Egyre égetőbb kérdés lesz Alexis Sanchez és Mesut Özil 2018-ban lejáró szerződéseik meghosszabbítása az Arsenal számára. Noha a két kulcsjátékos kontraktusa még 18 hónapig érvényben marad, komoly dilemma elé nézhet Arséne Wenger és a klub vezetősége, ha Alexisék nem hosszabbítanak az elkövetkezendő fél éven belül.

Az egyértelmű, hogy Özilék fizetése jócskán emelkedni fog - noha jelenleg ők a klub legjobban fizetett játékosai, a 140 ezer fontos heti fizetés különböző bónuszokkal együtt 200 ezer fontra rúghat az Arsenal elképzelése szerint. Angol sajtóhírek szerint viszont a két játékos nem érné be ennyivel, ők legalább annyit szeretnének keresni, mint a bajnokságban legjobb fizetett játékos, nevesen Paul Pogba, a maga 260 ezer fontos heti fizetésével.

A játékosok ügynökei és a klub közötti tárgyalások emiatt rekedtek meg, ám Wenger szerint egy játékosnak a modern futballban már nem csak a pénzt kellene szem előtt tartania.

"Először is nagyon elégedett vagyok azzal az elhivatottsággal, amellyel Alexis és Mesut játszik a pályán. Ez mind a csapat hasznára válik, és ez boldoggá tesz. Sokszor elfelejtjük, hogy mi mindannyian elhivatott sportemberek vagyunk, és ez úgy is megnyilatkozik, hogy csak arra koncentrálunk, hogy a jelen pillanatban nyújtsunk 100%-ot a csapatért, és az elkövetkezendő két évben éljünk." - mondta Wenger.

 

"De azt gondolom, hogy a modern futball révén megvan az a luxus a játékosoknak, hogy immáron nem kell a pénz miatt aggódniuk, hiszen ezen a szinten bárhol játszanak, jó fizetést kapnak. Lehet, hogy naiv vagyok, de ki kell elégíteni a játékosok igényét. Ez nemcsak a pénzből fakad, hanem abból is, hogy a klub milyen értékeket képvisel, milyen ambíciói vannak, hogy mennyire tiszteli a játékosait. Számomra ezek a tényezők fontosabbak, és a játékosoknak ezt kell a szemük előtt tartaniuk."

 

"Manapság már a klub inkább a játékosok ügynökeivel tárgyal, mintsem magával a játékossal. Még mindig 18 hónap van hátra a jelenlegi szerződéseikből, szóval ez a fajta elhúzódó tárgyalássorozat teljesen normális. A 18 hónap pedig elég hosszú a futball világában, és ez a dolog nem fog problémát jelenti az öltözőben sem."

Wenger ezzel együtt azt is leszögezte, hogy a klub akkor sem válik meg jövő nyáron a két játékosától, ha netán addig nem hosszabbítanának. Mindez azt jelentheti, hogy Alexis és Özil 2018-ban ingyen távozhatna az Arsenaltól.

"Bármi is történjen, mindketten itt lesznek az elkövetkezendő 18 hónap során, és remélhetőleg az után is." - tette hozzá Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

7 éve
Ha hosszabbítanánk ezzel a két játékossal, akkor egy ideig nem nagyon kéne nagy neveket igazolni...de zsidóskodjunk csak. Csak tudnám mi a faszért, mikor elvileg tele vagyunk pénzzel.
7 éve
Törölt felhasználó
Jól van, megint játsszuk el ezt. A játékos pénzt akar, a klub fösvény, Wenger meg mindenkit hülyének néz.
7 éve
Törölt felhasználó
Pffff... :shut: :down:

Szólj hozzá