A német szurkolók sorozatban az ötödik alkalommal választották meg Mesut Özilt a legjobb német válogatottnak, aki a díj átvétele kapcsán a német labdarúgó-szövetségnek úgy nyilatkozott: "nagyon jól érzi magát Londonban".

Özil meggyőzően nyert a szavazáson, a 28 éves középpályás a voksok 54,5%-át söpörte be (316,850 szavazat), megelőzvén ezzel a Real Madridos Tony Kroost, aki 33,9%-ot kapott.

"Nyilvánvalóan nagyon örülök, hogy megnyertem ezt a díjat. Egyszerűen a tavalyi szezonban érkeztem meg ténylegesen a Premier League-be. Sikerült az idény túlnyomórészében bevethetőnek maradnom, és most már nagyon jól érzem magam Londonban." - mondta Özil, akivel az Arsenal jelenleg is tárgyal a 2018-ban lejáró szerződésük meghosszabbításáról.

 

"Nem maga a díj fontos a számomra - ha szabad ilyet mondanom, ha nem az tesz igazán büszkévé, hogy ennyien szavaztak rám az interneten. Hálás köszönet ezért az összes szurkolónak."

Özil ebben a szezonban nem csak az előkészítésben, de a gólgyártásban is jeleskedik, a Bajnokok Ligájában a Ludogorec ellen mesterhármast is rúgott a német, minden sorozatot egybevéve pedig már 9 találatnál jár. A játékos szerint ez sem véletlen.

"Az elmúlt évhez képest jópár dolgon változtattam, például az étrendemet és az edzéstervemet. Ezek révén gyorsabban tudok regenerálódni a meccsek után és kevésbé vagyok kitéve a sérülésveszélynek. És persze fontos, hogy az embert se hagyja el a futball iránti lelkesedés, de ez az én esetemben ez nem áll fenn."

A játékos végül a tavalyi Európa-bajnokságot értékelte, ahol a világbajnok német válogatott az elődöntőig jutott, ott kikapott a házigazda Franciaországtól.

"Nem értük el a célunkat, vagyis nem sikerült megnyernünk az Európa-bajnokságot. Természetesen meg akartuk volna verni Franciaországot ehhez, de nem jött össze."

 

"Másfelől viszont sikerült jónéhány fiatal játékosnak lehetőséget biztosítanunk, ami fontos lesz a világbajnokság szempontjából, hiszen címet akarunk védeni. Mint a válogatott egyik legtapasztaltabb játékosa, igyekszek tanácsokkal szolgálni a fiatal játékosok számára. Még ha nem is én vagyok a leghangosabb játékos a pályán, hallatom a hangomat a csapaton belül. Mindig igyekszek segíteni a fiatalabb játékosainkat." - zárta szavait Özil.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (18)

7 éve
Szerintem sem a sérülésekkel van a gond illetve de a fejekben lévő sérülésekkel van a legnagyobb !!!
Viccet félretéve elég sok variációs lehetősége van a papának hogy pótolhassa Cazorlát szóval ez miatt nem is panaszkodthatunk !
Ha fele annyira állnának hozzá a játékosaink mint ahogy azt teszi Sanchez akkor mi sem panaszkodnánk a játékunk miatt.... El vannak itt kényelmesedve a játékosok mert senki nem basztatja őket nincsenek veszélyben hogy kikerűlnek a csapatból stb stb
Ez a túlzott bizalom a játékosok felé sem éppen jó dolog Wenger részéről szerintem.... Én inkább Oxit látom arra esélyesnek hogy lelépjen bár nem örülnék neki mert szerintem több van benne mint amit mutat ! Ramsey attól hogy nagy kedvencem ő is teljesen megrekedt és nem is láttam még ilyen szarúl teljesíteni mint mostanában de azért remélem hogy Xhaka -val együtt összeszedik magukat mert eddig ez lófasz már bocsánat 🧀
A keret szerintem teljesen jó az elmúlt 3 évhez képest talán eddig a legelfogadthatóbb nincs végre ok a panaszra már és hát még Wengernek kellene valamit kitalálni hogy eredményesebbek legyünk de amilyen makacs ez azért nehezen lesz kivitelezhető :lol:
7 éve
Törölt felhasználó
Idén amúgy tök fölösleges a sérülésekre panaszkodni, nemtudok olyan meccset mondani a szezonból, ahol ne állt volna fasza keret Wenger rendelkezésére.
7 éve
Az a szintű amatőrség is csak nálunk fordulhat elő, hogy azt mondják, pár hét, utána meg műtét lesz és 4-5-6 hónapot kell kihagyni. Walcott is csak úgy eltűnt a City elleni meccset követően, ez komolyan hihetetlen.

Meglepődnék, ha Wilsheret elengednénk amúgy.

Az az igazság, hogy 8 pont a hátrányunk, ami közel sem ledolgozhatatlan, de ehhez nem ilyen játékra van szükségünk. Azért a Swansea ellen sem voltunk túl jók, és ha nincs az a két öngól, ki tudja mi lett volna.

A sérülések valóban közrejátszanak, de nem lehet 1 ember kidőlésére fogni például a tavalyi szörnyűséget. Kíváncsi vagyok, hogy ha Jenkinson elmegy, akkor jön-e valaki Bellerín mögé. Mert ez így megint lutri lesz, ami többnyire nem is szokott bejönni.
7 éve
Törölt felhasználó
Tavaly teljesen összeomlott a rendszer, Wengernek egy egészen új támadásépítést kellett kitalálnia, amiből az lett, hogy Koscielny cipelte felfele a labdákat. Idén azért Xhaka megoldja Santi szerepét, az más kérdés, hogy nem tud úgy ficánkolni, mint a spanyol, mert nem is az a típus.

Az biztos, hogy nagy veszteség Cazorla, de az elvesztett pontok 90%át vele is elvesztettük volna, míg ez tavaly például nem volt MINDIG így.
7 éve
Hát... nem tudom, ne kicsinyeljük le Santi elvesztését, mert hihetetlen, mennyire klasszis módon tudja összehangolni a középpálya feladatait. De hogy egy 32 éves játékosra kell ezt bízni... tudvalevő volt Arteta után, hogy le fog sérülni. Számítanunk kellett volna rá. Aki jól tudná még ezt csinálni, az valóban Wilshere. Nagyon remélem, hogy Wenger aláirattatja vele a papírokat. Nálam most inkább az #out részen van a libikóka, de ha Jacket hagyjuk lelépni, mert itt istápoljuk Ramseyt, Cazorlát meg Xhakát, akkor Wenger elhúzhat a sunyiba.

Szólj hozzá