Noha Arséne Wengert leginkább az Alexis Sanchez és Mesut Özil jövőjét firtató kérdésekkel bombázzák a sajtótájékoztatóin, a francia menedzser sietett hozzátenni, nemcsak a két játékos hosszabbítása bír kiemelt fontossággal a klub vezetése számára.

2018-ban a már említett játékosok mellett Cazorla, Oxlade-Chamberlain, Gibbs, Giroud, Wilshere, Ospina és Szczesny kontraktusai is lejárnak az Arsenallal, Wenger pedig elárulta, többejükkel már leültek, vagy le fognak ülni a hosszabbítást megtárgyalni.

"Az Arsenal egy nagy klub. Nem egy-két játékos jelenti a különbséget. Az a fontos, hogy mára erős anyagi helyzetben van a csapat, de nem volt ez mindig így." - mondta Wenger.

 

"Mindez azt jelenti, hogy megtervezhetjük a jövőnket, és úgy cselekedhetünk, ahogy akarunk. Az a fontos, hogy mindig a klub értékeit tartsuk szem előtt, a klub identitását, és hogy ne függjünk mindössze egy-két játékostól. Az Arsenal történelme ennél sokkal nagyobb."

 

"Nagyon sok munkánk van, de a sajtó figyelme csak Alexisre és Özilre terjed ki. De ezzel együtt már elkezdtünk tárgyalni Oxlade-Chamberlainnel és Santi Cazorlával is, és le fogunk ülni tárgyalni Giroud-val is, mint ahogyan számos játékossal."

Bár Jack Wilshere nevét Wenger a sajtótájékozatóján nem említette, de megbízható források szerint az angol játékossal is nagyon szeretne hosszabbítani a francia.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (11)

7 éve
Törölt felhasználó
....Ha a nyáron elhoztuk volna Manét, akkor a két Sanyival azért klasszis támadóhármasunk lenne (+Welbs, Giroud, Theo). Kloppnak volt szeme hozzá 8-/
7 éve
A szélső hiányát én is adom. Walcott, Ox és Iwobi nem Ribery, Robben, CR, Bale, Neymar és Messi szintje.

Most februárig annyi meccsünk lesz, mint a Chelsea-nek és a Pool-nak, ergo addig 6-8 pontra meg kéne lépni tőlük...kicsit lehetetlen kategória, de jó lenne.
7 éve
Egyébként ha tartjuk a lépést a Chelseavel, akkor a bajnoki cím közel sem olyan lehetetlen. Ehhez viszont jó lenne, ha nem sérülnének le többen, Welbeck is jól térne vissza (kelleni fog, mikor Alexis mondjuk nincs formában, azon kívül tavaly is jó volt), és ha nem fosnánk be, valamint Wenger nem csinálna hülyeségeket. A keret baromi jó még Santi hiánya mellett is.
7 éve
Nem tudom, hogy Wenger marad vagy megy-e, de szerintem ő is érzi, hogy a szurkolók baromi elégedetlenek lesznek, ha nem sikerül olyan szerződést kínálni Özilnek és Alexisnek, ami megfelelő számukra (most az egy dolog, hogy én sem értem, miért nem elég ennyi pénz, úgyse tudják elkölteni). Egyébként ahogy rájuk nézek, nehezen tudnám elképzelni, hogy rosszul éreznék itt magukat. Bellerín hosszabbítása egy fontos lépés volt, Özilék a következők ilyen szempontból.

Dybalával egyet értek amúgy, fiatal, jól lő és robbanékony. Draxlert meg minden télen leigazoljuk... Mondjuk a szélre nem ártana még egy játékos, és azt se felejtsük el, hogy német. Ami azért is jó, mert Özillel lehet jóban van. %-P
7 éve
...különben ezért a Draxlerért sem sok a 35 millió euróban...

Szólj hozzá