Arséne Wenger elismerte, hogy most már bánja, hogy tavaly nyáron elengedte Jack Wilshere-t kölcsönben a Bournemouth együtteséhez, mivel most jól jönne egy plusz középpályás az ezen a poszton újfent foghíjas Arsenal-keretbe.

A francia menedzsernek jelen pillanatban több középpályás sem áll a rendelkezésére - Santi Cazorla és Francis Coquelin sérülések miatt, Mohamed Elneny pedig az Afrikai Nemzetek Kupája miatt. Most jól lehetne használni az Arsenal saját nevelésű játékosát.

"Igen, kicsit bánom, hogy elengedtük, mert most hasznát tudnám venni." - mondta Wilshere-ről Wenger.

"Ugyanakkor ha eddig nem játszott volna, akkor most nem állna készen a beugrásra. Csapatszinten egy kicsit unfair ez a játékosra nézve, hiszen tudvalevő volt, hogy a szezon valamelyik szakaszában használni tudjuk őt, emiatt nem kellett volna elengedni kölcsönben."

"De már a szezon elején jól látszik, hogy milyen versengés lesz az adott posztért, és ez hány játékost bír el a keretben. Mind a mai napig úgy gondolom, hogy jó döntés volt őt kölcsönbe adni." - mondta Wenger.

Az Arsenalnak egyébként nincs opciója Wilshere visszahívására, mivel a Bournemouth 2 millió angol fontot fizetett a kölcsönért tavaly augusztus végén, ráadásul ők állják a játékos fizetését teljes egészében.

Az angol játékos a szezon eddig lejátszott meccsei alapján egyre jobb formát mutat a Bournemouth-nál, és kulcsjátékossá nőtte ki magát Eddie Howe együttesében. Úgy tűnik, Wilshere sérülékenysége is a múlté, hiszen már ebben az idényben többet játszott, mint az elmúlt kettőben az Arsenalnál.

Ezzel együtt Wilshere hosszú távú jövője kérdéses, a jelenlegi szerződése 2018-ig szól az Arsenallal, a tárgyalásokat pedig még mindig nem kezdték el a felek. A legutóbbi hírek szerint az olasz nagycsapatok mellett az Everton is vinné a 25 éves játékost.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (8)

7 éve
Törölt felhasználó
Számomra felfoghatatlan hogy Wilshere itt állandóan sérült volt, az új csapatában, pedig végig játsza a mérkőzéseket. Elég nagy szégyen az orvosi stábnak meg Wengernek.
7 éve
Törölt felhasználó
Miért? Ott legalább játszik és fejlődik, szezon végén meg visszajön. Itt úgyis sérült lenne valamilyen megfejthetetlen okból.
7 éve
Wilshere-nek előbb van itt jövője, mint Ramsey-nek. Watch this space.
7 éve
csesznok: Bebaszna!
7 éve
Szerintem ő távozni fog nyáron.

Szólj hozzá