Arséne Wengernek meglehetősen korlátolt lehetőségei vannak abban a tekintetben, hogy ki pótolja a Tottenham elleni meccs utolsó másodperceiben megsérülő Hector Bellerínt az elkövetkezendő egy hónapban.

Bellerín kiesése érzékenyen érintheti az Arsenalt, mivel a spanyol jobb hátvéd remek formát mutatott, a bajnokságban például több gólpasszal rendelkezik, mint Mesut Özil. A fiatal bekk azonban négy hétig nem lesz bevethető, Wengernek pedig megoldást kell találnia a spanyol pótlására.

Hector az Hector. A játéka nagyon fontos elemekkel bír, ő pedig a csapat egyik kulcsjátékosa. Ráadásul a csapat szempontjából a jobb hátvédnek is támadnia kell, ezt az aspektusát nem veszítheti el a stílusunk. - mondta Wenger.

A két alapértelmezett cserehátvéd közül Carl Jenkinson áll készen a játékra, az angol ugyan az előző szezon javarészét súlyos sérülés miatt kihagyta, de a Ludogorec elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen már játszhatott egy teljes játékidőt.

Mathieu Debuchy azonban csak nemrégiben épült fel, a francia pénteken fog játszani az Arsenal U23-as csapatában, így ő még semmiképpen nem lesz bevethető a Manchester United elleni rangadón. Sőt, Wenger még egy harmadik játékost is megnevezett, aki képes lehet játszani ezen a poszton.

Van két opciónk: Debuchy és Jenkinson, ráadásul ott van még Gabriel is, aki előfordult, hogy korábbi csapatánál, a Villarrealnál bal bekket játszott.

Jobb hátvédként még bevethető lenne Shkordan Mustafi is, Wenger viszont nem akarja megbontani a német és Laurent Koscielny alkototta duót a hátvédsor közepén.

Meg kell tartanunk a játékstílusunk erősségeit. A középső védőink eddig remekül teljesítettek együtt, ezt nem akarom szétbontani. Ráadásul az sem túl jó opció, hogy egy olyan játékos játsszon az eredeti posztján túl más pozícióban.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (15)

7 éve
Nagyon vereségszagot érzek. Mondjuk ez mindig így van, amikor az Old Traford-ra látogatunk. Egy kiszenvedett 1 gólos győzelemnek már nagyon tudnék örülni. GO GUNNERS
7 éve
Törölt felhasználó
Hát ez a Coquelin-Elneny páros kreativitásban rendkívül vérszegény. Nagyon úgy néz ki, hogy az elsődleges cél, hogy ne kapjunk ki...
7 éve
Törölt felhasználó
Végre egy jó kezdő. Így hogy Sanchez van középen hasznos lesz Ramsey szélen is. Ezaz mu védelem középen úgyis verhetőbb.
7 éve
Nem tudom hány meccs kell még Wenger-nek, hogy rájöjjön arra h Ramsey-nek semmi keresnivalója a szélen. :-S
7 éve
Istenem geci, de töketlen Wenger! Simán x-re megyünk... Így nem leszünk bajnokok, az ziher. :-S

Szólj hozzá