Arséne Wenger nem tulajdonított túl nagy jelentőséget Alexis Sanchez viselkedésének, miután a francia menedzser lecserélte a chilei játékost a Swansea elleni bajnoki utolsó 10 percére.

Alexis, aki a meccsen gólt is szerzett, a cserét követően dühösen levetette a kesztyűjét és belerúgott, majd a kispadon a kabátot a fejére húzva láthatóan feldúltan ült a mérkőzés hátralévő részében.

"Úgy gondolom, Alexis élesen teljesített ma. Két hétig pihentettem őt, és szerintem ennek volt jótékony hatása. Ma is adtam neki egy pár perc pihenőt, és szerintem ez is a hasznára fog válni." - mondta Wenger.

"Természetesen Sancheznek óriási hatása van a játékra. A maival együtt 14 gólt szerzett és hét gólpassza van. Ebben a szezonban 25 gólban vette ki a részét. De a mai meccsen csatárok is voltak a kispadon, akiknek kell a versengés. 4-0-ra álltunk. Özil is betegség után térhetett vissza, a mai jó alkalom volt arra, hogy ne kövessünk el hülyeséget."

 

"Persze minden játékos frusztrált, amikor le kell jönniük - egyesek ezt kimutatják, mások nem. Elég régóta vagyok ebben a szakmában, hogy ez tudjam. Alexis egy nagyszerű srác, aki sokat belead, jól akar teljesíteni a csapatáért. Ebből nincs probléma. De minden kultúra más. Néhány dél-amerikai játékos más az európaikhoz, a dél-európaiakhoz, az észak-amerikaiakhoz képest. Ezt tiszteletben kell tartani. Ez az, amiért multikulturális csapatunk van."

 

"Én személy szerint egyik reakciót sem részesítem előnyben. Azt szeretem, amikor gólokat rúgunk, és egyet sem kapunk."

 

"Egyébként nem hiszem, hogy erről kiváltképpen nem fogunk beszélni Alexisszel. Persze sok mindenről szoktunk beszélni, de erről kiemelten nem fogunk. Azt nézem, hogy a becserélt játékosok hogyan teljesítenek,mert itt van például Danny Welbeck, aki két évig alig játszott. Ez számomra sokkal fontosabb, mint hogyan reagáljunk egy egyéni reakcióra."

"Az a fontos, hogy egy 25 éves játékosnak válogatott tapasztalattal sikerüljön lehetőséget adni a játékra - ez kulcsfontosságú, ha egy ember ilyen hosszú idő után tér vissza."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (43)

7 éve
Törölt felhasználó
....Hacsak az nem, hogy a kluboknak szükségük van menedzserre ;-)
7 éve
Igen, hát szomorú, hogy az Atletico Madrid nagyon maximum egy velünk egy szinten lévő kerettel három éven belül kétszer is ott van a döntőben... de legalább mi következetesebbek vagyunk, és ez Wenger szerint nagy érdem jelenleg a foci változó világában.
7 éve
Alexisről felkerült egy videó a csapat YouTube oldalára, amiben ezt mondja: "We must win the Premier League or the Champions League for them [a szurkolóknak]". Na igen, ezt bárki mondhatja, de ő az, aki képes is lenne tenni valamit.

Kloppal tavaly bajnokok lettünk volna szerintem. Taktikailag veri Wengert, mentálisan pedig végképp. Igazság szerint a történelmen kívül semmilyen érv nem szól Wenger maradása mellett.
7 éve
Azért nehogy már az arsenalfantv legyen a kiindulópont :DD
7 éve
Én csak a 42%-ot nem értem. De azt nagyon nem...

Szólj hozzá