A Standard Sports újságírója, James Olley szerint az Arsenal egyelőre nem vette fel a kapcsolatot három angol játékosuk, Jack Wilshere, Alex Oxlade-Chamberlain és Kieran Gibbs képviselőivel a játékosok 2018-ban lejáró szerződésének esetleges meghosszabbításával kapcsolatban.

Miközben az Arsenal folyamatosan tárgyal Alexis Sanchez és Mesut Özil ügynökeivel a két játékos 18 hónap múlva lejáró szerződésének meghosszabbításáról, illetve Per Mertesackerrel is folyamatban vannak az egyeztetések az egyéves hosszabbítási opció életbelépéséről, addig  a három angol játékosnak várnia kell a klub megkeresésére.

Az összességében elmondható, hogy mindhárom angol játékos pályája elmaradt a várakozásoktól azt követően, hogy az Arsenal velük, illetve Aaron Ramsey-vel ésaost ezek a szerződések járnak le 2018 végén.

Jack Wilshere az előző két szezont hosszú távú sérüléssel küszködve töltötte az Arsenalnál, majd a tavalyi átigazolási szezon végén kölcsönben átigazolt a Bournemouth csapatához. A 25 éves játékosnak elmondható, hogy jót tett a váltás: Eddie Howe csapatában megtalálta a számításait, és már ebben az idényben többet játszott, mint az Arsenalnál az elmúlt kettőben. A szurkolók is azonnal megkedvelték Wilshere-t, akit egymás után kétszer választottak a hónap legjobb játékosának - 2016 novemberében és decemberében is a középpályás kapta a voksot többségét. Noha a tárgyalások még nem kezdődtek el, Wenger már többször utalt arra, hogy bánja Wilshere kölcsönbeadását, illetve, hogy a játékosnak továbbra is van jövője az Arsenalnál.

Alex Oxlade-Chamberlain pályája sem futotta be egyelőre az elvárt ívet. Az kétségtelen, hogy egyelőre az idei az angol szélső legjobb szezonja, hiszen már most több gólt rúgott (6-ot), mint az előző években felállított "csúcsai". Oxlade-Chamberlain tavaly októberben adott egy interjút, miszerint több játéklehetőséget szeretne, és ha ez nem valósul meg, akkor el kell majd gondolkodnia a váltáson. Wenger ebben a szezonban minden sorozatot összevetve 13-szor jelölte a szélsőt a kezdőcsapatba, és 14-szer állította be őt csereként, de Chamberlain teljesítménye elmarad fiatalabb csapattársáétól, Alex Iwobiétól, aki az ő helyén már 20 alkalommal volt kezdő, csereként pedig további 6 alkalommal léphetett pályára.

A trió harmadik embere, Kieran Gibbs-nek annak ellenére nem szavaz túl sok bizalmat Wenger, hogy Nacho Monreal formája visszaesett az idei szezonra. A 27 éves angol bekk eddig többnyire a kupasorozatokban kezdett, és elmondható, hogy a sérülékenysége most is útját állja annak, hogy kihasználja Monreal formahanyatlását, vagy esetleges hiányát. Gibbs-t már a tavalyi szezonban is több csapat csábította volna, de akkor kitartott az Arsenal mellett, amely klubnál 13 éves kora óta játszik. A Standard Sport újságírója szerint ez a helyzet változhat, ha az Arsenal nem ajánl neki új szerződést a nyárig.

Hogy mi lesz az angol mag jövője, az egyelőre kérdéses, Wenger következő sajtótájékoztatóján minden bizonnyal ez a téma is felmerül majd. A francia Alexis és Özil szerződéshosszabbítási mizériájával kapcsolatban úgy nyilatkozott: "18 hónap nagyon hosszú a szakmában, így teljes mértékben nyugodt vagyok a játékosok jövőit illetően." Ez minden bizonnyal az angol maggal kapcsolatban is igaz.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (8)

7 éve
Viszont annyit még hozzátennék hogy minden Arsenal játékostól a legjobbat várom el attól függetlenűl hogy melyik játékos a kedvencem és melyik nem
7 éve
Én is folytatnám a véleményezést
Jenkinson-ról sok jót nem tudnék én sem írni... nagyon gyengén teljesít én azért többet vártam volna tőle de mint ahogy Ti is leírtátátok nem igazán hiányozna ha menne
Ramsey az egyik kedvenc játékosom a csapatból de mostanában elég gyengén szerepel ő is , viszont nála sosem lehet tudni éppen milyen napot fog ki ! Sokat robotol megy küzd sokszór feleslegesen is de legalább akar és csinálja amit tud viszont azért nem baj ha van egy olyan jáékosunk akit több poszton is lehet használni ilyen Ramsey is ;-)
A másik nagy kedvenc Wilshere akit én is várok vissza a csapatba ! Az a harciasság küzdeni akarás hiányzik sokakból ami benne megvan és ha nem lenne ennyire sérülékeny már csk lehetne ;-)
Oxi mint leírtam már egy másik poszt alatt ennél jóval többet tud mint amit mutat... el nem adnám max kölcsönbe !
Gibbs pedig amilyen jól indult annyira nem jött neki össze az alapkezdő dolog ! Monreal tavaly kirobbanthatatlan volt idén gyengén teljesít de még így sincs szerencséje Gibbs-nek aki meg végre kezdő lehetne erre lesérűl... Kiegészítő embernek kiváló ;-)
7 éve
Ha már mindenki leírja róluk a véleményét, én is megteszem. Jenkinsont el kell adni, amilyen gyorsan csak lehet, sajnos ő nem szint. Gibbs egy stabil csereember lehetne, bár ahhoz nem kéne mindig lesérülnie. Az is igaz, hogy Monreal helyett idén simán a kezdőben lenne a helye, de pechjére pont kidőlt, és afelől is vannak kétségeim, hogy Wenger betenné-e a spanyol helyére, ha nem lenne sérült. :-S Oxlade-Chamberlain idén szerintem nem teljesít rosszul, viszonylag eredményes is. Annyi a dolog, hogy vele nem kezdőként, és megváltóként kell számolni. Wilsheret jövőre vissza kell hozni, és végre megtalálni a helyét a csapatban. Ramsey meg nem tudom... Rossznak nem mondanám, de sajnos nagyon elmarad a várt szinttől... Talán ő még nagyobb talány, mint Wilshere.
7 éve
Hát szasza általában egyet szoktam veled érteni, de most pár dologban nem. OX és Jenkó szerintem is mehet a 3,14csába. Gibbs pedig mikor káték lehetőséget kapott lefocizta a a pályáról a spanyol társát, ezt mindenki látta csak a bisze-baszom Wenger nem, kinek már nem csak a beszámíthatósági képességeivel van gond, hanem a látással is. Ramsey, ha abban a pozícióban játszhatna, mint a Walesi válogatottban akkor a csapat legjobbja lehetne, de így csak tényleg kolonc, Virsli ??? Őt addig nem szeretném az csapat környékén látni amíg Wenger az edző, mert az garancia arra, hogy az egész szezonban sérült lesz. Szal amíg a vén szenilis itt van, addig Jack maradjon csak kölcsönben.
7 éve
Törölt felhasználó
Az egyik legszarabbat Ox-ot már most lecserélhetnék Payet-ra,de nem lesz olyan szerencsénk ne hosszabbítsanak vele,vagy eladják még most,mert Wenger rögeszmésen ragaszkodik a találmányaihoz,mint egy önigazolást várva,aztán meg nem lesz belőlük semmi az estek többségében.Ez helyet a brit mag helyett,lehetne hozni már más játékosokat,hátha jobban beválnak majd,mert ezek kaptak már elég esélyt,de nem éltek vele...

Szólj hozzá