccseket is.
7 éve
Törölt felhasználó
Mindössze azt akartam bizonyítani, hogy semmi értelme keresni, ki az igazi francia, vagy magyar, mert sehova sem vezet.
7 éve
Törölt felhasználó
De a legizgalmasabb is...
7 éve
Az EPL a világ legtúlértékeltebb bajnoksága, köszönhetően a televíziós jogdíjaknak. A MU a világ leggazdagabb klubja. Anglián kívül 4 klub van (Real, Barca, PSG és Bayer) akik anyagilag erősek. Már egy Everton, egy Crystal Palace 2x-3x annyi fizetést ad a játékosainak, mint egy Lyon, egy Dortmund, egy Napoli vagy egy Atletico.
Mindezek mellett az EPL első 7 csapatának külföldi edzője van. A 8. WBA edzője Tony Pulis (hú mekkora név!!!). Olyan angol játékost se tud senki mondani, aki világklasszis lenne, és tolakodnának érte a nagy klubok. Sterling, Kane és Ali a 3 legígéretesebb fiatal, de még nincsenek világklasszis szinten.
És akkor hány csapat van a BL-ben és EL-ben a legjobb 8 között?

Szóval, az EPL a világ legtúlértékeltebb bajnoksága. Nincs jó angol edző, nincs jó angol játékos, nincs jó nemzetközile erős klubcsapat.

Szólj hozzá