Hírek /

Match Pub: Basel-Arsenal

Kezdőtizenegy: Ospina; Gabriel, Holding, Koscielny, Gibbs; Xhaka, Ramsey; Iwobi, Özil, Lucas; Alexis

Kispad: Čech, Monreal, Mustafi, Elneny, Oxlade-Chamberlain, Walcott, Giroud

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (68)

4 éve
Vannak motivációs elméletek a menedzsmentben: X és Y (van Z is, de az jelen esetben nincs hasznunkra). Az X elmélet szerint az ember alapvetően lusta, és a közvetlen jutalom jelenti a motivációt. Az Y elmélet szerint az embernek a közvetlen jutalom másodlagos, más, magasabb rendű motiváció az, ami mozgatja. Egyénfüggő, hogy kire melyik érvényes, de az átlagra érvényes igazság valahol a kettő között van. Focira lefordítva előbbi a magas fizetést, utóbbi a szakmai sikert jelenti (trófeák). Nálunk utóbbi nem játszik, ha csak a szaros FA-kupát nem számoljuk, amit valljuk be, csak azért nyertünk meg, mert a nagycsapatok leszarják. Wenger is ezért sulykolja a 4. helyről, hogy egy trófeával felér, mert hülyének néz mindenkit, és abban reménykedik, hátha elhiszi valaki. Marad a pénz. A MU mocskosul lecsúszott az utóbbi időben, persze, hogy ekkora csekket nyomnak a játékosaiknak. A fociban ha jó játékost akarsz szerezni, vagy a pénzt virítod, vagy trófeákat nyersz. Ennyi.

De amúgy amit matem írt, az is igaz.
4 éve
Teljesen egyetértek ezúttal matemmel. Ezen kár fennakadni.
4 éve
Emberi tulajdonság?! Nézzünk egy magyar példát kishazánkban, itthon már egy 300 ezres havi fizetésből élsz mint Marci Hevesen, de ha lenne egy jobb lehetőséged egy másik cégnél +100 K keresni akkor szó nélkül váltanál, mert még több dologra el tudod szórni a pénzt.

A másik dolog a legtöbb focista kb már tojik magasról, hogy nyer-e vmilyen kupát. Ez a "szakma" is olyan, hogy aki több fizetést kap azt többre tartják. A versenyszférában is a jobbakat jobban a rosszabbakat kevésbé jól fizetik meg.
Így már érthető részükről ez a "kapzsiság" vmennyire, hiába nekünk kisembereknek ez a 140 K font is elég lenne jó pár évre.
4 éve
sandre: Csókoltatom az utolsó bekezdésedet!
4 éve
Olvastam én is a cikket, hogy mennyit keresnek angliában a játékosok. Hát minimum érdekes. Pogba 290, Rooney 260, Zlatan 250, az annyi mint heti 800.000 font. Ráadásul adók nélkül, ha jól tudom, ennyit tesznek tisztán zsebre a játékosok. Ez egyszerűen felfoghatatlan. Ne várjuk, hogy az Arsenal is ennyit fog (tudni) fizetni akárkinek is. Én ezt egyszerűen elképzelhetetlennek tartom. A nálunk legjobban kereső a felét kapja, ott meg hárman is 250 és 250 felett vannak.

Annak mindenesetre örülök, hogy a 3 manchesteri játékos ennyi pénzért semmit nem mutat. A játékuk alapján, amit a pályán mutatnak ennyi pénzért, simán játszhatnának a West Ham-ben is :-)

Mindenesetre azt sosem fogom megérteni, hogy ha egy játékos tisztán keres évi 2,7 milliárd forintot, miért nem éri be vele, és miért akar 4,5 milliárd forintot keresni.

Szólj hozzá

Legfrissebb Hírek