Kezdőtizenegy: Ospina; Gabriel, Holding, Koscielny, Gibbs; Xhaka, Ramsey; Iwobi, Özil, Lucas; Alexis

Kispad: Čech, Monreal, Mustafi, Elneny, Oxlade-Chamberlain, Walcott, Giroud

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (68)

7 éve
Törölt felhasználó
Vannak motivációs elméletek a menedzsmentben: X és Y (van Z is, de az jelen esetben nincs hasznunkra). Az X elmélet szerint az ember alapvetően lusta, és a közvetlen jutalom jelenti a motivációt. Az Y elmélet szerint az embernek a közvetlen jutalom másodlagos, más, magasabb rendű motiváció az, ami mozgatja. Egyénfüggő, hogy kire melyik érvényes, de az átlagra érvényes igazság valahol a kettő között van. Focira lefordítva előbbi a magas fizetést, utóbbi a szakmai sikert jelenti (trófeák). Nálunk utóbbi nem játszik, ha csak a szaros FA-kupát nem számoljuk, amit valljuk be, csak azért nyertünk meg, mert a nagycsapatok leszarják. Wenger is ezért sulykolja a 4. helyről, hogy egy trófeával felér, mert hülyének néz mindenkit, és abban reménykedik, hátha elhiszi valaki. Marad a pénz. A MU mocskosul lecsúszott az utóbbi időben, persze, hogy ekkora csekket nyomnak a játékosaiknak. A fociban ha jó játékost akarsz szerezni, vagy a pénzt virítod, vagy trófeákat nyersz. Ennyi.

De amúgy amit matem írt, az is igaz.
7 éve
Törölt felhasználó
Teljesen egyetértek ezúttal matemmel. Ezen kár fennakadni.
7 éve
Emberi tulajdonság?! Nézzünk egy magyar példát kishazánkban, itthon már egy 300 ezres havi fizetésből élsz mint Marci Hevesen, de ha lenne egy jobb lehetőséged egy másik cégnél +100 K keresni akkor szó nélkül váltanál, mert még több dologra el tudod szórni a pénzt.

A másik dolog a legtöbb focista kb már tojik magasról, hogy nyer-e vmilyen kupát. Ez a "szakma" is olyan, hogy aki több fizetést kap azt többre tartják. A versenyszférában is a jobbakat jobban a rosszabbakat kevésbé jól fizetik meg.
Így már érthető részükről ez a "kapzsiság" vmennyire, hiába nekünk kisembereknek ez a 140 K font is elég lenne jó pár évre.
7 éve
sandre: Csókoltatom az utolsó bekezdésedet!
7 éve
Olvastam én is a cikket, hogy mennyit keresnek angliában a játékosok. Hát minimum érdekes. Pogba 290, Rooney 260, Zlatan 250, az annyi mint heti 800.000 font. Ráadásul adók nélkül, ha jól tudom, ennyit tesznek tisztán zsebre a játékosok. Ez egyszerűen felfoghatatlan. Ne várjuk, hogy az Arsenal is ennyit fog (tudni) fizetni akárkinek is. Én ezt egyszerűen elképzelhetetlennek tartom. A nálunk legjobban kereső a felét kapja, ott meg hárman is 250 és 250 felett vannak.

Annak mindenesetre örülök, hogy a 3 manchesteri játékos ennyi pénzért semmit nem mutat. A játékuk alapján, amit a pályán mutatnak ennyi pénzért, simán játszhatnának a West Ham-ben is :-)

Mindenesetre azt sosem fogom megérteni, hogy ha egy játékos tisztán keres évi 2,7 milliárd forintot, miért nem éri be vele, és miért akar 4,5 milliárd forintot keresni.

Szólj hozzá