Arséne Wenger a pénteki sajtótájékoztatóján védelmébe vette Mesut Özilt, akit az elmúlt héten sokszor értek kritikák a gyenge teljesítményei miatt.

A múlt heti két vereség alkalmával nem túlzás kijelenteni, hogy Özil nem villogott a pályán, előbb róla kapott az Arsenal egy teljesen elkerülhető gólt az Everton ellen, a Manchester City elleni vereségkor pedig teljesen eltűnt a német középpályás a pályán.

Mindezek tükrében szinte hihetetlen, hogy Özilen kívül csak Hazard szerzett több labdát a támadóharmadon belül, így nem csoda, ha Wenger azonnal a német védelemére kelt.

"Nem adok neki menekülőutat, ha éppen nincs nálunk a labda. Ugyanúgy  ki kell vennie a részét a védekezésből, mint mindenki másnak." - mondta Wenger.

 

"Természetesen a játékának a legnagyobb előnye akkor jön ki, ha nálunk van a labda, és hajlamos jobban szenvedni, ha éppen az nincs nálunk. A City ellen jobban küszködtünk, mint mások ellen, mert náluk volt a labda. Sajnos ilyenkor vissza kell azt szerezni."

 

"Özil sokkal keményebben dolgozik a csapatért, mint azt mondjuk a testbeszéde mutatja. Szerintem nagyon jól tudjuk a felső középpályán visszaszerezni a labdát, ő és Alexis remekül dolgoznak ilyen téren."

 

"Viszont ha nem sikerül rögtön visszaszerezni a labdát az ellenféltől, akkor a mélységi középpályának kell azt megtennie. Ezt rengetegen kiemelték a City elleni meccsünkön."

 

"Reagálnunk kell a vereségre. Özil pedig egy nagyszerű és fontos játékosunk, és az ilyen jellemű játékosok mindig a pályán vágnak vissza a kritikákra."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

7 éve
Törölt felhasználó
Én bírom Özilt, egy zseni. De Ő Sánchezzel az a két játékos a csapatban,akik példák és nagyon fontos részei a csapatnak. Nem csak játékban kellene elől irányítania, hanem a csapatot is irányítani szellemben és elszántságban. Ezt Sánchez meg is teszi, viszont Özil tényleg ha nem szerzik vissza a labdát, akkor inkább negatív hatással van a többiekre. Látványosan szenved akkor, ami szerintem nagyon rontja a csapat morálját. Ebben az esetben pedig megfontolandó az eladása.

Szólj hozzá