Az Arsenal hétfő délután hivatalosan is bejelentette, hogy Hector Bellerín új, hosszú távú szerződést írt alá a klubbal.

Bár a szerződés részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra, megbízható sajtóértesülések szerint a spanyol bekk hatéves kontraktust kötött a csapattal, a fizetése pedig 100 ezer angol font lesz hetente.

A 21 éves Bellerín még 2011-ben érkezett az Arsenalhoz a Barcelona együttesétől, és a 2014/15-ös szezonban robbant be az angol csapat állandó kezdőjébe Mathieu Debuchy sérülését követően. Az előző szezonban összesen 44-szer lépett pályára a csapatban, és kilenc gólpasszt adott társainak, ebben a tekintetben csak Alexis és Mesut Özil előzte meg. Ennek okán aligha véletlen, hogy a tavalyi szezonban bekerült a liga álomcsapatába is.

A jó szereplése és a fiatal kora miatt több csapat, mint például a Manchester City és a Barcelona is érdeklődött Bellerín iránt, de a sanyol kijelentette, a távozás gondolata fel sem merült benne.

Nagyon, nagyon örülök, hogy hosszabbíthattam, ugyanis ez a klub az otthonom. Már öt éve játszom az Arsenalnál és élek Londonban, így nagyon elégedett voltam, amikor a csapat részéről jelezték, hogy hosszabbítanának velem. - mondta Bellerín.

 

Semmi más nem járt a fejemben, csak hogy maradni akarok, és hogy itt folytassam a fejlődésemet. Az Arsenalnál érzem magam otthon. Nagyon hálás vagyok és örülök annak, hogy új szerződést írhattam alá a klubbal.

 

Az Arsenalnál nem csak arról szól a dolog, hogy jó játékosnak kell lennie az embernek, itt megfelelő személyiséggel is kell bírni. Ezt közvetíti minden a csapatnál. Itt több, mint egy futball csapatot kell képviselni.

 

Olyan játékos akarok lenni, aki példaképet jelent másoknak, és nem csak a pályán, hanem azon túl is. - mondta Bellerín, aki szabadidejében gazdasági főiskolára jár Angliában.

 

Az a célom, hogy még tovább fejlődjek, és hogy kemény munka révén a lehető legjobb játékossá váljak. Remélem, tudok segíteni a csapatnak abban, hogy elérjük a céljainkat, és hogy trófeákat nyerjünk. Ezt akarja mindenki és mindenki ezért dolgozik keményen. 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (6)

7 éve
Perezben ennél jóval több van, csak sérült. Viszont Alexist tegyük már ki a szélre, mert így tényleg nincs szélsőnk.
7 éve
Patent hír, Debu 2-es számát le is nyúlja jövőre remélem. Közép oké és a jobb oldal is. A bal szél viszont ultra gáz. Nacsos hááát nem tudom mit csinál ebben az évben de iszonyat gááááz. Ha most nem tud berobbani Gibbo akko sose. Ha nem jön össze akkor lehet hozni Csaka cimbijét a Wolsfbourgból.

Kár hogy Perez nem az igazi támadó fronton. Oda kellene még egy világverő csávó előre.
7 éve
Tényleg új időszámítás kezdődött a klubnál. Özil, majd Alexis leigazolása, most Bellerin megtartása...hol vannak már azok az évek, amikor eladtuk a sztárjainkat.

Mióta Alexis csatár minden meccsen, úgy érzem, hogy szélsőkből van hiányunk. Walcott jó a jobb szélen, de Iwobi még inkább a jövő játékosa, mint a jelené. Ox pedig nem tud egy stabil színvonalat hozni minden meccsen.

Wenger helye nagy kérdés. Már csak az is egy nagy kérdés, hogy megy vagy marad. Ha megy, biztos, hogy nem lenne munkanélküli, nagyon sok nagy csapat akarná őt (Real, PSG, angol válogatott).

Az utóda pedig vitális kérdés a klub jövőjére nézve. Csak olyan edzőt szabad hozni a helyére, aki már nyert bajnokságot (olasz, német, angol, spanyol) vagy BL-t/EL-t. Minden más edzői kinevezés lutri lenne, kivéve egy két (de tényleg csak egy-két) edzőt feltörekvő új generációból, mint Mauricio Pochettion.

Azzal is tisztában vagyunk, hogy az angol edzők nem jók, igy ismét csak külföldi szakember jöhetne szóba. Löw sajnos hosszabbított, de őt szerintem kizárná a fikaevés és a here vagy makk szaglásás, az nem mutatna jól a kispadon.

Én ezért nem szeretném Klinsmannt, mert ő még semmit nem ért el edzőként. Allegri viszont jöhetne, taktikailag az egyik legjobbak lennénk angliában és a világon is!
7 éve
Törölt felhasználó
Kicsit más.
Megköszönték Klinsmann munkáját.
Ha az Öreg nyugdíjba menne a szezon végén, ő teljesen jó opció lenne szerintem.
7 éve
Törölt felhasználó
Emlékszem még tinédzser koromban, amikor Bellerín kijelentette, hogy vissza akar térni egyszer a Barcába, kurvára berágtam rá és elhatároztam, hogy minimálisan se fogok "kötődni" hozzá, ha klasszis lesz, ha nem, mert nem volt kedvem átélni azt, amit Fabregassal, az első kedvenc játékosommal anno.

Aztán elég hamar eldőlt, hogy ezt 1, kurva nehéz lesz betartani, 2, teljesen fölösleges is. Túlzás lenne azt mondanom, hogy Bellerín a legnagyobb kedvencem a keretből, de hihetetlen fegyvertény az ő megtartása és egy nagyon szimpatikus és komoly lépés az ő részéről is.

Szólj hozzá