Arséne Wenger a pénteki sajtótájékoztatóján elárulta, mindent megtettek annak érdekében, hogy elkerüljék a műtétet Santi Cazorla esetében, ám az orvosi beavatkozást végül mégis meg kellett ejteni, így a spanyol legalább három hónapot kényszerül kihagyni.

Az Arsenal csütörtökön közleményben tudatta, hogy az orvosi specialistákkal való egyeztetéseket követően arra a döntésre jutottak, hogy Cazorlát meg kell műteni. A beavatkozást követően Cazorla háromhónapos rehabilitációra számíthat.

"Nagyon rossz hírek ezek. A műtét napját meg lehet mondani, de azt nem, hogy mikor láthatjuk ismét a pályán. - mondta Wenger.

 

Mindig mindent meg akarok tenni annak érdekében, hogy elkerüljük a műtétet, mert ez csak szorongást okoz és rehabilitációt. Ha az ember el tudja kerülni, akkor el is kerüli. Santi esetében sajnálatos, hogy máshogy kellett döntenünk. Úgy tudom, hogy alsó hangon két hónapot kell kihagynia, de ez könnyen lehet három is. - tette hozzá.

 

Ami Santit illeti: ő csak ki akar kerülni ebből az ördögi körből, amibe újra és újra bekerül. Meg akar gyógyulni.

 

Nem mit megbánnunk, hogy ennyi idő telt el, mire eljutottunk a műtétig. Kapcsolatban álltunk Santi orvosaival, és ők is olyan kezelést javasoltak, amit mi is. Figyelmesek voltunk ezügyben. Itt most a csont gyulladt be, és sose lehet tudni, ez mikor gyógyul meg.

Ezzel együtt Wenger örül annak, hogy nincs sok izomsérült jelenleg az Arsenalban.

Ilyen téren erősek vagyunk. Nagyon kevés izomsérülésünk volt eddig a szezonban, a többi is csak véletlenül adódtak, ami adódhat a testszerkezetből vagy a folyamatos terhelésből is, ez ellen nem lehet tenni semmit. Santi esete teljesen véletlen volt, egy rúgást kapott a lábára.

Azt Wenger viszont már kijelentette, nem fog senkit sem igazolni Cazorla helyére a januári átigazolási ablakban.

"Nem veszek új középpályást, rengeteg emberünk van ezen a poszton. Másodsorban pedig januárban akkor sem tudnánk szerezni egy Cazorla-szintű játékost, ha akarnánk. 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (21)

7 éve
Törölt felhasználó
Lesz az fél év is.
7 éve
Arra, hogy Wenger végre ésszerűen állítja össze a kezdőcsapatot. Naivak vagyunk. :lol:
7 éve
Aron, Arsenalfan25: Miért, mire számítotttatok?
7 éve
Törölt felhasználó
Elneny-Xhaka páros is jobb lett volna ennél. Giroud pedig borzasztóan kéne, félek hogy eléggé súlytalanok leszünk a támadó harmadban.
7 éve
Mekkora lenne ha kiesne a bajnok.

ui.: Palace-Soton 3-0...

Szólj hozzá