Meglehetősen érdekes játékost igazolt az Arsenal, hiszen nem sűrűn igazol a csapathoz 20 évesen olyan játékos, aki korábban csak a fél-profi, illetve az amatőr ligákban szerepelt.

Márpedig most mégis ez történt, hiszen a csapat új szerzeménye, Cohen Bramall az angol északi regionális ligában, azaz a hetedosztályban játszó Hednesford Town csapatában játszott korábban, immáron pedig az Arsenal tagja - igaz, egyelőre csak az U23-as csapatnak.

Arséne Wenger a francia beinSportsnak röviden elismerte az igazolás létrejöttét.

"Igen, leigazoltuk Bramallt. Nem gondolom, hogy már azonnal készen áll a Premier Ligára, de óriási fizikai tehetsége van. Egy kicsit Ashley Cole-ra emlékeztet." - mondta a francia menedzser.

Az angol bajnokságban egyre több olyan játékos veti meg a lábát, aki korábban amatőr környezetben nőtt fel. A legutóbbi emlékezetes példa erre Jamie Vardy, de említhetjük Chris Smalling vagy Charlie Austin esetét is.

Bramall ügynöke, Dan Champan így nyilatkozott az átigazolásról a football.london internetes lapnak.

"Nyilván közhelynek hangzik, hogy Cohen számára egy álom vált valóra, de most valóban ez a helyzet."

"Nagyon örülünk, hogy segíthethettünk egy ilyen kivételes fiatalembernek, aki nemrégiben még munkanélküli volt, miután elveszítette az állását egy autógyárban. Most viszont már hivatásos futballista, és ha sikerül élnie a lehetőségével, fényes karrier áll előtte."

"Számos klub érdeklődött Cohen iránt, de csak egy-két csapat tett lépéseket a leigazolására. Mindezek közül az Arsenal állapodott meg a Hednesford-dal, így engedélyt kaptunk a tárgyalásokra. Így Cohen néhány napja már az Arsenal felnőtt keretével edz."

"Nyilvánvalóan az áttörés szándékával érkezik az Arsenalhoz, de még nagyon sok munka áll előtte. Mindenkinek időbe telik beilleszkedni és felvenni a tempót, aki a nem hivatásos futball világából cseppen a profik közé. Reálisan nézve egyelőre az U23-asok közt láthatjuk majd Cohent, de bízunk abban, hogy idővel megvetheti a lábát a felnőttek közt is majd."  - mondta a játékos ügynöke, Chapman.

Bramall egykori edzője, Liam McDonald is bemutatta egy kicsit a játékost.

"Ez az átigazolás egy óriási sztori mind Cohen, mind a Hednesford számára. Annak idején a csapat elnöke kért meg arra, hogy igazoljam le őt, én magam nem sokat tudtam róla."

"Volt egy terünk azzal kapcsolatban, hogy miként fejlesszük őt játékosként. Ő maga azt mondta, hogy tud jobb és bal szélsőt, illetve bal szélső hátvédet játszani. Én azt javasoltam, hogy legyen szélső hátvéd, mert mi éppen oda kerestünk játékost. Talán ő nem volt annyira lelkes ezügyben, mint én, mert a maga sebességével inkább a támadásokban érezte magát jobban."

"Fantasztikus volt vele dolgozni az előszezonban. Hihetetlen jó fittséggel és sebességgel bír. Emlékeztettem arra, hogy milyen jó döntést hozott, amikor hitt nekem, és bízott magában, és elfogadta, hogy bal bekket akarok csinálni belőle."

"Ez az ő utazása, és óriási dicséretet érdemel a befektetett munkáért. Mivel én hoztam őt a Hednesfordhoz, nagyon izgatottan várom a karrierje következő lépését. Nagyszerű srác, és a Hednesford nélkül nem került volna oda, ahol most van." - mondta McDonald.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

7 éve
Majd kiderűl mit tud ;-)

Szólj hozzá