Arséne Wenger az Arsenal Bayern München elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés előtti hivatalos sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: Alexis Sanchez sorsa a játékos szerződésének lejártáig az Arsenal kezében van.

A chile-i játékost illetően vasárnap este több brit lap is úgy értesült: összetűzésbe keveredett az egyik edzésen Arséne Wengerrel, ami miatt a francia kivette őt a kezdőből a Liverpool elleni rangadón. A menedzser ezeket az állításokat cáfolta a sajtótájékoztatóján, sőt, a mérkőzés előtti edzés előtt kezet fogott Alexisszel, ami szintén azt érzékeltette, hogy rendben van a két ember viszonya. 

"Nem tudok arról, hogy bármi is történt volna közöttünk. Persze megértem, hogy az újságíróknak az a feladatuk, hogy megtöltsék valamivel a sportrovatot." - mondta Wenger.

 

"Már rögvest a Liverpool elleni meccset követően elmondtam, hogy miért választottam Giroud-t és Welbecket: direktebb támadófelállással akartam nekivágni a meccsnek. Alexis hozzáállásával semmi probléma nincs, még ha néha kirívó is a viselkedése, de rengeteg ilyen példa van a többi csapat keretében is. Az Alexisszel való kapcsolatom őszinte és hétköznapi." - mondta Wenger.

 

"Azt nehéz megmondani, hogy boldog-e nálunk, mert meg kellene határoznunk előbb, hogy mi maga az, hogy boldogság. A futballt illetően szerintem egy játékos akkor boldog, ha úgy jöhet le a pályáról, hogy nyert a csapata és jól teljesített. Remélem, hogy Alexis boldog lesz kedd este."

 

"Azt illetően pedig ne vizionáljunk, hogy marad-e. Foglalkozzunk a rövid távú dolgokkal. A játékosnak még 15 hónap van hátra a szerződéséből és a jövőjéről csak és kizárólag az Arsenal dönt majd."

Ennek ellenére úgy tűnik, Alexis és az Arsenal között jókora szakadék tátong, már ami a közös jövőt illeti. A játékos szerződése 15 hónap múlva, a 17/18-as szezont követően jár le, és egyelőre semmi jel nem utal arra, hogy közel lennének a megegyezéshez. Alexis a pletykák szerint szeretne közel annyit keresni, mint a liga legjobban fizetett játékosa, Paul Pogba, ám az Arsenal nem tud és nem is akar ennyit - nagyjából 250 ezer heti fontot - fizetni a játékosának, a csapat legutóbbi ajánlata alulról súrolta a 200 ezret.

Bár a csapatnál bizakodóak azt illetően, hogy a mostani tárgyalásbeli különbségeket még át lehet hidalni, a vezetőség a hírek alapján most már azt sem zárja ki, hogy értekesítik Alexist a szerződésének lejárta előtti utolsó nyáron. Érdeklődő klubokból nincs hiány: külföldről a Juventus és a PSG is hívná a 28 éves játékost, ám belföldről is érkeznek kérők a Chelsea-től és a Manchester Citytől - utóbbi csapatnál Alexis egykori menedzsere, Pep Guardiola irányítása alatt játszhatna.

A Standard Sports újságírója szerint az Arsenal azonban mindent elkövetne annak érdekében, hogy ne kelljen belföldi riválisnak eladni Alexist. 2013-ban ugyanis megtörtént, hogy az Ágyúsok a Manchester Unitednek adták el az akkori gólkirályukat, Robin van Persie-t, aki rögtön az első évében bajnok lett az akkor még Sir Alex Ferguson-által menedzselt csapattal.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (8)

7 éve
Törölt felhasználó
Miért játszatjuk a sérülésből visszatérő Rambot ilyen sörmeccsen? 8-/
7 éve
Törölt felhasználó
Tetszik a kezdő, ki éve Theo, helyette kezdhetett volna Perez. Chambi-Xhaja kettős jól működhet, Ramsey meg megmutathatja, hogy irányítóként képes a jó teljesítményre. Reménykedek még a tovabbjutásban. Go Gunners!
7 éve
Gibbs kezdhetett volna Nacho helyett. Egyébként Ramsey vagy Ox fog irányítani szerintetek? Vagy más rendszer?
7 éve
Az Emiratesbe való költözésünk óta kemény öt, azaz 5 meccset tudtunk megnyerni az egyeneses kieséses szakaszban: a Villarreal, a Porto, a Roma, a Barcelona es a Milan ellen, ez utóbbi is 2012 tavaszán volt. Úristen, ez nagyon gáz........................
7 éve
Törölt felhasználó
Fuh bazmeg, csak nekem kezd elegem lenni ebből a kurva Alexis ügyből?:D

Szólj hozzá