Arséne Wenger újfent abbéli reményét fejezte ki, hogy az Arsenalnak sikerül megállapodnia Alexis Sanchezzel és Mesut Özillel a 2018-ban lejáró szerződéseik meghosszabbításáról.

A klub már egy ideje tárgyal a két kulcsjátékosával, ám a hírek szerint egyelőre egy jelentős akadály merült fel az egyeztetések során: míg az Arsenal 200 ezer fontot kínálna a játékosainak, addig Özilék a jelenlegi fizetésük dupláját, mintegy 260 ezer fontot szeretnének heti szinten keresni.

Wenger azonban úgy gondolja, hogy a felmerülő problémákat le tudják majd küzdeni, hiszen - mint elmondta - mindkét játékos maradnia akar az Arsenalnál.

"Mindketten azt mondják nekem, hogy maradni akarnak. Így hát elkezdtünk tárgyalni. A tárgyalásoknak az eleje meg a vége mindig a pénzről szól, a kettő között pedig arról, hogy a játékos maradni vagy menni akar."

 

"Ha a játékos maradani akar, akkor könnyű megállapodást találni. Azt gondolom, hogy biztosan meg fogunk állapodni. Ugyanakkor nem tehetjük ki a klubot [anyagi] veszélynek a játékosok miatt. Úgy vélem, hogy bármi is történjen, meg fogjuk próbálni megtartani őket. Egy bizonyos ponton meg kell majd állnunk az ajánlat megtételekor, egy bizonyos összeget nem léphetünk túl."

A szóbeszédek szerint az Arsenalnak inkább Alexist kell meggyőznie a maradásáról, de Wenger szerint ez nem így van.

"Alexis egy elhivatott játékos, aki maradni akar. Magabiztos vagyok, hogy meg fogunk tudni állapodni. Nem félünk költeni a pénzt, nem félünk megmutatni a játékosoknak, hogy szeretjük őket, de egy bizonyos kereten belül kell maradnunk."

 

"Végső soron szerintem egy játékos számára az a legjobb, ha egy értékekkel teli klubnál játszik. Manapság óriási luxusnak tekinthető, hogy a játékosok mindenütt remek fizetést kereshetnek."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

7 éve
Törölt felhasználó
Szerintem mind2 játékos látja, hogy megragadtunk a fejlődésben egy ponton és a faszért se bírunk átlépni egy szintet. Én értem, hogy miért akarnak több pénzt. Jó mondjuk én ingyen is fociznék ott :D de ők nem Arsenal-drukkerként nőttek fel. Ez van. Ha Wenger lép, akkor van esély, hogy tovább fejlődjünk. Persze, komolyan benne van a pakliban, hogy még ennél is visszábbesünk, amíg megtaláljuk a megfelelő menedzsert, DE! ez, ami most van senkinek se jó. Évekkel ezelőtt fel kellett volna ismernie Wengernek, hogy távoznia kell.

Sáncheznek megadnám a fizut, Özilnek viszont nem adnám, amit kér. Inkább túladnék rajta most, mert azért még mindig megvan az ára neki. Ezt annak ellenére mondom, hogy zseniális megoldásai vannak, viszont a rinyálását, meg hogy vonszolja magát a pályán, ha valami nem oké, ezzel csak rossz hatással van a csapatra. Mi pedig nem engedhetünk meg számos klasszis játékost, ezért nem tolerálhatók Özil hisztijei, mert ő az egyik alkotója a csapat gerincének. Ha pedig összeomlik, akkor húz magával sok másikat.
7 éve
Arsenalfan25: Múltkor én is ezt mondtam. Simán reális lehet, hogy Sanchez ott köt ki. :-S Neki a fizetés mellett biztos, hogy nagyon fontos az is, hogy versenyképesek legyünk, és trófeákért harcolhasson. Sajnos ebből nem sokat kap... Nyáron még legyintettem a távozásáról szóló pletykákra, de egyre jobban úgy érzem, hogy - mivel ambíciózus ember - váltani fog. Minden csalódott gesztusából ez jön le az elvesztett meccsek alatt/után. 8-/
7 éve
Az lenne a fair ha nem tudja megoldani a hosszabbításukat akkor szépen leteszi a lantot Ő is....kurvára nem kell Ő ide. Elég volt Wengerből. Sőt sok volt már wengerből. UNALMASSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS
7 éve
Nem csodálkoznék, ha nyáron bejelentkezne Sanchez-ért a Bayern. Ribéry és Robben se lesz már fiatalabb, ráadásul elég sérülékenyek is. Egy Sanchez, Lewandowksi, Costa trió azért odabaszna. És Sanchez nagyon is megérdemelné, hogy egy ilyen csapatban játsszon. De persze az lenne a legjobb, ha sikerülne megegyezni vele.
7 éve
Törölt felhasználó
Szerintem Özilnek a komfortérzet a legfontosabb. Nyilván közrejátszik, hogy jó csapatban legyen, hogy építhesse a brandjét vagy hogy a legmagasabbak között jegyezzék számon, de itt mindhármat megkapja. Ő vszinűleg ilyen érzékenyebb, "hisztisebb" ember, aki a Realnal is rögtön kibukott, amikor nem bántak vele megfelelően és számtalanszor lenyilatkozta, hogy mennyire hálás Wengernek, hogy hitt benne és megadta azt, amitől jól érzi magát. Szóval vele szerintem megfogunk egyezni. Alexisre is látok sanszot, de nem sokat.

Szólj hozzá