A Bayern München ellen elszenvedett 5-1-es vereséget követően ismét szárnyra kaptak az Arséne Wenger jövőjét firtató spekulációk. Mint ismert, a francia menedzser szerződése a szezon végén lejár a csapattal, és bár eddig inkább úgy tűnt, hogy maradni fog, most már egyre többen vélik úgy, hogy Wenger távozik a klubtól a szezont követően.

Wengert a Sutton United elleni FA-Kupa meccs előtti sajtótájékoztatóján a jövőjéről is kérédezték az újságírók, az interjú átiratát változtatás nélkül közöljük.

-Vajon érdeklik-e a jövőjével kapcsolatos spekulációk, amelyek megjelennek a napilapokban?

"Nem, mert már hozzászoktam ezekhez. Már húsz éve vagyok itt, és tudom, hogy azt kell tennem, ami szerintem helyes. A többi csak a megítélésnek múlik, ez pedig egy nyilvános munka, ezt pedig el kell fogadni. Az értékeim szerint kell viselkednem, úgy, ahogy én látom a munkámat, és azt el kell fogadnom, hogy mindenkinek lesz véleménye erről."

-Tényleg azt mondta, hogy csak márciusban vagy áprilisban hoz döntést a jövőjéről?

"Igen."

-És mit hoz a jövő?

"Jelenleg másra kell koncentrálnunk. Mint azt már számos alkalommal elmondtam, a saját személyes jövőm nem fontos. Ami fontos, hogy a szezon végéig elérendő eredményeinkkel az Arsenal futballklubért, és a csapat jövőjéért teszünk."

-Volt már valaha olyan, hogy úgy érezte, elég volt?

"Nem. Bármi is történik, menedzser leszek a következő szezonban, akár itt, akár valahol másutt. Ez teljesen biztos. Természetesen a szerdai, Bayern elleni meccsről mit mondhatnék? Utálom a vereségeket. utálom meccseket veszíteni. Kimagaslóan akarok teljesíteni ezért a csapatért, és ebben óriási felelősségem van. Ha valaki 20 éve menedzser egy csapatnál, nem fog felállni a padról egy vereséget követően."

 

"Nehéz elfogadni a szerdai vereséget, de megvan az erősségem és a tapasztalatom, hogy reagáljak erre. Azt még hozzá szeretném tenni, hogy egy erős Bayern ellen játszottunk, akik néhány évvel ezelőtt megnyerték ezt a sorozatot, és akiknek 11 világklasszis játékosuk van. Néha fejet kell hajtanunk az ellenfelünk előtt. Nagyon fontos, hogy a helyes irányból ítéljük meg a dolgokat ebben a versenykiírásban, nekik pedig 11 klasszis játékosuk van."

-Vajon a jövőjét illető bizonytalanság hátráltatja-e a klubot?

"Szerintem a valós problémákra kell koncentrálnunk. A valós probléma nem az én jövőm, hanem az volt, ahogyan játszottunk szerdán. Most az az elsődleges, hogy miként reagálunk erre a vereségre, hogyan szedjük össze magunkat a következő meccsre. Ez tesz bennünket profikká. Mindig fontos, hogy ne a kifogásokkal foglalkozzunk az életben, hanem arra koncentráljunk, ami fontos, amit mi magunk is befolyásolhatunk, és ami a munkánk."

-A rajongók érzéseiről mit gondol?

"Ez mindig egy örökös vita lesz, ha valaki már ilyen hosszú ideig egy helyen van, és nagy csalódást okoz. Ha távozom, az Arsenal akkor sem fog minden meccset megnyerni, a vereség a játék része, és ezt mindenkinek el kell fogadnia, bármennyire is fáj az elveszített mérkőzés tudata."

 

"Ami a klub szempontjából fontos, hogy jó döntés szülessen a jövőt illetően. Nem úgy dolgozok ennél a klubnál már 20 éve, hogy nem törődöm a jövővel, mert számos alkalommal mehettem volna más csapathoz is, szóval igen is törődöm a klubbal és a jövőjével. Nagyon fontos, hogy a klub biztos kézben legyen."

-Vajon valami elromlott?

"Amíg valaki nem nyer meg tényleg mindent, addig valami mindig rossz lesz, és ezt is el kell fogadni, mert mindenki azon van, hogy a következő szintre lépjünk. Másfelől viszont az elmúlt 20 évben csak három csapat tudott minden évben a Bajnokok Ligájában játszani: a Real Madrid, a Bayern München és az Arsenal. Ez azt jelenti, hogy ha nem is minden tökéletes, azért nem minden rossz."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (72)

7 éve
Törölt felhasználó
Wenger OUT!

Idén sem léptünk előrébb, elég volt mááár!!!
7 éve
Törölt felhasználó
Pinokkio+1
En is ezt a total remenytelenseget erzem.
7 éve
lesz ez jobb is !
7 éve
Persze... én is mindig ágyús maradok, de sok éve ez az első olyan pillanat, amikor teljes reménytelenséget látok (ha Wenger marad).
7 éve
Én ezzel úgy vagyok hogy 2000 óta szurkolhattam volna más csapatnak is de nekem az Arsenal lett a kedvenc és akár mi is lesz Arsenal-nak fogok szurkolni ezután is ;-)
A tetoválásom is bizonyítja hogy ez örök marad !

Szólj hozzá